Belika
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: Belika No moj je od njegove mame dobil le verižico na papirju. (Se pravi ni dobil nič le verižico mu je obljubila in nato pozabila). Če so bili starši od birmanca botri vašemu otroku, je pa to odlično merilo, koliko lahko pričakujejo nazaj - jaz ne bi delala velikega odstopanja - kolikor daš, tolikor dobiš in konec. Ne morejo pričakovati bistveno več, kot so bili pripravljeni riskirati sami. Ne našemu otroku, ampak mojemu partnerju, je bila se pravi sestra botrca... Glede PC ja za 100€ ne pride v poštev, ker pri njih zaenkrat sploh ne morejo imeti še interneta ali kabelske, ni še nič urejeno. Stvar je v tem da se mojemu mali smili, in bi mu kar kupil računalnik, saj mali od staršev bolj malo dobi (saj sem rekla ponavadi je v premajnih čevljah in prekratki trenrki). Mislim, saj ga imajo radi, samo vzgoja je "hribovska" in izpred 100 let. Finančno sicer niso nič na slabšem kot sva midva, niso ravno neki bogataši pa daleč od revežov, le za otroke se mi zdi kot da je škoda (nujne stvari že, kar se tiče pa "luksuza ki ga imajo ostali otroci" pa nič ne dobita) Samo še vedno sem mnenja da kljub temu da se nama mali smili, ne moreva iti preko svojih zmožnosti, in kupiti tako dragega računalnika. Če bi imela nič ne rečem, naj mu kupi, tako pa se mi zdi pretirano. In mislim, da morava kupiti darilo v okviru najinih zmožnosti. Naj povem, da računalnik sva mu že kupila enkrat (sicer sva dobila rabljenega in zelo, zelo ugodnega), pa se nama je smilil, ker so ga vsi njegovi prijatelji imeli, samo njegovi starši pa slišati niso hoteli. Ampak od tega je par let in tisti računalnik je sedaj res zastarel.... Nevem... upam, da bo moj le spredvidel, in popustil, da kupiva kaj v okviru najnih zmožnosti. Konec koncev mi je pa žalostno da za najino dete, ki je na poti je voziček za 600€ predrag, za nečaka bi pa kupil tak pc, ki ga nima kaj rabiti (mislim tako zmogljivega in ne vem kaj še, čez dve leti bo tako ali tako zastarel, pa naj da zanj 400 ali 800€). ....eh, mislim da bodo še borbe...
|