Bazilika (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

smigli -> Bazilika (12.2.2009 10:40:13)

Že večkrat sem poiskusla s svežo bazilo v lončku, vendar mi je vsakič po parih dneh umrla, zanima me če jo katera ima ( v kuhinji) in kako jo vzdržuje?

hvala in lp

muška -> RE: Bazilika (12.2.2009 10:44:27)

jaz jo kupim konec pomladi nekje - takrat ni tako občutljiva na šok, imam pa jo potem celo poletje na balkonu v teglcu. Ko jo kupiš pa glej, da bo imela čimbolj čvrsta steblca in da ne bo čisto svetlo zelena.

smigli -> RE: Bazilika (12.2.2009 11:40:07)

Muška,

kako pogosto jo zalivaš?

muška -> RE: Bazilika (12.2.2009 12:08:01)

skupaj z rožami,ki jih imam na balkonu. Ni pa moja nikoli preveč zalita, prej tu in tam premalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

LoCa -> RE: Bazilika (23.2.2009 9:14:33)

jaz sem letos imela baziliko v lončku na balkonu, zalivala sem ko je bilo treba (suha zemlja, oveli lističi), zrasel mi je skorajda grm iz ene vejice, zdržala je do nizkih temperatur, pol sem pa liste dol pobrala in jih posušila, letos bom pa novo ubodla.

robinzon -> RE: Bazilika (24.2.2009 17:55:04)

Bazilika noter ne dela,  kupim jo v živilski trgovini, takrat, ko ni več nevarnost slane in jo razsadim  v korito. Rabi kar precej vode, ampak to ni  vzrok, da ti ne dela. V lidlnu je cel lonček s precej sadikami en evro, v vrtnariji ti zaračunajo vsako flanco.

Stran: [1]