Oktoberčice! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bambi -> Oktoberčice! (21.4.2005 14:47:28)

Jaz sem pa danes zopet videla mojo :duda: in sem presrečna..... Danes je bila za spremembo kar mirna ali miren....srček je lepo utripal in potem je malčeka kar naenkrat vrglo in G je rekla: Glejte kako se mu kolca.... Jaz sploh nisem mogla verjet, da se tako majhni :duda: lehko kolca.... no, seveda se mu/ji lahko, če pa mamica skoz misli nanj/jo. Izcedek je seveda prisoten in dobila sem tudi Canesten :grrr::grrr:..... Hvala bogu nimam danes nič krčev, samo napihnjena sem, ker sem se ful najedla pol pa še napila gor....

Kako ste kaj ve?'??

LP BAmbi :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

NINA78 -> Oktoberčice! (21.4.2005 14:56:52)

Tudi jaz sem bila včeraj na pregledu in videla mojega otročka (ne preveč vidljivo no). G me je vprašala a hočem vedeti za spol pa sem rekla, da NE.
Me je pa precej oštevla, da moram počivat ipd., ker sem zopet imela en malo krvavega izcedka (verjetno zato, ker sem preveč hodila). Tako da se sploh nismo osredotočile na malega/o :duda:, ampak le na to oštevanje. Tako da sedaj moram spet pridno počivat. Pa tako bi šla na sprehod ... Ampak bom vse potrpela ... samo da bi oktobra lahko srečna pestovala svojega zdravega otročka :duda:.
No pa še visok pritisk sem imela tako da si ga moram sedaj redno merit. Res je blo 'pestro' včeraj.
Sem pa prišla pomirjena domov, samo da je vse OK.
Drugače pa nič takega. Počivam, sem na Internetu, ...
No, lepo se imej Bambi.
ČAU. Nina. :)

MojcaG -> Oktoberčice! (21.4.2005 19:25:38)

tudi jaz sem videla danes mojo :duda:!! bila je budna in kar precej migala.. in seveda mi nihče ne more izbrisati mojega nasmeha iz obraza..:) jezi me edino to, da še nisem prebolela tokse, zdaj bom pa na trnih.

drugače naj nam pa buši le raste in raste,
komaj čakam, da jo občutim - bebico..

lep dan vsem!

Udb -> Oktoberčice! (22.4.2005 6:22:26)

Kolk vam zavidam!! KAr naprej gledate svoje :duda:!! A imate tako pogosto G? Jaz sem imela pregled 16.3., potem 9.4. NS, naslednji pregled pa imam šele 10.5.!! Pa še takrat ni ziher, da mi bo delala UZ! JAz bi ga pa tako rada videla!!!!!!!! :)

Drugače sem pa vesela, da je petek, da bom lahko malo lenarila med vikendom, potem pa še drug teden, ker imam čet. in pet. dopust! :bravo:

A je vam tudi kar naenkrat buši zrastel? Meni se zdi, da mi je v 1 tednu kar poskočil ven! ;) Kar hecno se mi zdi, da mi štrli ven!! :)-

bambi -> Oktoberčice! (22.4.2005 8:37:28)

Udb, jaz imam UZ tako pogosto, ker sem rizična nosečnica, zaradi smrti prvorojenke iz neznanega razloga..... poleg tega sem imela včeraj UZ samo zaradi tega, ker sem šla k moji G zaradi izcedka in sma na hitro pogledale še mojega :duda:...

Ja, trebuh pa je tudi meni zrastel v zadnjih nekaj dneh se mi zde enormno.... Zdaj pa res ne morem več skrit, da sem noseča..... Včeraj sem tudi od sodelavcev dobila oz. moj :duda: prvo ropotuljico 9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa

Malo prehitro sem tudi včeraj napisala, da mi ni več toliko slabo, mi je žz bilo zopet zvečer in danes zjutraj :ups::ups::ups:

PO 1. majskih bom pa dala tudi jaz gor slikice svojega bušija.

LP BAmbi

KIRA -> Oktoberčice! (22.4.2005 8:45:58)

da se tud jaz pofočkam:

moj buši je v primerjavi s prejšnjo nosečnostjo malo večji (1 mesec razlike cca.), kile so pa iste. se noben ne more načudit, kako težo držim.

mi je pa čudno, da nekatere imate toliko UZ-jev. moji obe nosečnsti sta rizični, prva je bila še bolj kritična, pa nisem imela nič več UZ kot druge (skupaj 4) + še 2 ko sem bilana opazovanju v bolnišnici, ampak to je blo konc 3, meseca.
ne vem, če imajo vaši dohtarji drugačno prakso ali kako to gre? moj mi pri 1. bebici nit spola ni hotel povedat, je rekel, da je VEDNO bla tako obrnjena, da se ni vidlo?! no sicer je to možno, ampak se je tako zraven držal, da ne vem.
naslednjič ga bom seveda spet vprašala za bebo št. 2, me prav zanima, če bo hotel pogledat in povedat.
danes teden (prejšnji petek) sem imela pregled in sem morala dat vodo. in so mi našli cel kup bakterij. so mina izvid napisali številne.
pa mi lepo doktor da napotnico za mikrobiološko analizo vode, pa sem namesto v njihov laboratotrij, šla direkt na mikrobiologijo v MS. pa sem tam dala vodo. in kaj mislite da je bil reultat???
0.
negativno.
ni blo niti ene bakterije. saj ni čuda, ko v lab. v zdr. domu, dajejo vsem strankam navadne jogurtove lončke, ki po mojem niso sterilni. v mikrobiološem pa dobiš plastično posodico s pokrovčkom, ki je seveda sterilna. zato tudi tak rezultat.
naslednji pregled bom imela nekje čez dobra 2 tedna, saj zaradi negativnega rezultata bakterij nisem šla na kontrolo - saj ni blo treba.
brcanje pa čakam sedaj enkrat konec meseca, oz. v začetku maja - tudi pri prejšnji nsečnosti, sem bebo čutila več ko 1 teden dni prej, kot pa je rekel G. sedaj jo bom najbrž tudi.

toliko od mene.....
LP

balaena -> Oktoberčice! (22.4.2005 14:06:53)

kira, tole s temi jogurtovimi loncki je pa res hudo.
sicer pa jaz hodim v lj v leonisce in mi tam cisto vsakic vzamejo urin in ga analizirajo, medtem ko UZ pa ne delajo vedno. do sedaj sem imela v bistvu samo enega (ce ne stejem nuhalne, ki je itak izven teh rednih). mislim pa, da je stevilo UZ odvisno od tega, ali ima gin. napravo v svoji ordinaciji ali ne. tu kjer jaz hodim, moras eno nadstropje visje in si ga delijo razlicni ginekologi. medtem ko je ena znanka hodila na preglede k eni, ki je imela kar zraven stole UZ in ji je skoraj vsakic pogledala.
lpb

ivana25 -> Oktoberčice! (22.4.2005 19:36:31)

Ojla!

Sem prvič noseča (13 tednov in pol), pa že nekaj dni občasno nekaj smešnega čutim v spodnjem delu trebuha in tega nisem čutila še nikoli prej- sem opisala ginekologinji in je rekla, da je zelo verjetno, da ga že čutim! :) Če bo kasneje občutek še bolj izrazit, bom vedela, da je to verjetno res moj otroček.

Drugače pa moj trebuh ni več tak kot je bil prej- če imam kaj oprijetega oblečenega, vsi že opazijo!
Ne vem zakaj mi je kar malo nerodno povedati, da sem noseča... predno sem zanosila pa sem se bala, da bom od navdušenja povedala kar vsakomur, ki ga bom srečala. Hecno, ne? Kako se spremenimo ob vseh teh hormonskih koktajlih, s katerimi nam nosečnost ne prizanaša...

Lepo se imejte, bodoče mamice Oktoberske!
Ivana

Stran: [1]