Anonimen -> Bolniška pred porodniško? (8.2.2009 9:08:20)
|
Zanima me, ali je res, če grem na bolniško pred nastopom porodniške, da moram it potem 45 dni pred rokom poroda na porodniško in ne 28 dni? Tako so mi rekli v službi. To je moja druga nosečnost. V obeh nosečnostih nisem bila zaradi sebe na bolniški niti enega dneva. Ne rečem, da nisem bila doma zaradi hčerke, ki je bila ob vstopu v vrtec non-stop bolna, ampak saj veste kako je biti noseč in imeti pri sebi doma bolnega otroka. Neprespane noči, ves čas jokanje itd. To hujše, kot če bi bila v službi. Sem v sedmem mesecu nosečnosti, še tri tedne, pa lahko grem na dopust pred pričetkom porodniške. Toda jaz sem tako zelo izčrpana, da ne morem ne spati, ne normalno funkcionirat več. Poleg tega me zelo matrajo krči. Do službe imamo 45 minut vožnje, potem moram še na trolo in večkrat se zgodi, da moram že kakšno postajo prej izstopiti, ker mi je tako slabo. Zadnjič sem bila pri ginekologu (bil je nadomestni, ker je moja zbolela) in sem mu pojambrala. Pa ni niti hotu slišat o tem, da bi mi dal kakšen teden ali dva bolniške, da vsaj malo pridem k sebi. Ker imam zelo stresno službo, doma dobesedno padem dol. Enostavno ne morem več. Ne bi nič rekla, če bi že kdaj prosila za bolniško, toda glede na to, da je bilo prvič, pa res ne vem, zakaj bi bilo tako težko mu napisati mnenje za kakšen teden bolniške? Naj še povem, da drugače zelo težko hodim k zdravniku jambrat. Imam že od malega sindrom bele halje, zato mi je bila prava muka tam govorit, da mi je težko, potem pa tole.....Razmišljam, da bi poklicala mojo g in ji še po telefonu razložila, kako in kaj. Kadar pridem tja v čakalnico, je taka gužva, da enostavno ne morem do nje. Saj bi šla do moje osebne zdravnice, pa je ta še slabša. Kaj naj naredim? Neumno se mi zdi, da bi mogla ves letošnji dopust koristit, da bi lahko ostala doma in se spočila v času nosečnosti, medtem ko nekatere nosečnice dobijo bolniško z lahkoto in izkoristijo svoje pravice do konca. Res neumno.
|
|
|
|