Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ Sem naredila ožji izbor v koritih na oknih, za teraso, za del vrta. Zaenkrat sem uspela izbrskat zgolj cvetlice, ki jih moram še pametno dopolnit z zelenjem. Sprva je bil namen mi posadit bele kale za hišo, pa sem se raje odločila, da jih nadomestim z belo lilijo (Reinesse) in lukovsko lilijo, oboje bom dala v korita, vsako na svoj konec. Sta pa obe lepi. Za hišo je prijetna senca, in pa dopoldansko sonce, nikoli pripeka. Na teraso sem naredila ožji izbor in sicer terasni jasmin (diši božansko), ven se seli tudi limonovec (tega imam že na hodniku in eno limono gor , malo je pobrkljal vse skupaj ), v korita pa bom dala okrasni kristavec (barva purple), bele in vijola pasijonke. Sedaj moram najti še kakšno pametno spletno stran, kjer bi si lahko ogledala viseče zelenje in visokorastle trave. Se bom kar osredotočila na zeleno in ne barvno. Na vrt bom letos zopet posadila slamnik (barvni) in artičoke (zelo lepo cvetijo), dodala pa bom še ameriški slamnik. Ja, jaz imam tudi nekaj od tega v koritih. Še več pa kar zunaj na vrtu. Lilije so mi ene najlepših rož. Težava je v tem, da cvetijo kaj pa vem najbrž 14 dni, potem je pa konec za tisto sezono. POleg tega moraš pazit, da jih dovolj globoko posadiš. So pa trajnice, lahko jih pustiš v zemlji in delajo vskao leto. Kateri jasmin je terasni ne vem. Najbrž tisti, ki ne sme biti zunaj čez zimo, pa res izredno lepo diši. Tak bel, a ne. Tistega bi tudi jaz imela, če bi ga imela kam dati čez zimo, ne da bi mi šel proč. Kristavci so nekateri strupeni. Pazi če imaš otroke, da jih kakšen ne da v usta, sploh semena. Paijonke so res krasne rože. Ful so mi všeč. Na celini pa je z njimi včasih težava, če poletje ni res zelo vroče in sončno. Pa tudi s preživetjem pozimi nimam pojma kako je. To so tropske rastline v bistvu. Če živiš na primorskem bodo zihr lepo delale, če si pa nekje bolj visoko doma, pa zna biti mal krize. Ameriški slamnik je trajnica, ki se zelo lepo razraste. Kateri je pa tale tvoj drugi slamnik pa ne vem. Stran od Ruth, včasih je pisala blog gor, zdaj se mi zdi pa da ne več, ampak slikce so še: http://www.misti.si/ruth/labels/ginko.html
|