afrika -> mamice, ki polno dojite - nasvet ali dva (21.4.2005 12:03:19)
|
Čestitam za polno dojenje! Dojenček ne potrebuje nobenega čaja! Tudi dude ne potrebuje, tako da ga ne siliti z njo. Narava je zanj pripravila zizo - to pa definitivno najbolj potrebuje: za hranjenje, za cartanje, za tolažbo in za pomoč, da zdrsne v sladki spanec. Pri enem mesecu se nič ne sprašuj, če je v redu ziza za uspavanje. V tem obdobju daj malemu vse, kar hoče - še posebej zizo, pa magar za uspavanje. Pri dveh mesecih počasi začni uvajat poleg zize še druge načine uspavanja, pri treh pa ga že poskusi navaditi na neki red pri uspavanju (odvisno, kaj mu bo najbolj pomagalo (to bosta spoznala ko bosta eksperimentirala pri dveh mesecih). Je pa fajn, če ima pri treh mesecih že kakšne druge reči, ki jih povezuje z uspavanjem (npr. uspavanko, medvedka, pleničko-ninico, glasbeni vrtiljak ipd.) in ne več zize. Tako ti po svojih izkušnjah svetujem jaz. Sem mu pri 1. mesecu res dajala vse - zizo, veliko bližine, pri nama z možem je spal itd., zdaj pri treh pa se počuti zelo varno, zna sam zaspati in ne potrebuje dude. Tudi zizo ima bolj kot ne za hranjenje, pa malo cartanja, najboljša tolažba pa je zanj moj (pojoči) glas in koš poljubčkov. Tudi tebi IN TVOJEMU MALEMU ČUDEŽU koš poljubčkov (Zanimivo: sem tudi jaz od tam kot ti in po poklicu to, kar si ti) KAK FAJN, ANE?:)
|
|
|
|