Lianna -> RE: ko smo glih pri šolah :( (10.2.2009 22:33:02)
|
Hm...jaz se stvari, ki si jih preprosto morem naučit na pamet učim tako: -14 dni časa imaš -8 dni učenja -6 dni ponavljanja Preštej si magar formule. Določi si koliko formul se morš naučit vsak dan. Potem se vsak dan nauči formule, ki se jih moraš + ponovi formule za nazaj. Zadnjih 6 dni potem samo še ponavaljaš. Jaz se imam npr. za naučit veliko več kot ti na pamet (npr. eno knjigo sklanjatev, spregatev, jezika ki sploh več ne obstaja...ampak ni pomembno) in mi sistem deluje. Samo, da jaz potrebujem vsaj 1m časa za naučit se vse, ker je knjiga kar debela. Ti se boš sigurno uspela naučit te formule. Samo ponavljaj jih. Jaz si potem vsak dan pripravim kao test, da preverim koliko znam...si napišem npr. vrste sklanjatev in potem iz glave pišem. Tako, da čim več pisanja, pomaga. Pa najdi se en sistem, da boš povezovala svari med sabo. To je vedno fajn. Jaz imam 11.3 en izpit za katerega se je potrebno vse na pamet naučit, mi je že sedaj grozno, ker sovražim učenje na pamet, ampak drugače žal ne gre.
|
|
|
|