Jogurt (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Maxica -> Jogurt (21.4.2005 10:18:16)

Sem zadnjič zajtrkovala jogurt, pa me je moj osemmesečnik tako gledal, da sem mu kr dala eno žličko. Ampak on bi še kar jedel jogurt, tako da ga je pojedel kar par žlic. Lahko že je jogurt pri tej starosti in koliko?:zmeden:

thumbelina -> Jogurt (21.4.2005 10:21:39)

Mi ga jemo že od sedmega meseca dalje brez vsakih težav. ravno tako skuto. Saj boš videla, če bodo težave s kakanjem (driska ali rdeča ritka) ali kakšnepikice po telesu, potem prenehaj in poskusi zopet čez nekaj časa.

vidja -> Jogurt (21.4.2005 10:22:16)

Naš sonček ga je že od šestega meseca (nekaj žličk), pri osmih je pojedel že dobro polovico jogurta (ampak navadnega). Namočim ovsene kosmiče in mu jih zmešam z jogurtom, včasih pa še malo skute.

Blink1 -> Jogurt (21.4.2005 10:25:59)

Jaz bom tudi poskusila dat jogurt...Do zdaj še nisem, ker jih pri nas nihče ne je, pa jih nimamo v hladilniku:):)

Seven* -> Jogurt (21.4.2005 10:59:52)

Osemesecnik ze lahko je jogurt. Mlecni izdelki pridejo prej kot kravje mleko, ki pride sele po 12 mesecu. Pazi pri nakupu, da je jogurt cimbolj polnomasten. Najboljsi so tisti ta poceni. Nikakor pa ne kaksnih posnetih z malo mascobe kupovat.

Blink1 -> Jogurt (21.4.2005 11:03:02)

Aha...potem je boljše če je polnomasten...

Seven...če bi dala kravje mleko, a tudi daš polnomastno ali tisto 1.6 ali manj??? Jaz ji keksolino naredim z navadnim alpskim mlekom 3.5. (pa tak noče jest...niti s Hipp mlekom):(

Seven* -> Jogurt (21.4.2005 11:04:11)

Cimbolj polnomastno. Najboljse bi bilo tak tisto, ki smo ga vcasih lahko kupili in potem prekuhali. Torej, cimbolj mora biti podobno svezemu mleku. Tako svetujejo pediatri.

Blink1 -> Jogurt (21.4.2005 11:07:23)

Aha. Najlepša hvala...Ker eni pravijo, da moraš še vodo zraven mešat:zmeden2: Pol pa nisem več vedla...

A se ne prideš pokazat?? Jaz grem zdaj Nejo preoblečt in greva

Seven* -> Jogurt (21.4.2005 11:08:50)

Pridem pridem! Tisto glede vode je bilo vcasih receno, ko so zaceli z kravjim ze takoj in ni bilo prilagojenega mleka. Pa so potem delali 2/3 mleko in ga redcili z vodo.. Ko smo bli se mali, zaj smo pa ze stari... :((:((:((:((

darjatimci -> Jogurt (21.4.2005 11:39:21)

Nam je tut pediater rekel do enega leta polnomastno potem pa manj mastno,pa saj to zdaj za nas več ne velja ker smo na dieti.

zverka -> Jogurt (21.4.2005 12:15:29)

Jaz dajem mojemu sedememsečniku polnomasten navadni jogurt (najmanj 3,2% maščobe). Izboljšam mu ga tako, da vanj zmešam sezonsko sadje, jabolka, banane,...

Alika -> Jogurt (21.4.2005 14:39:54)

Jz tud v navaden-polnomasten jogurt vmešam sadje-breskve,jabolko,banano,marelice...pa mal piškota,če je sadje slučajno kislo...
pa malček ful papca :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

Stran: [1]