Iontoforeza (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


simona2 -> Iontoforeza (13.2.2009 8:27:25)

Pozdravljene mene pa zanima ali je bila katera s svojo pikico na iontoforezi in kaj sploh odkrivajo s to preiskavo? Jaz sem namreč dobila izvid iz zadnjega pregleda na gastro in zraven piše, da naslednjič piporočajo še iontoforezo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Če se prav spomnim ne gre za neko strašno stvar ampak vseeno bi bila hvaležna, če katera kaj več ve o tem.




mirijam -> RE: Iontoforeza (13.2.2009 15:21:59)

Pri iontoforezi dobi otrok gazico na roko, in se neki greje (jooj,mal sem že pozabila), potem zavijejo roko v plenico in to ima gor, zdi se mi, da pol ure. Potem to dajo dol in pregledajo.

Je pa to pregled za mukoviscidozo.




ČebelicaMaja -> RE: Iontoforeza (13.2.2009 16:50:18)

...ti odgovorim še tu, če bo morda zanimalo še koga... na rokico dajo pikici elektrode, da se proizvede dovoljšna količina potu (kot bi se sicer v 24 urah)- to traja cca 15 min- potem rokico zavijejo v oblogo, da ostane topla, ko se izloča pot in te pustijo na oddelku cca 20min do pol ure- nato pride laborantka in odstrani oblogo in vzame bris potu, ki ga kasneje testirajo za to bolezen- zgleda pa tako, da z belim vatiranim krogcom samo podrgne po rokici- in to je vse... povsem neboleče, rokica malo pordi, ampak v 1 uri je že taka kot prej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




maja&m -> RE: Iontoforeza (13.2.2009 21:51:04)

Ja je tako kot je napisala ČebelicaMaja.
S to preiskavo ugotavljajo ali gre morda za cistično fibrozo (če se ne motim).
Mi smo to dali skozi-preiskavo, 1x. Pa bi morali ponoviti, ker se ni pupa dovolj spotila. Ampak naslednjega vabila ni bilo. Pa da ti še povem zakaj smo mi dali to skozi. Pupa je imela neko virozo, pa je ful bruhala in driskala. Pa so hoteli izključiti čim več dejavnikov.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.2.2009 22:02:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]