sasa84 -> RE: Zdravi obroki v nosečnosti! (20.3.2009 22:27:47)
|
Jaz sem zadnjič prvič naredila orado pečeno v foliji. Njami! Očistiš, posoliš, popopraš, dodaš še kakšne druge začimbe, če ti paše, pokapljaš z oljem in zaviješ v folijo ter pečeš cca. 15-20 minut na 180C. Gor daš lahko tudi kakšno limonco. Zraven pa pečen krompirček in zelenjava. Se je pa pri nas prejšnji teden odprla sezona pečenja na žaru - krasno! Ni boljšega pa še mastno ni. Zraven pečenega meska pa še kakšna solatka in malo kruha. Meni zadnje čase blazno paše paradižnikova solata v katero dam še malo koruze in na kocke narezanega sira. Zadnjič sva naredila npr. krompirjevo solato po receptu moje super sodelavke, ki ima vedno kakšne super recepte. Gre pa tako: preliv-narezana šalotka, noževa konica sladkorja, sol, poper, žlička gorčice, kis, olje, pustiš kakšne 2 ure in vsake toliko premešaš. Vmes skuhaš krompir, ga malo ohladiš in narežeš ter poliješ s prelivom. Krasno! Zraven pa kakšen sojin polpet ali pa kakšna ribica. Meni so zadnje čase všeč take stvari, ki jih lahko shranim in jem še drugi dan, ker se mi tooooook ne da kuhat! Sem pa že ene parkrat naredila regrat. Komaj sem ga čakala. Se pa prav nič ne bojim kakšne tokse ali česar koli že lahko dobiš z njim, ker ga nabiramo na travniku pod našim vikendom in je 99% brezhiben, ker daleč naokoli ni prometa in kakšnih živali. Jem pravzaprav vse, razen mehko kuhanih jajc, pršuta, karpača, biftka, plesnivih, mehkih sirov - večina teh stvari mi ni pasalo, ko sploh še nisem vedela, da sem noseča. Zanimivo... Pa cvrtja precej malo pojem. Se pa trudim, da bi zaužila čim več mlečnih izdelkov, čeprav mi gre bolj slabo, ker me po njih malce daje...prebava in mi je to blazno zoprno. Uf, aja, pa jetrc ne jem...bljak! Saj baje jih itak ni dobro jest med nosečnostjo a ne? Pa paštet se tudi poskušam izogibat. Tako ali tako pa ni dobro pretiravati - v nobenem smislu. Malo je treba vseeno pazit in se kontrolirat, ampak včasih ti telo samo pove kaj rabi in česa ne oz. kaj je zate dobro in kaj ne. Meni zjutraj blazno paše čokolada in ne vem zakaj si je ne bi privoščila - predvsem mi da energijo in tudi med službo pojem kakšen košček, ko sem že čisto na koncu. Imam pa srečo, da se mi moj glede hrane res ful prilagaja (raje to kot da bi mi pomagal pri pripravi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Lepo se imejte in pridno hranite svoje pikote[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in sebe.
|
|
|
|