NoBady
|
Sem rekla da se bom čimprej spravla pisat to PORODNO ZGODBO, da jo lahko potem pozabim Torej, v soboto 7.marca zvečer se prismejim ven iz wc-ja, ker sem opazila krvavkast sluzast izcedek, kar bi lahko bil čep in sem bila vesela, ker je to pomenilo da se bo končno neki premaknilo... Nisem delala nobene panike, ker sem vedela da imam naslednje jutro 8. marca na PDP v P. ctg in bodo že tam vidli ka se dogaja... No, in res zjutri se z mojim odpelema proti P. ... na ctgju so se kazali popadki, vendar sem povedala da jih ne čutim. Potem me je G. še pregledala in povedala da sem 2-3cm odprta in glede na to, da nisem blizu doma, da najbolje da ostanem v P. ... so me poslali v sobo, kjer sem se v primeru da res rodim spravla spat da si "naberem" moči ... Popoldne sem imela še en ctg, kjer so se spet kazali popadki, a jst jih še vedno nisem nč čutla... no proti večeru tm okoli 20. ure se je pa začel tko čudn, kt sem že napisala, me je neki zašraufal pa je nehal, pa sem šla na wc, pa sem prdela, tko da res nisem vedla al je to to al ne.. pa še je bil tok aktiven, da sem bila čisto zmedena... V upanju da se kej premakne sem začela po sobi gor pa dol hodit, da sem bila čim več časa na nogah... Potem se mi je pa dozdevalo da mi je začela mal plodovnica odtekat in sem se raje ulegla... Okol 23 ure sem začela pa na uro gledat in sem imela popadke na 3minute, na 7 minut, na 10, ful zmešano, sploh ni blo istega ritma... Ko se je to dogajal 1uro, sem rekla da grem povedat da me dajo na ctg.. Grem še prej na wc in tam se mi ulije voda...pokličem sestro in mi prinese brisačo, si jo dam med noge in grem na ctg.... so se risali ppadki, katere sem celo čutla, vendar so bili taki rahli... Me pošlejo dol k G. na pregled, kjer me pregleda in reče da je stanje še vedno isto, da sem 3 cm odprta in da je še visoko, naj grem nazaj se še mal spočit... Sem šla v sobo in skušala zaspat in sem spala do 1zjutri, potem pa nisem mogla več, ker me je grablo vsake 3,4 minute, ampak če so rekli da se še ni nič premaknilo sem pač tam v sobi ležala in čakala... no okol 3,4 zjutri se že ne spomnim sem šla spet na ctg in povedala da zdaj so pa že ful močni popadki... po 30min ctgju me pošlejo spet dol na pregled, kjer me je kr babca pogledala in je rekla da sicer je šekr 3cm, ampak da bom ostala in me bo poslala v porodno... prej sem mogla it na wc, pod tuš.. klistirja mi ni dala... Pridem v porodno ob 5zjutri pokličem Nikota in ob 6 zjutri je že pri meni, Prišla je moja G. in mi predrla mehur (prej mi je voda odtekla, ampak je bil mehur še vseeno za predret) ... No tko smo pol dihali na 3,4,5minut ... babca me je vsake tok časa pregledala in me pošilala na žogo, po turško sem mogla sedet, na vse štiri sem mogla it... Ful sem se trudla in probala res poslušat babco, čeprou bi bla najbolj vesela ko bi me pustila na mir da bi ležala na boku in spala ... zaspana sem bla ful in čist cel čas kar sem bla v porodni nisem mogla odpret oči, skos sem mela zaprte. Niko me je masiru, skratka vse je blo uredu, odprla sem se za 10cm ... js sm bla že ful zmatrana nisem več mogla nič ko vprašam kolk je ura in povejo da je 11... Takrat sem jim pa začela govort da ne morm več, da naj nrdijo CR... Pride en zdravnik me pregleda in reče, da mi bojo dal neki proti bolečinam in umetne popadke da vse skupaj malo pospešimo, ker se nikamor več noče premaknit, da glavca se noče spustit da je še ful visoko... Joj umetni popadki so pa ... komi sem dihala, pa še skoz nos nisem mogla in sem skoz usta in sem mela vse suho, sem pa lahko po požirkih po vsakem popadku pila, drgač tko ne bi mogla zdržat... no neki časa še diham pol pa rečem babci naj mi pokliče dohtarja da res ne morm več in ga je šla klicat je pršu, in mi sploh ni blo treba še enkrat rečt za CR, je sam reku da škoda da se še matramo da bo kr CR Takrat je bla ura 12.30... pol sem mogla še nekepapirje podpisvat in smo šli ... Taj se je rodil ob 13.13 uri Ko sem se zbujala se nič ne spomnim, baje da sem Nikota ful okregala, kko je lahko on prvi vidu Taja, če sem jaz mama... potem so mi ga prinesli ampak ga nisem nč vidla, oči so mi skup lezle, bolel me je vse, nič nisem mogla... Potem šele proti večeru so mi ga spet malo prinesli... Ful sem bla slabe volje, ker me je trebuh tak bolel da Taja nisem mogla sama vzet ven iz pojstlce in ga dat na zizo, pleg vsega še prve 3 dni nisem imela nič mleka in so mu devali dodatek, men pa neke tablete za mlek...šele 4. dan se je začel delat, in šele ko sma pršla domov, se je celo najedu pri meni, da mu ni blo treba dat dodatek... Bolj ko sem se trudla na kratk opisat ka se je dogajal, bolj sm na dolg pa na širok napisala ...sej če se vam bo lubl brat, če ne pa pač ne... js sm svoje opravla Uglavnem blo je kr težko, sam porod niti ne tolk, kokr je blo težko pol prve dni po CR... Ampak kot vsaka reče, ko dobiš ta tvoj zaklad v naročje, ko vidiš da to je pa TVOJE, se res plača potrpet vsako bolečino in je res ves tvoj trud poplačan...