LILIKK -> RE: Homeopatske granule (8.2.2009 16:30:26)
|
Cene homeopatskih granul se gibljejo od 5-15 EUR. je pa res, da jih imaš zelo dolgo časa. Najbolje je, da greš v Avstrijo (jaz pač poznam to) v lekarno in ti znajo zelo dobro svetovati, drugače pa imajo ti različni proizvajalci homeopatskih zdravil posebne brošure, kjer so njihova zdravila opisana. Pravzaprav so neke vrste zapisi navodil za vsako zdravilo. Sicerimajo lekarnarji te brošure, vendar ponavadi moraš rečt za njih, nimajo jih kar tako nastavljenih, ker to so prave male knjigice. Jaz sicer kupujem že pripravljene granule za posamezne težave, drugače pa ti homeopati dajejo različne sestavine in različne potence za posamezne težave. Pri teh pripravljenih niso tako burne reakcije kot so lahko pri ostalih. Jaz uporabljam samo ehinacejo, za kašelj, za smrkanje in enkrat smo uporabljali kapljice za sina, ki je pri 6 imel še vedno težave z nočnim mokrenjem postelje. V glavnem po 6 mesečnem nočnem nošenju na WC, ko se sploh ni zavedal sem imela tega dovolj in sem rekla, če bo moker pa bo. In ni bil več. Smo pa kapljice uporabljali zgolj 2 tedna. Po navodilih bi izboljšanje naj trajalo več časa. Najverjetneje je bilo eno z drugim. O homeopatiji imaš sedaj tudi nekaj literature v slovenskem jeziku. Tudi homeopate imaš pri nas. Imajo celo svoje društvo. Drugače pa še vedno ni tako liberaliziran nakup zdravil kot v tujini, kjer vsaka lekarna ponuja ta zdravila. Lep pozdrav
|
|
|
|