Ursi2
|
Živjo, punce! Pa se spet mal oglašam po doooolgem času! Luka spi, jz sem za službo ta glavno nardila, kosilo se kuha, pospravljeno je(vsaj po ta večjem, posesala bova potem skupaj z Lukanom), perilo zloženo in zlikano! Zdej pa je res že čas, da se mal javim!nImam nobenega opravičila, kot to, da je čez dan skoz lavfanje in dogajanje na polno. No, z Lukijem kaj velik nardit na rač itak ne morem. Itak, ko je treba za službo kaj nujno nardit, sem za rač, on pa se igra zraven v pisarni. Včasih sedi zraven mene in gleda kaj delam. aMPAK DRGAČ PA POSKUŠAM BIT čim več z njim in se igrat z njim. Sma pa večinoma skoz sama doma do večera (moj gre ob 6.30 in pride med 20-23). Če vem, da pride okrog 20, potem ga z Lukijem počakama, da se mal naužijeta eden drugega. No, posledica tega je, da sem nakoncu dneva čist adijo. Pa sej je priden, sam vseen skoz imet ene ideje, kaj počet, pa da mu ni dolgčas, sploh če je tako vreme, ko je zdej, pa na tleh z njim in vstajanje in sedanje,.... no na koncu dneva se mi ne da več sedet za rač. Priznam! Ampak večkrat seveda morem, sej je treba še kaj za službo nardit! Prejšnji teden sem imela tudi kolokvij za tole mojo slavno statistiko. Seveda zdej sem čist nestrpna, ko čakam rezultate. Ta čet imam še kolokvij iz laboratorijskih vaj (na rač). Upam, da bom lahk šla, ker je problem, da ne vem, če bom imela varstvo. Upam, da se bo nekak shodlo. Sem se pa na poti iz MB lahk rečem, da še enkrat rodila. Ok, mogoč mal pretiravam, sam me je kr pošten vrglo. Sma imela najin avto na popravilu in sva imela nadomestno vozilo. Nama je mehanik posodil svoj avto, ki ga ima kot tretji avto. Midva sma imela en velik servis, tako da je bil avto na servisu dober teden in nisma mogla bit brez avta. No, pa se peljem jz z njim v MB, pa sem se rajš bolj počasi vizla,ker z najinim pač še kr rada stopim na gas. Ta je bil pa tak mal čuden in mu nisem zaupala, pa niti poznala ga nisem in sem vozla tam okrog 130-140. Pa se peljem nazaj domov, ko meni kr na enkrat na avtocesti desno sprednjo gumo raznese. Jz sem bila čist adijo. Avto je začelo zanašat, jz hiter na bremzo, kar seveda ni bilo ravno pametno in je avto še bolj potegnalo v desno in me je hotlo zasukat. Pol pa se m sam študirala, da morem ostat na cesti in čimbolj naravnost oz lepo počasi na odstavni pas. POtem pa sem nekak ulovila avto in čist počasi ustavljala avto in na srečo, je bilo vse ok. Sem se ustavila na odstavnem pasu in sem šla gledat kaj točno je narobe. Ker meni se je zdelo, da mi je celo podvozje dol padlo. No, na srečo je bila sam guma. Pol sem se pa vsedla nazaj v avto in sem ene par minut sam sedela in dihala, pa mislila na mojga pa Lukija in božala Jureta (trebuh). Se mi je zdelo, da sma se mogla oba mal umirit. No, pol sem pa mislila poklicat mojga in mu povedat, kaj se je zgodlo, pa sem začela študirat, da ima več kot dovolj dela v službi in da bo sam živčen in ga bo skrbelo in ko bo hitel k meni, se mu bo sam še kaj zgodlo. Pa sem šla pogledat, če imam rezervno gumo in na srečo je bila not. No, pol sem se pač odločla, da jo bom rajši kr sama zamenjala. Ker mi ni bilo do tega, da bi čakala kako uro, da bi kdo prišel, pa se mu še kaj zgodi na poti. In sicer je trajalo ene - min, ampak sem jo zamenjala. Sem imela samo v glavi, da hočem čimprej domov k Lukanu. no, da povem, da od une gume, razen felgne ni ostalo nič. Moj sploh ni mogel verjet, kaj je nardilo z njo. Na poti domov sem se še ene 2x ustavila, ker me je bilo strah, da nisem dovolj močno zategnila vijakov in da bi se mi guma naprej odpelala . Ampak, na srečo je bilo vse ok in sem lepo prišla domov. No, Luka je še spal in sem šla ga pogledat v sobo. Pa je sedel čist adijo v postelji in me gledal. Sem ga vzela k sebi, pa sma se skupi še mal vlegla in je LUka še en pol ure na meni spal, jz sem pa tudi rabla, da sem se mal z njim pocrtljala in se umirila. No, okrog 18 je moj šrišel domov in mu pač jz tk vmes, ko sem LUkija previjala, povedla, kaj se je zgodlo. me je sam debelo gledal. Pa me gledal, če sem ok oz če sem se poškodovala. Pa mui ni bilo jasno, kk sem lahk domov prišla, pa sem mu povedala, da sem jo zamenjala. Sploh ni mogel verjet. In potem je prišel čist bled nazaj, ko si je šel ogledat gumo in avto. Ker od gume ni nič ostalo, avto sem pa tudi pšleh, ko je radkapo in gumo razneslo poškodovala. Sta še tašča pa tast priletela gledat, če sem vredu. Itak nista mogla verjet, da mi nič ni. No, zvečer je imel pa moj pevske in je rekel, da bo kr s tistim avtom šel, sej ej sam dober km in da je tako rezervna guma gor in da pol jutri ga bo pa tako k mehaniku peljal nazaj, da zamenja gumo. No, pa pride potem domov in je bil spet čist bled. Pa ga gledam, kaj mu je. Je rekel, a mi lahk poveš, kk si ti avto obdržala na cesti. Da si bla tok prisebna, pa še pol zamenjala gumo. Meni nič jasno, kaj mu je kr naenkrat. In mi je povedal, da se je pelal domov in mu je tule na ulici ene 200 m pred hišo še sprednjo levo gumo razneslo in da je avto fajn zaplaval po cesti in je tud fajn poknilo, pa se je peljal ene 30. Tako da sma potem kr križ nardila čez ta avto. Sma sam mehanika poklicala, da ko bo najin avto popravljen, naj se pripelje z njim k nam pa naj si gume zraven pripelje. No, mehanik je imel slabo vest in mu je bilo grono (sej je prav), tako da nama ni bilo treba vsaj za popravilo nič plačat. Ker ve, da če bi hotla, bi ga lahko tudi tožla, ker so bile gume sicer zimske, sam stare pa 7 let!!!!! No, sem pa rekla, da če slučajn Jure ne bo hotel prav čas ven prit, da bom šla gumo menjat, da bom ziher kr zraven rodila. No, ena dobra stvar pa je zdej iz tega. MOj je ful ponosen na mene, da sem sama menjala gumo, kljub nosečnosti in temu, da sem se cela tresla. No, na koncu sem bila jz bolj mirna, ko vsi drugi v hiši! Drgač pa,kaj naj rečem. Dogaja se ful, midva z Lukijem sma zunaj, kolikor se le da. Ker sma okrog hiše in na vrtu vse poštimala, rože z hiše sma spravla, zdej večino časa hodima na sprehode. IN sem ful vesela, ker veliko hodi. Grema med 9-10 in pridema nazaj okorg 14. Potem gre pa spat. V vozeku je sam toliko, da pridema čez najbolj prometen del, potem ga dam pa ven in hodi ves čas. Seveda traja in rabi kako motivacijo, da gre naprej, ko zagleda nekaj zanimivega. Seveda mu pustim, naj si ogleduje in raziskuje. Ful uživa, ko lahko račke in golobe hrani, pa skače po stopnicah, se z dvigalom vozi,......Meni tudi paše, da se mal sprehajam in da sma na zraku. Spi ponavado od 13.30-15, razen če sma zunaj do 14, potem gre spat malo kasnej. Zvečer pa zaspi med 20.30-21. MI je kr ok. Sam ko bi zjutraj spal dlje, tako pa je res najkasnej ob 6.30 pokonci. Včasih pa že prej, tako da se lahko še z atijem malo pocrtlja. Zanimivo mu je itak vse, ful rad ima vlak lesen, pa kocke lego. Sem zdej kr neki igrač pospravila, ker mi je šlo na živce, da je samo ven vsul, potem pa se ni hotel igrat, ampak je šel na drugo igračo. Sem mu polovico jih pospravila, med drugim tudi lesene kocke, ki jih je najraje ven vsipal, potem pa pustil ležat. No, pustila sem mu pa zunaj velike lego kocke, ki jih ni prej nikoli pogledal. zdej pa se z njimi ful igra in ima vse mogoče ideje. Tako da sem skoraj prepričana, da bo za Božička dobil lego kocke Duplo. Čeprav me malo ima, da bi mu traktor kupila, sam upam, da se bom uspela zadržat!! Je pa pri njemu ful odvisno, je ful priden in se lepo igra, pa ga v trenutku neki piči in se razkuri in začne mahat, metat, brcat. Pa se spet v trenutku umiri. Pa ga vprašam, kaj se gre, in rečem, če mu kaj ni všeč, naj mi pove oz pokaže, kaj je narobe, ne pa tako, da to ni način in da se tako ne dela. IN pride do mene, pa se začne stiskat k meni in se mazit, ko ena muca in dela zraven IIIIIIIIII. Buča mala. Je pa začel mal govorit. Ko kaj zlaga, si govori zraven ta gre tja, ta gre tja ali pa ti tja, ti tam. Pa včasih ima kak preblisk in kaj ful lepo reče, potem pa ga ne prepričaš več. Tudi šteje rad, pa ko skače si reče tri, štiri, zdaj. Ful je luban in komi čakam, da bo še bolj govoril. Kako bo pa z operacijo, se mi zdej sploh ne sanja. Sem danes malo razmišljala, da bi jutri poklicala v bolnico, kako je kaj zdej, ko je tale gripa, ali ga bojo vseeno operirali, ker sem brala, da v SG, kamor gremo, nekatere operacije prestavijo, če niso nujne. Bom vidla. Morem rečt, da me je zdej pa mal začelo stiskat, ko poslušaš vse mogoče po TV-ju. Čeprav sem bila pa kr jezna mal na svakinjo, ker je bila tamala njena bolana in je bil velik sum na prašičjo gripo pa ušeska je imela mala vneta, pa visoko vročino. Ona pa hodla z njo okrog na obiske h kolegici, pa v knjižnico,...., tavelikega je imela v vrtcu, ne glede na to, da bi lahko tudi on prenesel kaj naprej, pa se ji je zdel mal čuden, ko da se bo še njega neki lotlo. No, midva nisma nič hodla gor, sam je pa moj gor, pa še tast, tako da bi tud lahk kaj prinesla, če že. Ampak zaenkrat pa nič ne kaže, da bi se ga kaj lotevalo. Upam, da ako ostane. Tudi kašelj je šel na boljš (trkam), pa upam, da tako ostane, da če slučajn operacija bo, da bo zdrav. Sem pa že čist nestrpna in komi čakam miklavža. SEm rekla, da bom danes zvečer njegov leseni vlak pospravila in bo potem v soboto dobil tega nazaj, pa še tisto, kar sma dokupila zraven. SE mi zdi, da ga bo še bolj vesel, ko pa če bi ga skoz imel in bi se lahk z njim igral. Pa videla sem eno ful fajno knjigo od založbe Grahovac: Življenje na kmetiji in deželi. Sem rekla, da jo bom še kupila. Ima ful strani sicer, ampak so taki mal bolj debeli listi, da se ne strgajo hitro, pa ful lepe slike so not. Ma, tk me je na naše stare knjige spomnala, ko so imele katere res lepe slike. Tako da morem še to kupit, pa Miklavže za vse in smo. Božička imam za nečake tudi že vse, zdej morem sam za tavelike še pogruntat in nakupit. Pa sem čist brez idej. Nič, toliko za zdej od mene, morem še par stvari nardit, preden se LUka zbudi. Upam, da ves zvečer uspem kaj prebrat! Lepo se imejte in uživajte na polno!!!!!!!!!
|