kekec in mojca -> RE: Kako naj mu zbijem temperaturo? (6.2.2009 20:39:22)
|
Pri našem je za pol ure zbil vročino surov krompir, ki sem mu ga zavezala na oba zapestja in dala v nogavičke, te pa potem na bose nogice. Mogoče bo tudi pri tebi pomagalo. Pomaga tudi kopel, za katero si rekla, da pri vas ne... Kako pa jo izvajaš? Kako dolgo si pustila otročka noter? Nam jo je uspelo zbit za celo stopinjo. Malega sem najprej dala v toplo vodo 37°, potem sem dolivala hladnejšo vodo... in ga pustila, da se je igral v banjici, vsaj 5 min. Kasneje, ko je bila voda že toliko hladna, je začel jokat in takrat sem ga vzela ven. Sem pa lahko bila brez skrbi, ker imamo sicer naše stanovanje zelo vroče. V bolnici smo izvajali hlajenje s kopeljo zelo zelo hitro in pod res mrzlo vodo. Mali je ful jokal, ampak je pomagalo za kakšno uro. Moja mami mi je rekla, da naj mu dam za pit bezgov sok - ta baje tudi pomaga. Ampak ga nisem imela, tako da ti ne morem svetovat iz prve roke. V bolnici so mi tudi zabičali, da otroka, ki ga trese, ne smeš pokrivat, ker naj bi mu baje takrat vročina rastla in mu s tem, da ga pokriješ, še bolj segrevaš.
|
|
|
|