Zofy
|
Dobro jutro! Za nami tudi delno lep vikend. Lepa sobota, ker sva bile z Julijo sami in sva bili cel dan naokoli. Bili sva tudi v KUDu na lutkovni predstavi in Julija je uživala 100/uro. Sem mislila, da ne bo zdržala ene predstave dokonca, pa je na koncu hotela še . In predstava je trajala slabih 40 min. No, menda so vsako soboto ob 17h lutkovne predstave v KUDu, tako da če s enimate kam dat, je res super za naše tamale. Po predstavi je še delavnica, pa ker je Julija še premajhna, sem jaz izdelala kozlička iz kartona. In seveda ga Julija še danes naokoli nosi. Ja, predstava je bila Volk in 2 kozlička . Pol pa še slabši del vikenda. Tudi naš tast umira, tako da smo bili včeraj cel dan pri dedku, vendar je tako bogi, da se zelo slabo zaveda stvari okoli sebe, zato je bilo tudi brezveze, da smo Julijo tja peljali. Ona pa ga je tudi 4x vidla vsega skupaj (če se spomnite, ko sem šinfala, da skadi 3 škatle na dan in ga ne zanima, če so v prostoru otroci...), tako da niti ni vedla kdo je to. Ko ga je vidla, je rekla, da je to stric. Sej še dobro je tako, ker je res čisto bogi in še dobro, da Julija tega ne šteka. Upam samo, da bo hitro konec, ker umira v stilu s svojim karakterjem - doma, brez protibolečinskih, brez zdravil, brez hrane... skratka muka zanj in za vse ki so okoli njega. Naj mu Bog pomaga... Terida, tudi Julija še kar obe roki uporablja, se mi zdi, da je isto lepo z levo ali desno. Samo vseeno že desna prevladuje. brcne žogo pa čisto vedno z desno, tako da tudi če bo levičarka in bo igrazal slučajno fuzbal, bo na žalost z desno brcala . JA, pravijo, da so levičarji boljši športniki, tako da mene prav nič ne moti, če bo tudi ona levičarka. To popravljanje pa je res čisto stara šola. Nekatere sploh niso pustili, da pišejo z levo in so jih prisilili, da so desničarji. Brez veze, res ne razumem te mentalitete. Je pa res, da jaz Julijo včasih popravim, naj da raje žlico v drugo roko, če vidim, da je npr. ful nerodna z levo. Drugače pa tudi mene skrbi kakšen bo moj 2. otrok. Upam, da ne bo kot Tit . Imam tako velik trebuh, da sama sebi težko verjamem, da imam še slabe 3 mesece do konca. Dinki, sem pozabila kakšna je bila tvoja porodna izkušnja - a so te kaj rezali, si bila pretrgana? Ali si wonderwomen in rodila Titka velikana BP? Lona76, jaz sem pa gledala, ko sem prišla po Julijo, kje je taja, pa ste očitno že šli. Ja, ful je pogumna, sploh ji ni panike. Sem bila ful zaskrbljena, ker je šla v petek v dežurno skupino in sem mislila, da ji ne bo fajn, ker je spet vse novo. No, HB je bila tam Mateja dežurna, ko je itak naša pomočnica vzgojiteljice in jo Julija pozna. No, in ko smo v petek prišli ponjo, nas spet ni šmirglala 5 postov in ko nam jo je Mateja prinesla, je jokala, da hoče medija, da noče domov...Jao, jao. Moža je bilo kar sram, mene pa je itak bilo že en dan prej, ko sem jo 40 min iz vrtca spravljala... Aja, pa bravo Tilnu za 6-ke Madona rastejo ti otroci! Sprehodi - tudi pri nas ne pali za rokco in na sprehod. No, vsaj v 90% primerov ne. Če grem na sprehod brez vozeka, rabim za opravit 300m krog 2 uri. Ker Julijo vse živo po poti zanima, sej veste kako je to . Z vozičkom pa je HB kul, samo ga vseeno bolj poredko uporabljam, ker grem popoldan itak za malo časa ven, pa mi je fajn, da Julija vsaj tisto malo hodi po zraku. Če pa se kam odpravim, pa je vozek ob Uh, že 10 ura, meni pa se ne da delat...tako vzdušje zaradi tasta...