ali uporablja kdo štorkljo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rainbow -> ali uporablja kdo štorkljo? (21.4.2005 11:28:27)

Sončen pozdrav iz MB :)

Upam, da mi kdo lahko odgovori na eno vprašanje glede štorklje:
moja pupa je stara en mesec, sem jo parkrat dala v štorkljo, ampak tako čudno not leži. kak ste ve to naštimale? Kot da bi bila zvita, pa še glava se ji skrije v blagu. Ali moram bolj nategniti tisti trak?

LP




pikala -> ali uporablja kdo štorkljo? (21.4.2005 13:40:29)

Živijo!
Pri tako malem dojenčku je veliko boljše,če daš v štorkljo pod njo dve zloženi brisači ali odejo, da zmanjšaš globino (pa še taka udobna posteljica nastane). Gor na to odejo potem položiš tamalo. Tudi jaz sem se na začetku ful lovila, ko sem pa tako naedila, pa je komaj čakal, da gre v štorkljo. Pa še to - če imaš tisto štorkljo z všito blazinico - to ni namenjeno kot povštrček za dojenčka, ampak spada to na ramo.
Upam, da sem ti pomagala!
LP




Anja167 -> ali uporablja kdo štorkljo? (21.4.2005 20:52:04)

Mogoče poskusiš na začetku tudi tako, da otrok nima glavice v štorklji, ampak je v štorklji le do ramen, glavico pa ima v pregibu tvoje roke (glej moj album Naš sling).




rainbow -> ali uporablja kdo štorkljo? (21.4.2005 22:11:42)

Anja167, ful dobra ideja, samo nebi naj imelo dete glavo na isti strani kot obroči??? Ali je sling enako kot štorklja??
Kak sem nevedna




Anja167 -> ali uporablja kdo štorkljo? (21.4.2005 22:29:59)

Sling je ruta, enaka štorklji, samo brez debelega roba. Za sling je vseeno, na kateri strani ima glavo, oboje deluje. Za štorkljo pa ne vem, ker ima odebeljen zgornji rob, mogoče je to kakšna ovira? Vem, da Petra5 svojega otročka nosi v štorklji z glavico pri obročih. Jaz sem pa Eneja v slingu vedno z nogami pri obročih, zato ker se pri obročih zateguje, pa se mi je nekak boljše zdelo, da to delam pri nogicah.




rainbow -> ali uporablja kdo štorkljo? (22.4.2005 12:54:11)

Anja in Pikala, hvala, žaba že spi v njej ta trenutek. Sicer je ne mislim nosit skozi okoli.

Upam, da boste še to brale, ker imam še par vprašanj:
- kdaj ste večinoma to uporabljale?
- ste hodile tudi ven, na sprehode?
- kak oblečeš otročka, verjetno ne preveč?
- po kolikem času ste jih odložile, da se niso zbudili?

Upam, da nisem preveč tečna:angel:

papa




Anja167 -> ali uporablja kdo štorkljo? (23.4.2005 20:13:36)

Hoj!

Jaz sem sling dobila šele, ko je bil Enej star že 8 tednov, in mi je zelo žal, da ga nisem imela že prej, saj se je stanje ob večernih urah v hipu zelo izboljšalo. Na začetku, se pravi, dokler ni bil star 3, 4 mesece in je imel še krčke, sem ga zelo veliko nosila v njem. Skoraj vedno sva čez dan zaspala v slingu (malo me je matralo to, da sem ga potem malo težko žvrcnila ven v posteljico, ker se je navadno zbudil, zato mi je dostikrat kar cele runde odspal na rokah, npr. pred računalnikom in RR :)-; tako da je odgovor na tvoje 4. vprašanje bolj neobetajoč :().

Ven sva tudi hodila v slingu, ker se je v vozičku drl kot jesihar, v slingu pa je bil vedno ves blažen. Sprehodi takrat so bili dolgi kako uro, zato je to šlo brez problema. Potem je prišla zima in je postal težek ter me je začelo peči v ramah, zato sva nehala s slingom in začela z vozičkom, takrat pa je voziček že čisto v redu sprejel.

Ko sva šla ven v slingu, sem ga oblekla tako, kot bi ga za voziček. Namesto dekice je služilo blago slinga (tisto, kar ostane, ko ga zategneš, lahko še lepo oviješ okrog otroka, tako da ima okrog sebe pravzaprav dvojno plast blaga, kar je pa glede toplote kar v redu), poleg tega se na eni strani greje pri mamici.

Ti kar še vprašaj, če te kaj zanima. Zato pa smo tukaj. Pa ene še tolk rade nakladamo... :) LP.




Stran: [1]