Ribica **
|
Puscat samega ga je treba postopoma, meni so svetovali, da jo dam v njen boks pa eno kostko/zvecljivo igracko in najprej za 10 min, pa 30 min, pa 2 uri ... Da ji ni kazen, da je sama, ampak da ji je ok, ker dobi nagrado. Se zdaj, pa ima 4 leta, ji moram nekaj dat, ce grem kam brez nje, ker sicer tuli za znoret. SAmo zdaj se lahko giblje kjer se hoce, ko je bila majhna, je imela pa na voljo dnevno sobo, mojo sobo, kuhinjo in hodnik - ker tukaj nimamo vrat. Kablov ni nikoli grizla. Ko je bila sama, nam je zgrizla cevlje (3 pare), pa polnilce za mobitel, pa v moji sobi je spraskala dve luknji v steno, pa eno mojo igraco je mal obdelalo, ostalo pa ne. Pa ce se prav spomnim, tudi lulala ni, ko je bila sama. Za lulanje mu nastavis casopisni papir in ga pomikas vedno bolj k vratom, scasoma pa umanknes. Pa ne cakat do 8. meseca, tako kot smo mi. Ko smo ga umaknili, je tudi nehala lulat noter. Za vse ostalo pa fuj in ne ... Jaz bi ga raje pustila v hodniku, in to da imas dopust, je super. Jaz sem imela takrat pocitnice in si ne predstavljam, da tako malo kepico pripeljes domov in gres ze naslednji dan za 8 ur od doma. Aja, kadar naredi nekaj, kar je ok in zazeljeno, ga moras fuuuuuul pohvalit in cvilit od navdusenja, lahko ga nagrajujes s hrano ali z igro. Pa ko bo zacel vohat po tleh v krogu, ga nesi na papir oz. ven, ker ga bo tiscalo kakat. Pa od zacetka 10-20 min po hranjenju ven in tam bit ves navdusen, ko se polula. Pa ne pozabit na vrecke za drekce
< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 9.2.2009 18:44:55 >
|