Kalitev kalčkov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


saraja -> Kalitev kalčkov (6.2.2009 18:59:28)

Ali kdaj to prakticirate same doma? Za RD sem dobila kalilnik in mi je že uspelo prvo kaljenje. Zdaj sledi vprašanje: ali se tisti ''olupki''od semen (rjavkasti) morajo čist dol sprati, ali lahko se to poje. Kaj pa tisti kalčki, ki imajo malo večja semena?

In za kje vse to uporabljate?

Se priporočam za odgovore!!!

Lp




Felicita -> RE: Kalitev kalčkov (6.2.2009 19:19:54)

sicer ne vem kaj si kalila, ampak jest manjša semena (lucerna, kreša, redkvica...) pojem cela; večjih pa po pravici povedano še nisem kalila, ampak kupljeni sojini so brez semenske lupine, tko da sklepam da ni prov dobra... škodovat pa ne more, to sm pa 100% [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aja, še zakaj uporabljam... predvsem za solate ali dodatke solatam, drugač je pa d best samo na črnem kruhu z margarino pa kalčki gor; al pa v kombinaciji s sirom. ali paradižnikom,...




dulcinea -> RE: Kalitev kalčkov (6.2.2009 21:33:55)

Jaz tudi razmišljam o nabavi kalilnika. Probala sem kali sojo in čičeriko, pa mi ni ratalo. Za manjša semena pa res mende rabiš kalilnik. Jaz sem kalila kar v kozarcu.




Hope2 -> RE: Kalitev kalčkov (7.2.2009 11:08:11)

Jaz jih dam tudi na testenine z raznimi omakami, ampak šele potem ko so na krožniku




Stran: [1]