TomTaylor
|
Dober ginekolog, porodničar in odličen diagnostik. Meni je že v 16. tednu ugotovil popuščanje MV in predpisal mirovanje, o čemer sem potem za mnenje spraševala tudi dr.Pušenjaka, ki je rekel, da je v 16. tednu to NEMOGOČE ugotoviti. Že v 24. tednu se je izkazalo, da je imel dr. Tratnik prav, MV je bil močno skrajšan. Slovi pa po skrajno neprofesionalnem (komunikacijskem) odnosu do pacientk. Jz ga kličem kar Dr. House. Ni za občutljive ženske. Bolj je primeren za samozavestne ženske, take, ki mu upajo tudi kakšno v njegovem stilu zabrusit nazaj oz. za "flegma" ženske, katerih njegovi komentarji ne zmotijo. O njem kroži veliko anekdot: - ženska na NS (ne zanima jo ali je vse ok) prvo kar vpraša je: ali bo fantek ali punčka? - Dr. House: "Garantiram, da ne bo krava!" ali pa: - v čakalnici gospa poznih let (70, 80) čaka na preventivni pregled, ki ga ima na vsakih **** let, okoli nje pa polna čakalnica nosečnic. Pride mimo dr. House, vidi gospo in jo smrtno resno vpraša: "Kva pa vi tukej? A ste noseča? Dejte gospa še enkrat EMŠO pogledat!" in gre. Tole pa moja osebna izkušnja: - v cca. 36. tednu sem na UZ. Dr. House pretipa trebuh potem pa gleda v monitor. Gleda, gleda,...nič ne komentira. Naenkrat pa zakliče: "SESTRA!" Ona prileti, on ji reče: "rabim telefon - zveži me s porodniškim oddelkom, tukaj imamo zaj***ano situacijo! Hitro!"...meni je ob tem zastalo srce. Najbolj črne misli so mi šle po glavi. Začela sem moliti; Bog, prosim, daj da je vse ok, o Bog,...Prinese sestra telefon, dr. House pa v slušalko: "Ja, kva?! Cigaret mi je zmankal! Dej prlet hitr dol, pa mi prnes čike, moram it enga pržgat!" Odloži slušalko, se obrne k meni in reče: Vse je v redu, kontrolo imate čez 14 dni. Ko sem šla ven sem se tresla kot šiba na vodi. Jezna, besna, na jok mi je šlo - tak šok sem doživela....No, danes mi je pa smešno.
|