najemnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

hrchy -> najemnina (14.2.2009 9:14:53)

Mene pa zanima, na kaksen nacin dolocite(bi dolocile) visino najemnine za stanovanje - recimo da se cene za podobno stanovanje gibljejo med 300 in 450 eur. Kaksno bi postavile?

karamela -> RE: najemnina (14.2.2009 10:34:58)

Jaz bi v tvojem primeru izbrala neko srednjo ceno.

Mogoče je odvisno tudi od bližine mesta, oddaljenosti do avtobusne postaje, trgovine... pa nevem če je mogoče parkirno mesto stalno rezervirano (npr. v Lj. pred določenimi stolpnicami še lastniki stanovanj dostikrat ne dobijo parkirišča, parkirajo na zelenici), kaj pa vem mogoče še glede na notranjo opremo, ali je stara ali novejša

to je kar mi je prišlo na pamet.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: najemnina (14.2.2009 11:16:26)

Pač glede na to kako je stanovanje ohranjeno, kaj vse je notri, da najemnikom ne bi bilo treba kupovati, na kakšni lokaciji je.....

hrchy -> RE: najemnina (14.2.2009 12:01:49)

No saj sem napisala za podobno stanovanje - enako ugodna lokacija, priblizno enaka velikost, priblizno enaka ohranjenost (glede na slike pri oglasih) in enaka opremljenost (recimo, da je opremljeno) - ampak cene so na netu razlicne...

Bi poskusile iztrziti cimvec?

Taula -> RE: najemnina (14.2.2009 12:15:23)

Poskusiš lahko, ampak trenutno je kar dosti stanovanj na trgu za najem.

Anonimen -> RE: najemnina (14.2.2009 12:27:40)

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

No saj sem napisala za podobno stanovanje - enako ugodna lokacija, priblizno enaka velikost, priblizno enaka ohranjenost (glede na slike pri oglasih) in enaka opremljenost (recimo, da je opremljeno) - ampak cene so na netu razlicne...

Bi poskusile iztrziti cimvec?

Jaz bi probala dobit čimbolj vredu ljudi not. Osebno bi raje oddala cenej ljudem če bi mi bili ful všeč, k pa dražje nekomu k mi nebi sedel. Bi šla pa nekak na neko sredinjsko ceno.

Majuska -> RE: najemnina (14.2.2009 16:45:10)

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

Mene pa zanima, na kaksen nacin dolocite(bi dolocile) visino najemnine za stanovanje - recimo da se cene za podobno stanovanje gibljejo med 300 in 450 eur. Kaksno bi postavile?

Odvisno od velikosti stanovanja, kje se nahaja, koliko in kako je opremljeno (ali je oprema lepo ohranjena) ... veliko stvari določuje ceno najema.

kajalin* -> RE: najemnina (14.2.2009 19:21:33)

Sej so ti že vsi odgovorili pravilno,ena razlika mora bit če pa je vse primbližno enako daj pa primbližno enako ceno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

hrchy -> RE: najemnina (14.2.2009 20:39:20)

Saj jaz dobro vem, da na ceno vplivajo lega, velikost, opremljenost... No ampak danes sem malo gledala po netu cene, konkretno za Moste v Ljubljani, in je ista kvadratura, pa 200 eur razlike... pa oboje je opremljeno, pa blizu trgovine, poste.... za katero ceno bi se ve odlocile - bi poskusile s ceno, enako najvisji, najnizji, polovico vmes...???

Pa gre za cisto hipoteticno vprasanje, jaz imam stanovanje ze oddano, za nizjo ceno, kot bi jo lahko dosegla. In potem, ko sem dobila najemnika, sem ceno se malo znizala, kar tako... pa upam, da mi ne bo zal. Zdi se mi namrec, da so cene ze itak ful navite pa bi se ful slabo pocutila, ce bi zaradi moje najemnine nekdo tezko prisel cez mesec.

No in vem, da bi si nekateri mislili, da sem neumna, ker nisem iztrzila toliko, kot bi pac lahko. Pa me zanima samo, kako bi ve postavile ceno...

Stran: [1]