Eca -> RE: čokoladni ježki (17.2.2009 11:27:37)
|
Jaz imam tega, ki pa ga še nisem preizkusila. Testo: 15 dag masla ali margarine 45 dag moke 7 dag sladkorja 1 rumenjak ščep soli 4 dag kvasa 4 žlice mrzlega mleka Nadev: 1/16 l vode 8 dag sladkorja žlica medu 20 dag mletih orehov malo cimeta 3 dag masla Dodatki: Klinčki rumenjak Priprava Kvas razstopimo v mleku, ter vse sestavine zgnetemo v krepko testo. Pustimo ga počivat pol ure, medtem pa zavremo vodo, sladkor in med in primešaj orehe in cimet. Razvaljaj testo približno pol cm debelo in izreži kroge 10 cm premera. Vsak krog raztegni v oval, namaži z nadevom, zavij skupaj, oblikuj ježke in jih z gladko strnjo na vrhu polagaj na namazan pekač. Pomaži jih z samim rumenjakom in pusti stati tako dolgo, da se rumenjak popolnoma posuši. Zdaj nareži ježku s škarjami bodice, le glavo pusti prosto. Za oči zatakni dva klinčka. Peci pri 150 stopinjah tako dolgo, da dobe lepo barvo Samo čokolade nimajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Verjetno niso pravi?? Lp, Eca
|
|
|
|