Gina
|
Zinkazi, najprej ti moram povedati, da se tu na forumu vsi tikamo, zato bom to počela tudi jaz. Druga stvar je, da mi je resnično zelo hecno in nerazumljivo, kako strašno obračaš prebrano v neke neresnice. V bistvu to ni samo nerazumljivo, ampak je nesramno. IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi Kritika, zasmehovanje, stalne kazni povzročijo, da otrok odraste v človeka, ki si ne zaupa, ki o sebi misli slabo, je nezadovoljen s svojimi dejanji…. Od kod ti ideje, da kdo otroka v šoli zasmehuje, jih stalno kaznuje in kritizira? Povedala sem ti že ne vem kolikokrat, da imaš zelo napačne predstave o rečeh ali pa jih narobe razumeš, ko jih prebereš. Zato me je prav strah, da bo starš, ki je že tako morda preveč v eno skrajnost, zaradi tebe zlezel še bolj v isto skrajnost. Pa ne govorim o viktoriji, ki se mi zdi precej realna mama. Množicam lahko škoduješ in srčno upam,d a večina premore toliko zdrave pameti, da ti ne bodo nasedli. Poleg tega se mi zdi, da spadaš med tistih par oseb, ki obstajajo v vsaki službi, ki na vsakem sestanku trdijo, da v njihovem resorju, skupini pa vse štima, nimajo nobenih težav nikdar, niti če se svet sesuva zraven, čeprav cel kolektiv ve, da ta oseba ne govori resnice, vendar je tolk zakompleksana, da ne zmore priznati svoje nepopolnosti in se skriva za krinko, češ da je pri njej vse ok, saj če bo kdo zvedel,d a je kdaj kaj narobe, ona ne bo več popolna in fajn. Neverjetni so take sorte redki člani vsakega kolektiva, ki prepričujejo vse, kako so več kot odlični,samo vsi ostali so zanič in nesposobni, če povemo, da obstajajo tudi težave včasih....bolno. Veš zinkazi, jaz nisem nič nesposobna in zadovoljni so z mano tako otroci, kot starši, pa tudi sodelavci, pa če ti še tolk v drek tunkaš celoten pedagoški sektor. Pa še to, kar se šolskega dela tiče, se presneto motiš. Otroci ponavadi niso prav nič problematični v času usmerjenega dela, pouka. Takrat delajo in so pridni. Težave tudi skoraj nikdar niso ne vem kako hude v odnosu do učiteljic, vsaj na nižji stopnji ne. Težave so v času igre, predvsem v odnosih med vrstniki. V bistvu so odnosi na nuli. Niti pod razno ti ne verjamem, da pri vas noben otrok drugemu ne reče žal besede, ga udari, vrže kaj po luftu ali v koga ali zahteva zgolj zase vse pravice. Niti pod razno ti ne verjamem,da v važem vrtcu ni niti enega otroka, ki ne bi udaril starša v ihti sredi garderobe, ki se ne bi peljal na sprednjem sedežu, ki ne bi videl samo sebe in svojih pravic, ki ne bi hodil spat kadar bi on ukazačl, recimo v nedeljo po a si ti tud not padu - vprašaj jih, če to počno in posledično počno tudi vse ostalo, kar povzroči da neprespan in navajen da je vse po njegovo malo tepe otroke, jih grize ali jim samo puli igrače iz rok, jih preklinja in terorizira na svoj način, ter predvsem ne dovoli drugim normalnega mirnega življenja.....pa to nima veze z živahnimi otroki, ki so zelo fajn otroci ponavadi, ampak samo in izključno z nevljudnimi, žaljivimi in samo sebe videčimi otroki - vidiš, spet si zamešala pojme. O kakšnih živahnih otrocih govoriš??? Beseda o njih sploh ni tekla. Pojme mešaš. Jaz ti sicer lahko čisto verjamem,d a lahko na prilagojen način relativno normalno funkcioniraš, vendar to ne pomeni, da nimaš v skupini problematičnih otrok, ali pa so tvoji standardi morda tudi tako v podnu, da sploh ne opaziš nesramnosti in nevzgojenosti otrok, pa to čisto mirno prenašaš na škodo drugih otrok, ki morajo take otroke na svojih hrbtih prenašati, ker jih ne zaščitiš pred njimi in posledično je seveda potem zelo možno, da posledice nevzgoje prenašajo potem učiteljice v šoli, ki dobijo te iste otroke.
|