slovenka
|
Jaz sem rodila 2.7., teden dni po roku. Takrat sem šele videla, koliko žensk rodi po roku. Smo se že vse poznale, ko smo vsak drug dan hodile na CTG in nič in spet domov. Se mi je tudi vleklo, zdelo se mi je, da ne bom nikoli rodila, pa spati nisem mogla. Sem pričakovala, da se bodo popadki sigurno začeli sredi noči in potem sem kar čakala Pa je ura bila 2,3, potem sem šele zaspala. Na srečo sem potem bila doma in spala dolgo. Pa sosed me je jezil - kaj si še stalno doma? Pa take. Pa z mojim sva hodila na večerne sprehode, da bi kaj bilo... Skratka, dobro vem, kaj je to nosečnost čez rok. Ampak ko bom spet noseča in če bo slučajno enako, bom pa sigurno drugače gledala. Prej sem samo slišala, kako so rodile prezgodaj in sem bila že od 1. maja pripravljena, potovalka in vse... Potem pa nič. Sedaj pa vem, koliko žensk rodi po roku, tako da ne bom več tako nestrpna, pa na lastni koži sem se prepričala, da tisti 'mali ne bo šel ven' ne drži in slej ko prej pride. Porod je bil pa potem tako, da sem ob 6h zjutraj, ko se je moj odpravljal v službo na 5 minut čutila šibke popadke, sploh ni bilo problema. Malo sva čakala, se rihtala (še uhane sem si dala gor ) in šla v bolnico. Tam sem pa po uri in pol kar hudih bolečin sicer rodila lepo malo pupo in to je bil najsrečnejši dan v mojem življenju. Babica pa je rekla, da je porod tako hitro stekel zato, ker je bilo že vse zrelo doli, ker sem pač bila čez rok. Tako da nič skrbeti in samo pogumno. Ja, se spomnim, kako sva na rok (za praznik 25.6.) z mojim skupaj prišla na CTG in sem rekla babici, ja, jaz sem prišla rodit. Pa je rekla, pa vas kaj boli? Pa pravim, da ne, pa se ona smeji in pravi, da bo treba več seksat