Kalcij! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Morgaine -> Kalcij! (20.4.2005 19:29:41)

Danes sem bila na drugem pregledu (8t1d), na prvem se je videla le gestracijska vrečka, danes pa sem že lepo videla plodek in utrip srčka.
Ginekolog mi je svetoval tudi kalcijeve tablete, popila naj bi celo tri na dan. Pa me zanima kakšen pomen ima kalcij v nosečnosti in ali jih je katera izmed vas tudi pila.
Lep večer želim vsem!

NinaŠ -> Kalcij! (20.4.2005 19:36:38)

Kalcij je pomemben zaradi tvorbe kosti. Jaz ga dodatno nisem pila (mi tud nihče ni svetoval), res pa je, da popijem veliko mleka in pojem veliko mlečnih izdelkov. Mislim da ob zadostni količini take hrane ni potrebno dodatno uživati kalcija.

LP

Dadi -> Kalcij! (20.4.2005 19:40:15)

jaz ne pojem in popijem dovolj mlečnih izdelkov(mi mleko nekako ne gre) zato ga tudi jemljem. Tako kot je že moja predhodnica rekla...za tvorbo kosti, zob itd. Pa tudi majn krčev boš mela itd.

Anonimen -> Kalcij! (20.4.2005 19:42:25)

Za kosti. Ker sem bila prehlajena prej ko sem vedela za nosečnost, mi je zdravnica tud kalcij predpisala, moja g. pa je bila navdušena kako sem pridna... :)-.
Je pa res, da ne maram mleka in jogurtov :ups: (mi dela slabo po njih) in sem zato morala tablete piti 3x na dan.

Jančika_ -> Kalcij! (20.4.2005 19:53:51)

Ne samo za kosti, tudi proti krčem v mečih je, vsaj Ca-C Sandoz. Prav tako kot magnezij. Če piješ oboje, ne smeš piti skupaj, ampak recimo eno zjutraj, drugo pa zvečer, ker se ovirata pri absorbciji.

Gina -> Kalcij! (20.4.2005 21:46:03)

Meni je tako pasalo mleko v zadnji nos., da ga pod liter na dan sploh nisem nikoli spila, ampak količina kalcija v telesu je bila pa tako zelo pod nivojem, da sem še vedno morala 3 tablete na dan jemat. Ne moreš verjet, kako telo v nos. drugače funkcionira.

mata -> Kalcij! (20.4.2005 22:04:15)

Jaz sem vsak dan spila vsaj pol litra mleka, tri tablete kalcija in pol litra donata za magnezij... To je naložba tudi za kasneje, zaradi osteoporoze pa to...

Willson -> Kalcij! (20.4.2005 22:06:19)

Kalcij je zelo pomemben za razvoj kosti in zobkov pri plodu, ki pa se začno razvijati pri približno 8 tednu nosečnosti.Potrebe po kalciju se v nosečnosti povečajo za 2x, to je približno 1200mg/dan. Če ga ni dovolj ga telo črpa iz naših kosti, kar ima lahko pozneje za posledico Osteoporozo.V 0.5 litrih mleka je mislim da približno 600mg kalcija. Prav tako pa je kalcij potreben tudi med dojenjem. LP

Stran: [1]