mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rainbow -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:34:43)

Še vam sončen pozdrav iz MB:)

zanima me naslednje:

Moja pupa je stara en mesec in jo na moje veliko veselje polno odjim in ji ne dajam nič čaja. Dudo sem parkrat poskusila za umirjanje in uspavanje, je delovala enkrat samkrat, ko je bila že kar zaspana, drugače ji kar gor gre in mi je ful odveč jo s tem silit.

Zdaj pa finta je seveda v tem, da se najraje uspava na dojki, posebej, če po običajnem hranjenju še ne zaspi. Včasih jo nosim, včasih pa mi več ni, psebej zvečer, pa jo dam na dojko in potem zaspi. saj mi ni težko, raje ležim in se cartam z njo, kot pa da mi trpi hrbet.

A ste ve enako delale, a ste vztrajale z dudo in nošenjem??? Al kako ste ve to zrihtale???

Bi bila zelo vesela za vsakršno izkušnjo
lepo se dojite in cartajte

:metulj:
rainbow in Enja




rainbow -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:38:52)

še nekaj sem pozabila:

a ve vedno gledate na uro, mislim, da preteče določen čas med obroki? jaz sem, zdaj pa sem se odločila, da ne bom več, in moram rečt, da ni (za zdaj- hitro nekam potrkam) problemov s kakim jokom ali krči.

Še enkrat pa pa




Anonimen -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:39:13)

Jaz sem do konca (1 leto) dojila samo leže. Mala je ponavadi zaspala, pa sem jo dvignila in nesla v posteljico. Odvadili sva se čist brez problemov, ni pa zmeraj tako (vprašej Aljo).




Anonimen -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:39:54)

:)-Moj malečk je še vedno polno dojen (3,5 mesecev) in še vedno ga uspavam tako, da mi leži na joški.:)-:)-:)-:)-:)-:)-
Kaj čmo, ko mu je pa tako lepše!:ups::ups:




malika -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:42:29)

naš je bil polno dojen do 7 meseca in do takrat je zaspal na ziziki-ampak samo pri nočnem (predspalnim :)- ) dojenju. Čez dan sem uporabljala dudico, kasneje se je navadil tudi na flačko s čajem ali vodo.




babylove -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:45:48)

Mojemu paše duda, nosila pa sem ga samo, dokler je imel krče, zdaj ko jih več nima, pa gre direktno v posteljo, ko postane zaspan. No ja, čez 5 min ga je treba ven vzet, ker bi on prdal, rigal in kaj je še tega, pol ko to uredi pa zaspančka. Ampak tvoja je pa še mičkena, pri takšni starosti se je naš nosil zaradi krčev.




RADOVEDNA -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:46:28)

Hej, do 6 mesecev ni bojazni za razvade, Japonci baje nosijo dojenčke do 9 meseca (nujno za čustveni IQ - EQ)in pazi to, bojda ne poznajo kolik!

Skratka pri mesecu dni delaj kot paše tebi in tvojemu dojenčku, za vzgojo bo čas kasneje. Lahko pa poskušaš tu in tam kako forico, saj mame smo ekspertke za to in še časa je dovolj.

Vse lepo. Jaz se z mojo, ki ima tri mesece točno, grem enkrat to drugič ono, na uro pa sem sploh nehala gledat. Ka pa mi vemo kdaj je lačen in žejen. Saj mi se tudi ne hranimo po uri. V bistvu je to le neka uravnilovka, neko povprečje. Drugače pa razvijaj intuicijo. Ta se nam sčasoma zatre, dojenčki pa imajo doktorat iz nje.


No, vidi mene filozofa. Sorči, mi je pasalo.
Pa lep dan vsem.




piščanc -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 11:49:32)

naš tud ne mara dude, no razen če je namočena v kuminov sirup, tako tudi zaspi, ker na joški ni še nikoli - malo nošenja, potem posteljca, če ne zakomira takoj pa sladka duda (ampak to je pač moja razvada).

Beba ti bo pa sama povedala, kako se hoče uspavati, pa spreminjala bo tudi, zato se ne ustrašit

glede časovnih terminov pa naj ti otroček sam dela urnik, bo že našla pravega. naš včasih na dve uri, včasih na štiri... nikoli se nisem držala triurnega pa ga je sam uvedel, vsaj približno

lepo se cartajta




afrika -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 12:03:19)

Čestitam za polno dojenje! Dojenček ne potrebuje nobenega čaja! Tudi dude ne potrebuje, tako da ga ne siliti z njo. Narava je zanj pripravila zizo - to pa definitivno najbolj potrebuje: za hranjenje, za cartanje, za tolažbo in za pomoč, da zdrsne v sladki spanec. Pri enem mesecu se nič ne sprašuj, če je v redu ziza za uspavanje. V tem obdobju daj malemu vse, kar hoče - še posebej zizo, pa magar za uspavanje. Pri dveh mesecih počasi začni uvajat poleg zize še druge načine uspavanja, pri treh pa ga že poskusi navaditi na neki red pri uspavanju (odvisno, kaj mu bo najbolj pomagalo (to bosta spoznala ko bosta eksperimentirala pri dveh mesecih). Je pa fajn, če ima pri treh mesecih že kakšne druge reči, ki jih povezuje z uspavanjem (npr. uspavanko, medvedka, pleničko-ninico, glasbeni vrtiljak ipd.) in ne več zize.

Tako ti po svojih izkušnjah svetujem jaz. Sem mu pri 1. mesecu res dajala vse - zizo, veliko bližine, pri nama z možem je spal itd., zdaj pri treh pa se počuti zelo varno, zna sam zaspati in ne potrebuje dude. Tudi zizo ima bolj kot ne za hranjenje, pa malo cartanja, najboljša tolažba pa je zanj moj (pojoči) glas in koš poljubčkov.

Tudi tebi IN TVOJEMU MALEMU ČUDEŽU koš poljubčkov (Zanimivo: sem tudi jaz od tam kot ti in po poklicu to, kar si ti)

KAK FAJN, ANE?:)





darjatimci -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 12:26:09)

Tud jaz sem dojila polno in leže,pa tudi s časom se nisem nič obremenjevala ker ne prideš niokamor tud če se,z dudo ni blo tud nič v poštev je prišla le moja duda,vidva se kar crklajta.




rainbow -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 12:47:58)

Hvala, ženske stokrat:metulj:

Potrjujete moje prepričanje, se vam lepo zahvaljujem.

Radovedna, o tem sem brala (Japoncih in kolikah in še marsičem) v ful zanimivem članku Karmen iz LLL in se odločila za tako postopanje in vidim, da nisem edina in da ravnam prav.

Pri prvem otroku sem preveč poslušala druge, ker sama nisem bolje vedela, zdaj pa imam izkušnje in bom poslušala svoj glas (in vaše).

Uživajte v sončku:rozica:




Anonimen -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 12:51:45)

Ja evo mene.

Meni se je tudi vedno uspavala na dojki, pa sem si mislila, da se bom že kasneje ubadala z odvajanjem. No, zadeva ni prav enostavna. Da ne omenjam, da jo pri 18 mesecih še vedno dojim, čeprav mislim, da bi bil že čas za nehat. Splo zato, ker se mi zaradi dojenja ponoči zbudi tudi do 15 x.

Jokat jo pa ne morem pustit.

Tko da punce, če se le da jih navadte, da ne bodo zaspali na dojki, čeprav vem, da je to velikokrat najbolj enostavno.





filipinka -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 12:57:50)

Ja, Alja, najbrž imaš prav!:sloncek:Toda, če je pa tako lepo zaspat na mamini žiški, če pa ne, pa vsaj v naročju...:zmeden:Ja, pa hodit je treba! Mali vejo, da mamice po porodu rabijo telovadbo, da bodo spet mele lepo postavo!:zmeden2:
Na žalost sem že ugotovila, da :duda: brez mene ne zna zaspati! Pa kako sem prej vedela kolegicam povedat...jaz pa že ne bom "suženj" svojega otroka! Zdaj malo manj vrtim jezik!




Anonimen -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 13:00:49)

Ja, jaz sem tudi po porodu ugotovila, da se zarečenega kruha največ poje.

Sem včasih prav rada rekla, da moj pa že ne bo tak in tak.

Hja. Bom raje kar tiho! ;)




mamsi -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 13:13:56)

Mislim da je so povedale vse, posebej se strinjam z afriko, dodala bi samo to, da so se otročki nekje pri 2,5-3 mesecih sposobni sami uspavat. Sama sem takrat probala, nežno, sem jo umirila, podojila, tko da je bla že fejst zaspana a budna, sem jo položila v postljco, trepljala in pela zraven, na začetku sem jo večkrat nazaj v naročje vzela, da se je pomirila in ponovila, dokler ni po nekaj minutah sama zaspala v posteljici brez joka, brez dude, brez flaše. Nisem mogla verjet, zgleda mi je ratalo ujet pravi termin. Tko zaspi zdaj vsako noč. Mi je pa 14 dni nazaj večkrat zapored zaspala na joški, k je bla tolk utrijena od kobacanja, da se mi je začela ponoči zbujat in hotela seveda zizo. Sem spet striktno nazaj budno v posteljo in spet spi celo noč.

Mislim da se splača prav počasi in z občutkom otroku , ko je malo že pripravljen, pomagati, da se nauči samostojno zaspat.




eva1 -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 13:40:03)

No pri nas je pa duda zakon-nobenega nošenje, pa zibanja-sam da je duda! Pri dojenju ponavadi zaspi, ampak jaz vedno tok vztrajam pri podiranju kupčkov(zaradi napenjanja in krčev), da se prebudi, pol pa ga ne dam še enkrat na zizo(ker mi jih samo razgize in so potem ful boleče), ampak v postlo, pa dudo, pa zaspimo!
Podnevi pa dojim sede, ponoči pa leže, ampak vedno gre potem v svojo poslco in dudo v usta, pa lahko noč!
Lp, Eva in Luka




Ajsha -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 14:19:45)

Jaz sem tudi do 6. meseca polno dojila in to sede. Moja punčka se je prve 3 mesece res veliiiiiko jokala in ko sem ji dala dudo, jo je po hitrem postopku izpljunila, tako da je ni nikoli uporabljala. na prsih mi ni nikoli zaspala, ker sem ji vedno podirala kupčke, ker jo je zelo zvijalo po trebuščku. Ni sprejela tudi nobenega čaja niti stekleničke. Sedaj jo dojim še 2x na dan, vendar zvečer ne zaspi, se pa fino umiri med dojenjem. Potem jo nesem v posteljico in spi do jutra - brez hranjenja ponoči.

Ko je bila še majhna sem sicer malo gledala na uro med obroki in če "še ni bil cajt za jest" sem jo zabavala na drugačen način. Dojila se je na 3 - 4 ure, popoldne pogosteje, ker je takrat manj mleka. Skratka, nama je fino uspelo brez dude in stekleničke.

Upam, da bo tudi tebi.

LP!




Magi* -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 14:38:52)

tko kot Afrika. nič nisem komplicirala na kolk časa in kolk časa jo dojim, dude ni hotla in je nismo mučili. danes ima dobre 4 mesece in je prava bejbika: zadovoljna, ponoči dobro spi v svoji postelji, ni problemov z uspavanjem in celo podnevi se že drži nekega svojega urnika. nič ji nismo vsiljevali, smo jo pa na začetku veliko nosili, ji peli, jo masirali, crkljali... še prehitro mine.




BARBARA R. -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (22.4.2005 7:40:08)

Tudi Kristina je bila čes dan non stop priklopljena.Nosila je nisem, ker sem prelena, dudo je zavračala je pa sprejela ninico.Žal se nespominjam koliko je bila takrat stara.Skratka, tudi to obdobje bo mimo.Pri nas se je končalo pri treh mesecih.

:muca:






Stran: [1]