Kerensa*
|
Midva razmišljava o njem, ampak sva ugotovila, da ga očitno ne bova vzela v Sloveniji. Na neki drugi temi je ena RR-ovka lepo napisala, kako je sedaj - če vzameš 100.000€ na 30 let, je tvoj mesečni obrok 590€, v 30-ih letih pa banki vrneš 212.000€. Hvala lepa, ampak tako nujno pa ni, da bi se šla tole. Sodelavec mi je svetoval avstrijske banke. Zaradi recesije so pogoji povsod zaostreni in obresti povsod višje, ampak avstrijske banke naj bi bile še vedno omembe vredno ugodnješe od naših. Dokumentacija za pridobitev je takorekoč enaka, s tem, da lahko dobiš 100%-ni kredit, kar je pri nas še vedno v manjšini (izplačujejo načeloma do 70%, ostalo (polog) moraš imeti privarčevano). Poleg tega je pri nas porok takorekoč obvezen, v Avstriji pa menda, v kolikor imaš dobro boniteto, ni potreben, če zastaviš nepremičnino. In lahko zastaviš tudi tisto, ki jo kupuješ (to se načeloma da tudi pri nas, ampak ne za 100%-ni znesek). Osebno tega v Avstriji še nisem preverjala (ker sem izvedela predvčerajšnjim), tako, da bom tudi jaz vesela, če katera ve kaj več o tem. In ker tudi njihovih bank ne poznam - katere so vredne zaupanja, dovolj velike, imajo državno garancijo itd.? Pri nas se gre namreč za znesek 200.000€ na 30 let, kar ni mačji kašelj (za moje pojme).
|