|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Birmansko darilo
10.2.2009 21:35:13   
Felicita
jest bi v kuverto vtaknila 100€ (ali kokr se vama pač zdi primerno) pa nej sam za skuter našpara če ga želi met. in ne, ne bi kupovala skuterja, no way.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.2.2009 21:53:41   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30
pri nas imamo pravilo birmancu boter kupi oz. da denar v vrednosti max. 150€, tako da ni nobene folšije kdo je komu več daluser posted image

Lepo, da imate tako zmenjeno - to je res super dogovor, ker bistvo birme vendarle naj ne bi bilo v darilu, pa žal marsikje je. Tule na našem koncu recimo je pa že kar neka grda navada ratala, da manj ko kakih 500 € (ali darilo v pribl. taki vrednosti) že ne morš dat (po možnosti še pa več), če nočeš izpadit totalna škrtica (prej je kar nekak veljalo okoli 100.000 sit, zdaj ko so evri, pa kar že 500 €). Recimo brat od mojga je bil lani boter, pa je dal birmancu 500 € + kupil uro. Bi pa ta "čast" itak doletela mojga moža, če ne bi imel to srečo, da sva se samo civilno poročila, cerkveno pa ne, kot tak pa nisi primeren za botra. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
10.2.2009 23:01:12   
Belika
Ojoj, mi imamo letos podobne probleme, moj je boter svojemu nečaku. Mu je hotel, takoj razložiti, da ne vem koliko denarja nimava (sploh letos naju je doletelo vse od renoviranja kopalnice, menjave oken, po možnosti še kupit avto, da bo šel voziček notri, pa še za prihajajoče dete...), no in mu pravi, ravno avta ne doboš dobil. Pa pravi nečak saj sem še premajhen, no potem naslednja je bila pa motorja tudi ne. In reče nečak saj ga ne rabim. Potem pa pove kak PC bi (cca za 800 €).
No pa očitno se nista razumela, ker naslednji dan so že vsi šošolci vedeli da bo dobil mali PC za 800€. Moj mu je rekel v stilu, da mu bo dal zraven za PC, in da ima kmalu še rojstni dan, pa naj špara. Mali je razumel, da bo za birmo in rojstni dan skupaj dobil od naju PC za 800€.
No moj je od njegove mame dobil le verižico na papirju. (Se pravi ni dobil nič le verižico mu je obljubila in nato pozabila).

Sva se tako skregala. Moj je potem res razmišljal o nakupu PC-ja, ker ima malega rad in ve kako bo razočaran. Madona nama so vozički za 600€ predragi, malemu bi pa kupil tak računalnik ki ga sploh ne rabi (tako zmogljivega). Poleg tega da so v njihovi družini vedno dajali samo simbolična darila (kava, čokolada).

Mislim 800€ zato da otrok ne bo razočaran. Lepo prosim, mama mu pa še solidnih čevljev ne kupi. (Je žel v obdobju hitre rasti in mama čisto znori, ko spet eno stvar tako hitro preraste).

Jaz sem se odločila. Od mene bo dobil srebrnik. Če ga bo znal ceniti ga bo, če ne pa naj ga zaradi mene v šoli za igrico zamenja, da bo srečen.

Nevem, včasih se počutim kot ena coprnica, ampak meni je to občutno preveč...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.2.2009 9:33:30   
smigli
Pred kratkim sem naletela na info, da naše telefonsko omrežje, pri sklenitvi trio paketa, ponuja še nakup prenosnika po smešni ceni 100eur.

Pozanimaj se.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
11.2.2009 9:34:11   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Belika
No moj je od njegove mame dobil le verižico na papirju. (Se pravi ni dobil nič le verižico mu je obljubila in nato pozabila).

Če so bili starši od birmanca botri vašemu otroku, je pa to odlično merilo, koliko lahko pričakujejo nazaj - jaz ne bi delala velikega odstopanja - kolikor daš, tolikor dobiš in konec. user posted image  Ne morejo pričakovati bistveno več, kot so bili pripravljeni riskirati sami.

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
11.2.2009 9:54:18   
vaney
Ja, na žalost so tudi pri nas v igri velika darilauser posted image Moj bratranec je od botra (najinega strica) dobil kuverto in v njej 1500€user posted image  Tudi jaz sem imela pred 11 leti tega istega botra in mi je kupil komplet zlate verižice in uhanov ter dal pribl. 100€. Hec pa je v tem, ker sem ga od birme mogoče videla 3xuser posted image  in kaj ti potem pomaga tako darilo, če botra potem skoraj ne prepoznaš na cesti... Maja letos pa bo mož boter svojemu bratu in naju tudi že kar malo skrbi, kako bo to šlo. Sicer motorja brat noče, računalnik in kolo ima, tako da se bosta še nekako dogovorila.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.2.2009 10:09:17   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Ja, na žalost so tudi pri nas v igri velika darilauser posted image ....

Moram se zahvaliti starsem, da me nista krstila in terala na verouk, pa sem sedaj neprimerna za botro user posted image user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.2.2009 10:35:56   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Moram se zahvaliti starsem, da me nista krstila in terala na verouk, pa sem sedaj neprimerna za botro user posted image user posted image

Ob prebiranju tele teme sem prišla na enako misel.

Očitno je smisel birme samo še v tem kakšno darilo dobi birmanec.
Že tako o RKC nimam kakega blestečega mnenja, tako da se vtis samo še kvari.
Moja vd tašča je botra trem otrokom in jim je vsem kupila zlato verižico, ki je bolj kot nakit spomin na dogodek.

< Sporočilo je popravil alička -- 11.2.2009 10:36:15 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.2.2009 11:17:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Se podpišem ... sicer s fantom sva krščena, k verouku naju pa niso silili ... tak da nama je vsaj ta brezvezni strošek prihranjen. user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
11.2.2009 12:44:45   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Če so bili starši od birmanca botri vašemu otroku, je pa to odlično merilo, koliko lahko pričakujejo nazaj - jaz ne bi delala velikega odstopanja - kolikor daš, tolikor dobiš in konec. user posted image  Ne morejo pričakovati bistveno več, kot so bili pripravljeni riskirati sami.

Ne našemu otroku, ampak mojemu partnerju, je bila se pravi sestra botrca...

Glede PC ja za 100€ ne pride v poštev, ker pri njih zaenkrat sploh ne morejo imeti še interneta ali kabelske, ni še nič urejeno.

Stvar je v tem da se mojemu mali smili, in bi mu kar kupil računalnik, saj mali od staršev bolj malo dobi (saj sem rekla ponavadi je v premajnih čevljah in prekratki trenrki). Mislim, saj ga imajo radi, samo vzgoja je "hribovska" in izpred 100 let.

Finančno sicer niso nič na slabšem kot sva midva, niso ravno neki bogataši pa daleč od revežov, le za otroke se mi zdi kot da je škoda (nujne stvari že, kar se tiče pa "luksuza ki ga imajo ostali otroci" pa nič ne dobita)

Samo še vedno sem mnenja da kljub temu da se nama mali smili, ne moreva iti preko svojih zmožnosti, in kupiti tako dragega računalnika. Če bi imela nič ne rečem, naj mu kupi, tako pa se mi zdi pretirano. In mislim, da morava kupiti darilo v okviru najinih zmožnosti.

Naj povem, da računalnik sva mu že kupila enkrat (sicer sva dobila rabljenega in zelo, zelo ugodnega), pa se nama je smilil, ker so ga vsi njegovi prijatelji imeli, samo njegovi starši pa slišati niso hoteli. Ampak od tega je par let in tisti računalnik je sedaj res zastarel....

Nevem... upam, da bo moj le spredvidel, in popustil, da kupiva kaj v okviru najnih zmožnosti. Konec koncev mi je pa žalostno da za najino dete, ki je na poti je voziček za 600€ predrag, za nečaka bi pa kupil tak pc, ki ga nima kaj rabiti (mislim tako zmogljivega in ne vem kaj še, čez dve leti bo tako ali tako zastarel, pa naj da zanj 400 ali 800€).

....eh, mislim da bodo še borbe...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.2.2009 13:19:22   
ronja
nevem zakaj ne skuter

Če sem prav razumela zato, ker bi se počutila krivo, če bi se mali gor razletel, kar je pri 14letniku velika verjetnost, ker večina še nima tako pošlihtano v glavi, da bi vozili pametno, pa še takrat ga lahko kak bedak sname...

belika, laptop, na katerem pišem, je bil v Merkurju 410 E, če maš merkurjevo kartico, pride še malo manj, pa je čisto soliden, se da delat gor grafiko, gor mava kup ogroooomnih slik,... tak da bi moral bit s tem zadovoljen, če ni glih nek računalničar (kar pa brez računalnika verjetno ni). Mogoče bo to v okviru možnosti. Če ne, naj se pa zmeni, da dobi tako zmogljiv računalnik, ne pa prenosnika, ti so namreč dražji. Pa bo enako zmogljiv in vsaj pol cenejši.

NO, midva itak nisva primerna za botra, vsekakor pa se ne bi rada šla tega "kdo da več". Čeprav razumem,d a ej težko. Čeprav je tudi na drugi strani včasih malo težko: če dobiš dražja darila, kot jih lahko daš...

< Sporočilo je popravil ronja -- 11.2.2009 13:20:13 >

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.2.2009 15:38:01   
maca m
Ko sem šla jaz k birmi sem prosila mojo teto, ki je bila od vseh najbolj revna, brez službe.....ker mi ni bilo pomembno darilo...ampak ona. Res se imava zelo radi. In ta moja teta si je našla službo kelnarce (na črno), samo da mi je lahko nekaj kupila. Sicer je bilo to 14 let nazaj, ampak vseeno.
Zdaj otroci izberejo botra glede na to, koliko ima v žepu (ali pa poročno pričo).
Jaz bi temu rekla - slabo vzgojeni otroci - ker jim ni pomembna oseba, ampak materialne dobrine.

V sanjah in ljubezni ni nič nemogoče.
(J.Arony)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.2.2009 21:46:03   
Zamima
saj ne morem verjet a starši so mu kupili čelado??????  user posted image Zakaj ne bi kar direkt povedali, da od vaju pričakujejo da vidva kupita skuterja, kriza no user posted image . Ubogi otrok s tako vzgojo

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.2.2009 21:50:36   
Zamima
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Karkoli mu bosta kupila, bo najverjetneje premalo.

se strinjam, mali je verjetno prepričan, da bo dobil skuterja, sploh, če so se doma že dogovorili za to strategijo user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.2.2009 21:57:29   
matejchy
Moj brat je bil lani pri birmi pa je dobil 500€ in uro.
Pri nas je še vedno v navadi da birmanec dobi uro.

*** Vse kar počneš, počni z ljubeznijo ***

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 40
12.2.2009 14:47:52   
annya
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Ne bom komentirala ostalega ozračja, ampak kdo kupi sinu za odl. uspeh v 1R OŠ TV za v svojo sobo??

To da ima v 1rOŠ televizijo v svoji sobi je že zeloooo pozno. Danes mora otrok že pri 4 letih imet svoj računalnik, ker drugače v vrtcu ni in!!Da o nekakšnih mini 4-kolesnikih,mobitelih sploh ne govorim...user posted image  
Da bi pa za birmo kdo dobil "samo" 200evrov...pa že dolgo nisem slišala.In vse pohvale staršem ki so vzgojili otroka ki je hvaležen za takšno darilo!!!
Aja, da bi pa komu uro dala, bi jo pa vrjetno tak v glavo dobila...user posted image

< Sporočilo je popravil annya -- 12.2.2009 14:50:00 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 41
12.2.2009 15:40:53   
Belika
Žalostno je, da je prav birma postala sinomim za bogata draila. V nekaterih vaseh imajo prav prepoved kupovanja daril. (Moja teta je bila lani botra in je tamalo oblekla pa ji kupila tisto kar spada zraven (molitvenik, itd), ter srebrnik z marijino podobo), vse skupaj je bilo nekje med 150-200 €, pa je bila zelo kregana.. S tem, da je starše komaj pregovorila, da so dovolili da ona tamalo obleče, ker glede daril so takoj povedali da nočejo (ravno tako je župnik to poudarjal). To mi je bilo všeč. Teta je namreč zelo dobro situirana, in ji nebi bil problem kupiti ali dati več, samo so ji s tem povedali, da hočejo da je botrca, zaradi nje same in zaradi računa na banki.

Saj če mene vprašaš jaz bi raje mulcu kupila uro ali verižico za 500€ kot pa dala 500€ oz. kupila kak računalnik. Ne vem, če si birmansk boter je to včasih nekaj veljalo, sedaj pa seštejejo samo tisti ki več prinesejo.

Z mojim sva imela idejo da bi malemu kupila zlatnik (cca 300€, samo kaj ko ga ne bo znal ceniti.) Pa Zlato je taka stvar, ki mu cena narašča, ampak grdo se bom izrazla to ni za v hribe...
Njegovi žlahti se zdi hecno, ko sta naše dva povedala da bosta vnukecu ki je na poti ob rojstvu in potem vsako leto do 18 leta kupila zlat kovanec. Pač namesto da nama bi dala kaj pri opreemi zraven bosta raje to malčku kupila. Meni jo izredno lepa gesta in vem, da ni poceni, in da če bo hotel mali kdaj to prodati da se mu bo lahko samo smejalo... oz. še bolje če bo obdržal in jih čuval, za kako res hudo krizo.... Tako bo vedno vedel, da ima nekaj denarja za hude čase. No če bo le kaj po mamici in atiju, da jih ja ne bo kje za prvim drevesom za drogo zamenjal...

Nevem midva veliko varčujeva v zlatu, ker je to edina zadeva ki nama jo je škoda vnovčiti. Tisto kar imava na banki pa hitroko je treba kaj prenoviti in podobno iz kupčka vzameva, zlata pa ne bova šla kar tako prodajati... razen če bo res kriza.

Joj zdaj sem zašla s teme, bistvo je bilo, da sem hotela povedati, da bi bil tisti kovanek našemu birmancu isto, kot če nebi dobil nič... računalnik ga bo pa osrečil... čeprav bo kovanec čez dve leti imel večjo vrednost računalnik bo pa spet želel nov in boljši...

Ah, taki so seaj otročki, tako jih vzgojimo mi, prijatelji, družba in okolica...

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.2.2009 23:59:37   
picola1

S tem, da je starše komaj pregovorila, da so dovolili da ona tamalo obleče, ker glede daril so takoj povedali da nočejo (ravno tako je župnik to poudarjal).

E, to se mi zdi bistvo...Takšne stvari, kot je dajanje predragih daril, se bo končalo šele takrat, ko bodo starši od birmancev svojim botrom zabičali, da nočejo velikih daril. Tako se tut botri ne bojo čutil dolžne dat nekaj ogromnega.
Dokler pa je tut staršem pomembno, da botri dajo čimveč, do takrat ne moreš od otrok pričakovat česa drugega...

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
15.2.2009 20:43:29   
mišk
Jst sem šla za botro pred parimi leti kot študentka brez kakršnegakoli dohodka, torej birmanka ni mogla kaj preveč pričakovat od mene. Sem pa imela vezanega kar nekaj denarja, ki sem ga "pokasirala" od ene prometne nesreče, pa sem se potem za birmo kar izprsila. Kupila sem ji računalnik, takrat nekje srednjega razreda in adidasovo uro. Čeprav je moj računalnik že takrat bil dokaj zastarel, sem raje njej kupila kot sebi. Pa mi ni žal, zato ker je punca skromna in tega od mene ni pričakovala. Veselje je bilo toliko večje.
Nekomu, ki bi očitno veliko pričakoval od mene pa prvo kot prvo sploh ne bi šla za botro, če pa že, bi pa res dala maksimalno 200 evrov.
Po moje pa še vedno drži to, da več kot imaš, težje gre od tebe...

Na tvojem mestu bi definitivno dala denar, pa naj si kupi kar hoče, ali pa res kak zlatnik/srebrnik.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?