Gina -> ISDN PAKETI!!!! (20.4.2005 21:40:11)
|
Mojca, eno je isdn, drugo pa adsl. Telekom oz. siol (ki sta hčerinski družbi, delata ena z ali za drugo), ti najprej zaračuna isdn paket. V tem paketu dobiš telefon (to je v bistvu tisto, kar plačaš) + priključnina, ki je v bistvu zastonj. Če imaš isdn, plačuješ internet še vedno po impulzih, vendar dela ful hitreje kot sicer, pa doma imaš lahko dve ali več linij. Cena, ne vem točno, ampak en normalen paket tam okoli 30.000 - 40.000 po moje, dajo pa na obroke npr. 12x 3300.- Če hočeš adsl, rabiš isdn. Priključnina se mi zdi, da je še vedno 1 tolar, se pravi zastonj, samo če nimaš isdn-ja, ga ne moreš imet. Pri adsl-ju imaš še vedno več linij od isdn-ja + cel mesec interneta neomejeno za cca 6000.- (če kdorkoli doma obiskuje kakršnokoli šolo, tudi osnovnošolci so ok), oz. 8000.- če tega nimaš. Tako pri isdn-ju kot adsl-ju plačuješ zraven, če govoriš po telefonu, normalno pogovore po impulzih, cena za impulz je pa enaka, kot prej pri analogni liniji. Aja, pri adsl-ju in isdn-ju imaš praviloma samo digitalno linijo, razen če ne doplačaš 30.000.- za analogno dobit nazaj (sicer je pa v principu ne rabiš več). Če živiš v hiši, kjer vas je več (npr. spodaj je mama, zgoraj brat..) pač naročite več kot 2 liniji, kar je minimalni strošek in imate vsi neomejen dostop do interneta, lahko surfate tudi vsi naenkrat, stroške si pa delite. V tem primeru moraš imeti med računalniki eno povezavo, mislim da se ji reče ruter ali kako. Dobiš ga pa že tam od 10.000.- naprej. No, upam da si kaj razumela, da nisem preveč zakomplicirala.lp
|
|
|
|