N.SI -> RE: ne vem če sem nora al kaj..... (14.2.2009 19:51:01)
|
Ojla, jaz sicer besedilo čisto lepo razumem... naj povem samo to, da se strinjam z vsemi, ki so napisale, da v svoji hiši TI postavljaš meje... sploh pa, če starši ne vedo, kaj je splošna olika. Saj nihče ne pričakuje od 3-letnikov ne vem kako mirno obnašanje, a so MEJE! Dve izkušnji bi delila z vami: - sem bila pri moževi sestrični pred nekaj meseci. Njen poba jih ima 5 let. Mislim, da malemu ni para pri taaaaaako lepi vzgoji, ki morda celo sili človeka v razmišljanje ali sestrična pretirava. Ampak, sem bila navdušena nad oliko tega mladega gospodiča, ki je kazal 15 in ne 5 let... In, mi je sestrična pripovedovala, kaj se ji je pred časom pripetilo. So dobili obisk, tudi prišel en pobalin s starši in v pričo vseh začel njenega sina tepsti po glavi, praskati in grzti. "Vzgojeni gospodič" je sicer zajokal in potožil mamici, da ga boli... Starši tega "nemirneža" SPLOH NISO ODPRLI UST, kar je sestrično poparilo do te mere, da je ustala in zgrabila malo ostreje "nemirneža" za roko, počepnila in mu povedala, da se to ne sme delati, in da pri njih doma tega ne počno, ter da to boli... Če ne ve kako zelo boli, mu ona sama z veseljem pokaže, če želi... je mali "nemirnež" začel tako jokati in so njeni obiski začeli razpravljati šele na to, da ona nima kaj metat pribomb njunemu otroku ter se je mož od kolegice s sinom pobral domov (jezen na sestrično). Kolegica pa je sestrični rekla še par krepkih in šla... Sem sestrično vprašala, kako se pa danes razumejo - in mi je odgovorila, da se niso pogovarjali 2 meseca, ker so bili starši tako prizadeti a naslednjič, ko so prišli je bil mali popolnoma drugačen do njenega malega, kljub temu, da pri drugih (imajo isti krog prijateljev) še vedno počne isto... Torej, sestrična je očitno dosegla, da se je mali vsaj do njenega otroka spremenil. - pride pred nekaj tedni moja najboljša prijateljica, katero pa 5 letni sine sploh ne "šmirgla", oče pa vedno pravi kolegici "dj, reč malemu naj neha", da bi ga pa oče vzel v roke pa niti slučajno. Kolegica pa ima pomembnejše opravilo (piti kavico, povedati kaj je kupila iz kataložne prodaje, kdo jih je obiskal...), kot da bi v gosteh krotila svojega sinka (in ga na splošno učila lepega vedenja). No, meni je počil film, ko je začel razmetavati igrače mojega - takrat še nerojenega - otročka, ki so bile pripravljene za prihod. Začel je razbijati z vrati, metati ključe iz vrat dnevne sobe in kopalnice v smeti ter, ne vem kje je prstke umazal s črno barvo, mi je vse ploščice v kopalnici s prstki poflekal... za nameček se je pa še polulal vse okoli školjke... Ko sem vse to videla in predvsem kolegico, ki je tako flegmatično sedela sem ji pač povedala, da za moje pojme 5-letniki bi se pa lahko že lepše obnašali ter da jaz tega njenemu sinu (in nobenemu, tudi svojemu ne bom). In kaj naredi ona?? - se mi v obraz začne smejati ter da bo ziher tudi moj sin počel vse to in jim bo vse vrnil, ko bomo pri njih v gosteh... me je ta njena nonšalantnost tako poparila, da sem ji kar malo konkretneje povedala dve-tri o vzgoji in da moj sine tega niti slučajno ne meni ne nikomur takih hudobij ne bo počel, ker bo imel vzgojo in za kake primere tudi malo bolj čvrsto roko... Torej, je bila najboljša prijateljica prizadeta, se nisva slišali 5 tednov in tudi sedaj sva bolj tko - na daleč... In tudi danes, ko imam že svojegga črička me še ni prišla obiskati... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Bi od najboljše prijateljice le pričakovala bolj zrelo obnašanje... a morda sem se uštela...
|
|
|
|