Princes11a -> RE: Celice ubijalke in ne-vgnezditev oplojenega jačeca (1.10.2010 23:31:42)
|
Pozdravljeni, Sicer je tema verjetno že malo pozabljena, vendar sem se vseeno odločila, da pišem. Sama se trudim zanositi že več kot dve leti-neuspešno. Izvidi spermiograma in UZ na neplodnostni super, svoje ovulacije skoraj sigurno imam (tipične bolečine sredi cikle, redne menstruacije, tipični izcedki. ovulacije potrjene tudi s testi in z merjenje BT), redne spolne odnose tudi, sploh pred, med in po O. Sedaj me čaka še diagnostična laparoskopija, vendar se bojim, da tudi tam ne bodo nič odkrili. Imam pa tudi trombocitopenijo, do katere naj bi prišlo zaradi avtoimunskega odziva. Svetovali so mi že odstranitev vranice (ki pa ni 100% rešitev), vendar se za to še nisem odločila, saj nikoli nisem imela problemov zaradi zmanjšanih tromb., razen ko je bila potrebna kaka operacija, puljenje zob-vrednosti se vrtijo okoli 40, kar je premalo za to. No pa se vrnimo raje k problemu zanositve. Glede na to, da je že sama trombocitopenija povezana z odzivom imunskega sistema, me zanima ali je tudi moj neuspešen trud zanositi tudi povezan s temi takoimenovanimi "celicami ubijalkami"? Medrol sem že prejemala za povišanje trombocitov, ko sem morala izpuliti modrostni zob, vendar sem ga takrat prejemala 40mg. Takrat se mi je kar malo zameril. Sedaj sem na terapiji z Dexa i.v. 4 dni, ker je premalo časa za kakršno drugo terapijo (laparo imam že naslednji teden). Nihče pa mi ni nikoli omenil, da bi bil odziv imunskega sistema lahko vzrok moje "neplodnosti" in da je mogoče to rešiti celo z Medrolom.
|
|
|
|