Bejba -> Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je...... (21.4.2005 10:35:08)
|
No jaz se ravno ne strinjam s tistimi, ki pravijo naj otrok je kolikokrat na noč mu paše in do katerekoli starosti mu paše. Otroka je treba naučiti nekega reda in tudi pri 5. mesecih hitro pogrunta kaj je prav in kaj ne. Mi smo nehali jesti ponoči pri 4 mesecih. Sem mislila, da bo večji problem, pa smo ga ponoči samo malo pocrkljali, mu dali čaj in dudo, pa je zaspal nazaj. No, prve dve noči ni bilo tako na easy, ni bilo pa tudi ne histeričnega joka ali kaj podobnega. Pred tem pa se je zbujal 2x na noč in vsakič pojedel 200 ml mleka!!!!!! Halo????? Torej, če je lahko potem v eni noči preskočil na nič, potem že ni bila ne vem kakšna lakota. Naš je namreč tak požerušček, da bi pojedel vse kar vidi in kadarkoli vidi :)-. Zato je tudi ponoči pač jedel, ker mu je mami takoj ob stokanju v usta porinila flašo. Pri veliki večini primerov je to zgolj crkljenje. Ne rečem pa da pri vseh. Sicer pa vsaka najbolje pozna svojega otroka in bo naredila kot se ji zdi najbolj prav. Jaz lahko samo rečem, da smo vsi trije dosti bolj srečni in naspani, ker ponoči več ne jemo. Pa še ta zanimivost: tudi, ko se mali zjutraj okoli 7h zbudi (poje nazadnje zvečer med 18.30 in 19.00), se lahko še brez problema malo pocrkljava ali igrava ali pa se sam zabava v posteljici, potem se v miru preoblečeva in previjeva ter šele nato dobi flaško. Pa ni nobenega joka, nobene tečnobe, nasprotno - zjutraj ga je en sam velik nasmeh čez obrazek :). Tako, da tudi zjutraj po 12 urah ni lakote za umret. Ampak to je samo moje mnenje. Pa veliko sreče naprej, Pikapolonica. Z vstrajnostjo se vse da, verjemi. Jaz te čisto podpiram in ti stojim ob strani :rozica:. LP; Bejba
|
|
|
|