ščipanje, grizenje - kako odvadit? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bini -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:17:04)

A imate še kje take težave???
naša ima zdaj pri 10m 4 zobke in jih žal zelo rada uporablja za grizenje - kar napade roko, tud čez obleko, pa gugalnico leseno gloda... verjetno ji sicer paše drgnit dlesni, ampak ne more ona kar vse ljudi obgrizt :zmeden:...
potem pa ščipanje - čist noro.. sploh ne morem zraven nje ležat ko jo uspavam brez da me ščipa,.. pa ne samo mene, kdor ji pride pod prste jih dobi - tako rada s prstki uščipne v katerikoli del gole kože (roke, noge, obraz)... sicer ji glasno rečem NE in razložim da to boli, pa roko stran dam, ampak to delam že 1 mesec in nič ne pali :zmeden:.. ko :hudicek: je, čeprav je zlata punčka....
res ne bi rada, da bi se tega tako navadila, da bo potem nemogoče odvadit in jo bo treba pred drugimi otroci pazit... imate kak praktičen nasvet??? :zmeden2:




HuAnita -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:19:04)

Še nimamo zobkov, ampak se pridno brusi na mojih dojkah! :(( :(( :(( Booooooli! Tako da tudi jaz pristavljam lonček za kak nasvet.




bini -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:22:00)

no, sem pozabila... itak sva zdaj dojenje zreducirali samo na zjutraj ko je mala še mal komirana, ker zvečer veselo grize :zmeden: in še smeji se zraven..
ampak zdej je tud zjutrej že pogruntala da pali in bomo počas čist ukinili tole dojenje-crkljanje...
čakava nasvete, a ne HuAnita?




vidja -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:29:53)

Kot bi opisovala našega navihanca. Pri enem letu ima sicer dva zobka in dva komaj zunaj, pa je čisto dovolj. Grizenje bradavice pa je itak njegova najljubša zabava. Jaz se s tem spopadam tako, da se izogibam priložnostim za tako obnašanje. Ko ga dajem spat, pa ga moram držat za rokice, drugač bi bla kot po bitki.

:racka:




Anonimen -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:31:40)

Tamala od prjatlce je tud obgrizla in obščipala vse. Ampak res vse, celo našega psa :)-:)- A si predstavljaš, kako je pes pogledal-hvalabogu je vajen otrok, pa se ni nič zgodilo (raje ne pomislim, kaj bi bilo, če bi bil pes bolj napadalne sorte).
Ko se je mene lotila, sem ji neki časa govorila, da me boli, pa da mi ni všeč, pol pa sem jo vprašala, kako bi bilo, če jo ugriznem nazaj, pa sem ji parkrat rekla, da jo bom in sem tud jo :)- in to prav fajn (za moje pojme, pa ne preveč, je le otrok). Po tistem ni ugriznila nikogar več:)-:)-. Je dojela, da to boli. :bravo:




bini -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:35:28)

jap... ampak jest sem jo tud že nazaj ugriznla (najbrž premalo) in kaj misliš da je mala nardila?? začela se mi je naglas režat :)-:)-.. sem se komej zadržala da se nisem še jest začela.. morda bi jo pa morala bolj ugriznit :zmeden2:




malika -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:46:10)

naš je delal isto. nehal je sam od sebe




Seven* -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:52:02)

Jakob je isti. Se posebej rad grize v roko mame. Sem imela ze modre odtise zob. :((:((:((




bini -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:54:47)

sicer še ni nobene rešitve, ampak mi je lažje, ker vidim da ni sam naša taka 'nevzgojena' baraba :love:.. sej dokler sam mene pa očija grize, bo že.. ampak ko bo začela pa druge, manj sorodne duše, bomo pa mal čudno izpadli če ne bo kmal nehala s tem...8)




Anonimen -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 10:56:25)

Jaz sem včeraj skor okol zletela, ko sem videla, kakšen je rob njene posteljice. Ne vem, zgleda da sem rodila rotvajlerja :grrr:




bini -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 11:00:54)

:)-:)-:)-.. hehe Meta, a kar rotvajlerja??
aja - ampak dans je pa dobila mala lekcijo, ker se je ugriznla v jezik ob glodanju kruha - sem se najprej ustrašla, ampak sem vidla da ni sile... morda jo bo pa to izučilo???:duda::duda:




Anonimen -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 11:30:48)

Samo je res grozno. To ti kar popade - recimo mojo roko ornk zagrabi, odpre usta in prov zarenči, pol pa ugrizne kokr pr norcih. Včeraj je na sprehodu grizla plehnat žleb od hiše.




bini -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 11:38:53)

pa se ti nč ne bojiš da si bo zobe zlomila?? na žlebu npr? :ups:
ker mene je to najbolj groza,da bo komaj nekej mescov stare zobke ona kar že prec uničla - brez užitkov ob kakih bonbonih al pa sladkih čajih :zmeden:... naša na podoben princip zahopsa leseno gugalnico - ma groza, ko kakšnga hrčka je slišat tisto hrskanje...




Anonimen -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 11:42:09)

Po pravici povedano se kar zgrozim! Ali pa svoje copatke, kadar se preobuvava, prav divje trga od ust. Res, kot kakšna zver je. Upam, da bojo zobje zdržale. Jah kva pa nej :zmeden: Sej tud kadar mene ni zraven, gloda.




Anja167 -> ščipanje, grizenje - kako odvadit? (21.4.2005 20:42:45)

Hoj! Potem ko se mi je od ugriza zagnojila bradavica, sem prebrskala internet po dolgem in počez, kako je s tem. Glede grizenja stolov in podobnega, ne vem nič, ampak za grizenje pri dojenju pa sem na MON izvedela, da pomaga, da otroka takrat močno stisneš k prsim, tako da se mu nosek stisne ob kožo in ne more več dihati. Takrat bradavico izpusti. To vsakič, ko grizlja, vztrajno ponavljaš, dokler ne dojame, da ne sme več gristi. Pri meni ni bil to problem, ker ni grickal, ampak je ugriznil naenkrat. Taki ugrizi pa so običajni na koncu dojenja in jih baje lahko predvidimo, ker otrok malo pred tem v ustih nekaj spremeni (najbrž da jeziček nazaj in bolj odpre usta - ne bi točno vedela, ampak se spomnim, da sem pri Eneju v bistvu tudi kar nekako čutila, kdaj bo ugriznil). Ugriz pa se je pri nas pojavljal tudi takrat, ko sem ga z dojenjem preveč silila - takrat sem še mislila, da mora pred sprehodom nujno kaj pojesti, da ne bo vmes lačen, pa je :hudicek: pokazal svojo voljo... Od takrat naprej ga ne silim več, če se odmakne, je to to, če ne more počakati, ker nekaj časa ni izcejalnega refleksa, pač tudi ostane brez. Že sam ve... V glavnem, zaenkrat nama gre v redu. Zdaj, ko bodo na vrsti zgornji zobi, upam, da se grizenje ne bo ponovilo. LP.




Stran: [1]