Učiteljice-nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Tipi -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:06:45)

Se vam je že zgodilo, da vam je ravnateljprepovedal obiskati seminar, za katerega ni potrebna kotizacija.

Hvala za informacije.

Anja -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:18:09)

Halooo?

zakaj pa? ker bi moral zrihtat nadomeščanje? al ker noče plačat nočitve in kilometrine?

al1* -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:22:10)

Jap, pri nas ne dovolijo na seminarje v mesecu maju in juniju.

Tipi -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:22:16)

sploh ni to fora, ker smo rekle, da si same krijemo potne, nočitev pa ni potreba, ker je preblizu. Nadomeščanje pa tudi ne, ker je popoldan. A lahko katera to razume. Jaz ne morem.

Anja -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:25:58)

...edino, kar jaz razumemo je to, da je ravnatelj vsekan...

očitno mu ni v interesu, da bi imel osveščen, izobražen kader... morda pa je tema taka, ki bi mu morda lahko "škodovala"...

al1* -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:49:24)

kaj pa če greš, pa mu sploh ne poveš? Jaz za kakšno izobraževanje v soboto (recimo za maturo) sploh ne povem - ne dobim potnih stroškov, mi pa tudi ne gre v sklop tistih petih dni, ki ti pripadajo.

Imajo pa, kot kaže, vsi ravnatelji neke svoje finte.

LP

Sibil_ -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:53:28)

Sori, ampak-zakaj pa si ga sploh vprašala?:zmeden:
LP,
Sibil

Tipi -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 17:55:51)

Sem mislila, da me bo danes kap zadela, ko sem šla vprašat. Nisem pričakovala takšnega odgovora - kot da imajo tisti, ki so zaposleni za nedoločen čas prednost pred nami, ki smo za določen. Gre namreč za seminar s področja računalništva. Še zdaj ne morem priti k sebi, da je kaj takega res mogoče. Razumem, da šolo 'oškoduješ' za ne vem koliko sit, ampak ker je brezplačno in petek ter soboto. To pa res ne razumem. Mogoče sem, adijo.

sašaš -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 18:04:51)

Kaj pa, če kar greš? A mora ravnatelj vedet? :zmeden2:

Aja - potrdilo o opravljenem seminarju bi pa verjetno dobila v šolo - pa bi pol vedel...? :zmeden2:

Ne vem, kakšen ravnatelj je to???

Lp :muca:

Dadi -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 18:21:48)

Lahko rečem samo: groza. Pa kje najdejo take tupčke za ravnatelje:(

nicolina -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 19:31:29)

Ta je pa res mal prismojen. Moja ravnateljica ne bi teg nikoli naredila, ona nas še podpira, da jih obiščemo čimveč. Morda bi bilo res najbolše, da mu7 sploh ne poveš, tako kot so rekle punce.:sloncek::sloncek::sloncek: LP

Anonimen -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 19:52:14)

Ne, v tem primeru gre za izobraževanje zunaj delovnega časa in na lastne stroške in seminarja ni ne more prepovedati. To je tako, kot da bi ti prepovedal, da greš npr. na tečaj šivanja.
Drugi problem pa je, če so za tečaj namenjene "kvote", t. j., da gre lahko samo določeno število učiteljev, ampak tudi tu bi se morali oblikovati neki kriteriji, po katerih bi izbrali kdo ima prednost.
V vsakem primeru ti pripada pet dni za izobraževanje in določen delež sredstev, ki je odvisen od šole do šole.

Če ni kvot, pojdi. Potrdilo ti pošljejo na tvoje ime in na naslov, ki ga navedeš na listu, kjer se zbirajo tudi podpisi glede prisotnosti.
Če so kvote, imaš dve možnosti:
- si tiho in požreš, ker si pač za določen čas in upaš na možnost delovnega mesta tudi v prihodnosti,
- zadevo sprožiš na konferenci in na sindikatu, pred tem pa od ravnatelja zahtevaš pisno prepoved, verjetno se lahko obrneš tudi na ministrstvo.

Pa poročaj, kako si uredila.

lenika -> Učiteljice-nasvet (20.4.2005 21:29:48)

Saj ne morem verjet. Ne razumem kako bi bila s tem šola prikrajšana ali mogoče on osebno? Naš ravnatelj spodbuja, da bi se učitelji čim bolj strokovno izpopolnjevali, predvsem na seminarjih, ki so brezplačni ali z nizko kotizacijo.
Mogoče pa goji osebne zamere do organizatorjev tega seminarja?

mtd -> Učiteljice-nasvet (21.4.2005 13:20:30)

:zmeden2::zmeden:
saj ti pripada 5 dni za izobraževanje

ti kar pokliči na ministrstvo, to je tvoja pravica!!!:grrr:

Stran: [1]