vpis in stalno prebivališče (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

NANA123 -> vpis in stalno prebivališče (9.2.2009 22:30:47)

Zanima me če se je treba nujno prijaviti v tisto občino da dobiš vrtec in če kaj previrjajo.Stanujem v Zagorju in se nameravam septembra preseliti v LJUBLJANO pa me zanima če se moraš nujno priajaviti v Ljubljano če preverjajo KER SE FUL BOJIM DA NE DOBIM VRTCA in potem ne bom nikjer ne v Zagorju in v Ljubljani.

sttj -> RE: PREVERJANJE (9.2.2009 23:16:56)

prednost imajo vsekakor tisti otroci,ki živijo v tistem kraju kjer bi ga ti vpisala,daj vlogo že sedaj pa vprašaj kako je pri njih.
in kaj naj bi preverjali?

tojeto1 -> RE: PREVERJANJE (10.2.2009 10:44:31)

Nič ne preverjajo, če tam res stanuješ. Ravno tako ti ni potrebno priložiti nobenega dokumenta, ki bi dokazoval, kje si dejansko prijavljena.

Moja kolegica si je podatke, da živi v Ljubljani izmislila (oz. napisala, da stanuje z otrokom pri svojih starših v Ljubljani), ko pa je vrtec v Ljubljani res dobila, si je pa spremenila stalno bivališče v Ljubljano in še otroka je prijavila v Ljubljani - tko uradno na osebni izkaznici, živi pa še vedno v Kamniku. Tko da nč se bat, je tuki lukna in jo izkoristi.

lukec -> RE: PREVERJANJE (10.2.2009 10:51:15)

Verjetno te skrbi zaradi subvencioniranja vrtca. Mislim, da je od občine do občine odvisno ali subvencionra vrtec tudi za otroke, ki niso iz iste občine. V Zagorju vem, da ga, za drugje se pozanimaj. Tudi točkovnik je odvisen od občine, sigurno pa več točk dobijo tisti, ki so prijavljeni v občini.
Glede preverjanja je pa tako: občina mora pridobiti podatke o dohodkih z davčne, tam pa sigurno imajo podatek, kje si prijavljen. Upam, da se ne motim.l

t5t6 -> RE: PREVERJANJE (10.2.2009 11:10:51)

Če je otrok prijavljen v občini A, hodi pa v vrtec v občino B potem občina A krije stroške vrtca (razliko, ki je ti ne plačaš) občini B. Imajo pa ponavadi prednost pri vpisih otroci, ki so prijavljeni v določeni občini (to je urejeno z nekimi notranjimi pravilniki). Če v vrtcu ni gužve pa ni problema. Ko boš dala vlogo za znižano plačilo vrtca boš dala tudi podatke iz davčne, tam piše kje ti in tvoj partner živita in kolikor vem se šteje, da otrok spada v vrtec v občino A če je tam prijavljen on in še vsaj en starš, tako so meni razložili.

Jaz bi na tvojem mestu dala vlogo v oba vrtca s pravimi podatki, zraven pa lahko pripišeš, da se boste v kratkem selili.

Stran: [1]