liliana -> RE: Vračilo denarja pri nakupu oblačil (12.2.2009 9:04:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: atanja no mi smo mel glih debato o tem pa je sam inšpektotat potdil tole: Če je stvar nenošena oz neoporabljena je trgovec ob priložitvi računa dolžan vrniti denar ali zamenjati artilel -kakor želi stranka- še v roku dveh let. In če nimaš računa, pa si plaču z kartico greš lahko na banko po izpisek ki dokazuje da si kupu v trgovini in ti mora to upoštevati kot račun.... To velja za blago z napako...... Ker potemtakem jaz lahko grem v trafiko, kupim neko revijo in se čez pet minut vrnem, ter zahtevam denar, ker sem si premislila in revije ne bom brala, ker sem se spomnila, da nimam časa......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ali pa grem v trgovino, si kupim zeleno bluzo in doma ugotovim, da nimam ustreznih hlač k tej bluzi in je več ne želim.....in le dobra volja trgovca je, da ti v takih primerih vrne denar ali pa blago zamenja, ni pa tega dolžan storiti..... V primeru napak na blagu, pa trgovec denar MORA vrniti, če kupec tako želi......res pa je, da večina trgovcev najprej ponudi zamenjavo, vendar ko mu poveš, da bi ti imel denar, ti ga običajno povrnejo.......
|
|
|
|