histerija zaradi malenkosti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


TiaSara -> histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 13:24:28)

Vsaj meni se zdijo. Zdajle na primer mi tuli v naročju in se ne more pomirit zato, ker sem ji oblekla majčko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Če jo oblečem na previjalni, ko se ona obrača naokoli, je vse O.K. Če jo oblečem kasneje na kavču, pogosto malo positnari, zdajle mi je pa čist v histerijo padla. Včasih se začne tako dret zato, ker igrača ne gre v usta ali kaj podobnega...

Me kar malo v depresijo spravlja. Se trudimo okoli nje 100 na uro, skoz je na rokah, nikoli sama, dovolj spi... ona pa še kar sitnari... stara je pa 4,5 meseca. A se to kdaj neha ali je pač tak karakter, pa nam bo vedno živce parala?






neisha80 -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 13:31:03)

Kaj pa če se preveč trudite okoli nje??




TiaSara -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 14:18:06)

Ja, se mi je zdelo, da bo kdo to vprašal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]. Če jo pustim v posteljici samo, je O.K. za cca 5 min, potem sledi jok oz. kar dretje. V ležalniku ni nikoli zdržala niti toliko časa, na tleh se pa takoj prevali na trebuh, kjer je nekaj časa celo zadovoljna, se pa hitro utrudi, oziroma ji ne uspe doseči tistega, kar si je zastavila in posledica je spet jok.

Je pa imela hude krče že od prvega tedna in smo jo takrat precej prenosili - seveda se je razvadila, ampak kaj naj bi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. 

Je pa dovolj glasna, da moraš nekaj narest. Sosedje vedno vedo, ko ima svoje trenutke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image].




Taula -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 14:28:20)

Karakter plus navada. Imam tako doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mateyka -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 14:38:22)

te stvari se lahko spemenijo. naša nikoli ni bla taka do leta in pol - zdaj pred nekaj meseci pa je včasih jezna in meče stvari okoli in se dere [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] sicer je samo občasno, samo mi ni všeč..
bodi hladna ko riba, ne se razburjat in ji daj vedet, da nima smisla se razburjat kot se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pa mogoče res - ne se preveč trudit okoli nje. mal jo treniraj da se bo naučila sama igrat ipd. - ko vidiš, da je zaposlena sama z igro, je ne motit. tudi ko se kaj razjezi samo komentiraj, ne posegaj. vsaj pri naši je to delalo, nikoli se ni dolgo jezila.. mora se sama naučit kako stvari funkcionirajo in za to rabi izkušnje. in vso srečo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

aja, pa ne preveč osebno jemat dretja. to je način komunikacije pri teh mesecih. ne v depro padat zarad tega. sej je samo pupa, ki bi ti vse povedala če bi le lahko - roman če češ. tako ga pa zapoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




neisha80 -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 15:19:02)

Saj to ni bilo mišljeno kot slabo,da ne bo pomote[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Naš mali se včasih na rokah zvija in tečnari in pol ga dam v ležalnik in je naenkrat priden[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Tako da...kdo bi jih razumel....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Amam -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 15:34:34)

Po mojem je karakter. Ni pa nujno, da bo skoz taka.




kajajaka -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 17:46:01)

po moje ste jo scrkljali... preveč po rokah in vse po njeno... in potem jo spravi v obup vsaka stvar, ki ji ne uspe...
Pusti jo par minut naj se dere... Pa malo več jo samo z igračami pusti - bodi poleg a ne je imeti v naročju!

Našo so babici in dedek stalno po rokah vlačili... potem sem pa videla kam to vodi... smo se malo skregali... sedaj po 3 mesecih (je stara 7 mesecev) se sama zaigra tudi po pol ure. Imam jo poleg če kuham ali gospodinjim... če zasitnari se z njo pogovarjam, da dokončam kar delam (največ minutko ali dve mora počakati) potem se ji posvetim, jo vzamem v naročje, če je treba, ji dam piti, jo pocrkljam... in čez par minut je spet lahko malo sama, jaz pa nadaljujem delo...

Bolje da sedaj par minut tuli, ko sem jaz poleg, kot pa potem v vrtcu, ko jo bodo pustili tudi pol ure, ker enostavno ne morejo vseh po rokah nosit... Se mi smili, ko pomislim, dabi v vrtcu sama tulila...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.2.2009 18:51:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




nia5 -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 18:53:34)

Tako kot so napisale, ne popusti ob vsakem stoku, malo jo pusti da se dere, prvič minutko, pol dve, vsak dan več in boš videla da se bo obrestovalo, saj bo zaštekala da ne skočiš takoj ko ni po njenem. Tudi moja (sedaj 8,5m stara) je imela obdobje ko je hotla bit skoz na rokah, pol pa se je počasi navajala, da se sama zaposli in zdaj se sama zamoti po pol ure, malo zatečnari, jo malo prestavim, vzamem v roke pa spet dol, saj se naveliča enega in istega. Pa saj vidiš če joka da ji kaj manjka ali pa le hoče uveljavljat svoje. Upam da sem ti kaj pomagala in da se vam stanje izboljša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Anonimen -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 20:24:56)

Ko je bil moj sin še dojenček je bil usti,potreboval je vso pozornost.Če ni spal,nisem znala oziroma mogla nič narediti.Pa še zdaj,ko je star 8,5 let je tak.Razcartan že od malega in pa tudi karakter tak zelo zahtevn.
Neža je pa totalno nasprotje.Poleg nje vse naredim,ni cmerava,zmeraj dobre volje,ker jo pač nismo tolk cartal in nosl po rokah.Sicer pa tudi ni bilo oziroma ni tolk časa,ker je sin šolar in tudi rabi čas,ki se mu moramo posvetit,kar se šole tiče.
Sama boš pa itak videla skozi otrokovo odraščanje.Ker,če je zahtevn karakter se ga ne da spremenit in ga je treba takega sprejet če ne so nonstop trenja.




TiaSara -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 20:26:25)

Ja, saj je tadruga in pri taprvem smo tudi skočili na vsak "ukaz" - in rezultat je bil krasen fantič, ki še zdaleč ni scrkljan, se lepo sam zamoti in se da z njim skoraj vse zmenit. Pri tej pa nikamor ne pridemo takole. Je pa res tudi, da ima precej hudo alerijo in nikoli nisem 100% da ni jok tudi zaradi tega. Potem se je pa ne upam kar pustit sitnarit.

No ja, bo bolje. Hvala za vse nasvete in spodbudo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.2.2009 21:55:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Ketrin -> RE: histerija zaradi malenkosti (6.2.2009 21:56:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Karakter plus navada. Imam tako doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Se strinjam... imamo mi tudi eno tako




TiaSara -> RE: histerija zaradi malenkosti (7.2.2009 9:01:58)

Tiste, ki imate take doma - kako to izgleda, ko so starejši? A so vedno tako naporni ali je s tem potem vseeno kaj lažje shajati?




Anonimen -> RE: histerija zaradi malenkosti (7.2.2009 10:37:56)

Moj sin je,tak kot sem napisala,še zdej pri 8,5 letih težek karakter,zahteva ogromno pozornosti in,če je ne dobi,pokaže to včasih na zelo čudne načine,kot so pačenje,ugovarjanje.Ampak ga kar kmalu prizemljimo.Drugače je pa krasn fant.Tak pač je,baje sem bila(mož pravi da sem še)tud jaz taka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Tisana -> RE: histerija zaradi malenkosti (7.2.2009 21:14:12)

IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Ja, se mi je zdelo, da bo kdo to vprašal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] . Če jo pustim v posteljici samo, je O.K. za cca 5 min, potem sledi jok oz. kar dretje. V ležalniku ni nikoli zdržala niti toliko časa, na tleh se pa takoj prevali na trebuh, kjer je nekaj časa celo zadovoljna, se pa hitro utrudi, oziroma ji ne uspe doseči tistega, kar si je zastavila in posledica je spet jok.

Je pa imela hude krče že od prvega tedna in smo jo takrat precej prenosili - seveda se je razvadila, ampak kaj naj bi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . 

Je pa dovolj glasna, da moraš nekaj narest. Sosedje vedno vedo, ko ima svoje trenutke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] .

 Otrok, star 4,5 meseca, ne more biti razvajen. Če joka, pomeni, da nekaj potrebuje, da mu nekaj manjka, ne joka pa zaradi tega, ker je razvajen. Se strinjam, da so nekateri otroci zahtevnejši od drugih - težje se zamotijo sami, potrebujejo več pozornosti, bližine... pa vendar sem tudi opazila, da omenjaš, da ima alergijo - otroci, ki imajo alergije, so pogosto bolj jokavi, bolj nerazpoloženi, hitreje se razjezijo, ker se očitno fizično ne počutijo ravno najbolje. Če ima eno alergijo, je čisto možno, da je otrok preobčutljiv še na kakšno drugo živilo ali kaj, kar ga obdaja (ni nujno, da so testi pozitivni, niti da je to sploh v začetku vidno na koži - so pa krči itak najpogosteje znak alergije). Tretje: otroci se pogosto srečujejo s frustracijami, ko želijo nekaj doseči, se mogoče prevaliti na bok, se vsesti, shoditi, pa tega ne zmorejo, želja po gibanju, po napredku pa je velika. Moj nasvet: ne poslušaj tistih, ki ti govorijo, da pusti otroka pri 4,5 mesecih jokati. Če joka, mu nekaj manjka, nekaj potrebuje, pa čeprav "samo" varno mamino naročje. Meje se začnejo postavljati kasneje. Najprej mora otrok pridobiti osnovni občutek varnosti in zaupanja. Če otrok pri tej starosti joka in se na njegov jok mama ne odziva, navadno večina otrok neha jokati. Seveda ne zato, ker pa sedaj npr. niso več lačni kot so bili npr. pred eno uro, ko so začeli jokati, temveč zato, ker se vdajo v usodo, s tem pa izgubijo tudi zaupanje v moč komunikacije - jok je namreč njihov način sporočanja, da nekaj potrebujejo.




mateyka -> RE: histerija zaradi malenkosti (9.2.2009 15:02:11)

Moj nasvet: ne poslušaj tistih, ki ti govorijo, da pusti otroka pri 4,5 mesecih jokati. Če joka, mu nekaj manjka, nekaj potrebuje, pa čeprav "samo" varno mamino naročje. Meje se začnejo postavljati kasneje. Najprej mora otrok pridobiti osnovni občutek varnosti in zaupanja. Če otrok pri tej starosti joka in se na njegov jok mama ne odziva, navadno večina otrok neha jokati. Seveda ne zato, ker pa sedaj npr. niso več lačni kot so bili npr. pred eno uro, ko so začeli jokati, temveč zato, ker se vdajo v usodo, s tem pa izgubijo tudi zaupanje v moč komunikacije - jok je namreč njihov način sporočanja, da nekaj potrebujejo.


Tisana, saj niso mislile, da jih pustiš jokati in da se ne odzivaš na otroka. tukaj je mišljeno, da zaključiš kar imaš in nato se mu v miru posvetiš. to je minuta-dve max. dej no, pa kaj se še polulat ne bi smela potem do konca ali kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
gre se, da v tej minuti-dveh ne dvigneš otroka ampak mu z govorom poveš, da bo takoj, ko mama to in to naredi/dokonča in da ne bo dolgo. saj dojamejo, da jim namenjaš pozornost tudi prek govora. itak ga pa potem vzameš k sebi. samo ne isto sekundo ko se oglasi. pa še to ne delaš vedno.

tole zgoraj kar pišeš je pa skoraj zanemarjanje otroka imho, tko da ne, ni blo to mišljeno, sigurno ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




matic0105 -> RE: histerija zaradi malenkosti (9.2.2009 16:29:36)

Jaz tudi nisem pristaš tistega "pusti, naj se zdere". Ampak pri našem smo poskušali počasi, minutko, dve, 10 in je šlo. Velio je bil po rokah: krči, alergija, refluks, gastritis... pa je danes zelooo priden. Ko pojokca, pridem, se pohecam in je ok.




Tisana -> RE: histerija zaradi malenkosti (9.2.2009 19:06:36)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Moj nasvet: ne poslušaj tistih, ki ti govorijo, da pusti otroka pri 4,5 mesecih jokati. Če joka, mu nekaj manjka, nekaj potrebuje, pa čeprav "samo" varno mamino naročje. Meje se začnejo postavljati kasneje. Najprej mora otrok pridobiti osnovni občutek varnosti in zaupanja. Če otrok pri tej starosti joka in se na njegov jok mama ne odziva, navadno večina otrok neha jokati. Seveda ne zato, ker pa sedaj npr. niso več lačni kot so bili npr. pred eno uro, ko so začeli jokati, temveč zato, ker se vdajo v usodo, s tem pa izgubijo tudi zaupanje v moč komunikacije - jok je namreč njihov način sporočanja, da nekaj potrebujejo.


Tisana, saj niso mislile, da jih pustiš jokati in da se ne odzivaš na otroka. tukaj je mišljeno, da zaključiš kar imaš in nato se mu v miru posvetiš. to je minuta-dve max. dej no, pa kaj se še polulat ne bi smela potem do konca ali kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
gre se, da v tej minuti-dveh ne dvigneš otroka ampak mu z govorom poveš, da bo takoj, ko mama to in to naredi/dokonča in da ne bo dolgo. saj dojamejo, da jim namenjaš pozornost tudi prek govora. itak ga pa potem vzameš k sebi. samo ne isto sekundo ko se oglasi. pa še to ne delaš vedno.

tole zgoraj kar pišeš je pa skoraj zanemarjanje otroka imho, tko da ne, ni blo to mišljeno, sigurno ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

 4,5 mesečnega otroka, če je le mogoče, ne bi pustila jokati niti nekaj minut. Še preveč je v življenju takšnih situacij, ko ga je pač potrebno pustiti, kot je npr. odhod na wc, ki ga omenjaš. Da bi pa samo zato, da mu daš vedeti pri teh mesecih, da ne more dobiti takoj vse pozornosti, pustila otroka jokati tudi samo nekaj minut, pa ni variante. Otrok pri tej starosti še ne razume kaj takšnega, še kaj bolj preprostega ne.Kar se pa tiče tvojega komentarja, pa beri cel moj post, da boš vedela, kaj je odgovor, kaj pa nadaljevanje razmišljanja. Vsako izjavo, ki vzameš iz konteksta, je mogoče interpretirati na svoj način.




mateyka -> RE: histerija zaradi malenkosti (10.2.2009 14:24:16)

ja Tisana, saj se strinjava v vseh točkah. sem samo omenila, da nobeden ni tukaj imel v mislih to skrajno obliko tretiranja (puščanja dojenčka da se zdere), ki jo omenjaš (in sem jo jaz citirala). tudi tiste, ki so omenjale, da se mogoče preveč trudijo okoli nje. samo to.




TiaSara -> RE: histerija zaradi malenkosti (10.2.2009 21:21:02)

Jaz sem pa ravno danes prebrala, da se alergija odraža tudi na možganih in ne le na koži, prebavilih in dihalih. To pomeni, da se zaradi alergije lahko spremeni tudi obnašanje - več joka in razdražljivost ipd. tako da je čisto možno, da je tudi tu del vzroka, da je naša tako zahtevna. Sicer se pa kar strinjam s Tisano in mislim, da jo bom še naprej nosila po rokah in se odzivala na njen jok. Še posebno ker se večkrat zgodi, da je sploh ne morem pomiriti - že tako preveč joka, revček.





mateyka -> RE: histerija zaradi malenkosti (13.2.2009 11:49:46)

To pomeni, da se zaradi alergije lahko spremeni tudi obnašanje - več joka in razdražljivost ipd. tako da je čisto možno, da je tudi tu del vzroka, da je naša tako zahtevna.


sigurno TiaSara. naša je čist drugačna, ko ji zobki rastejo, pa so samo zobki. mislim, da alergija ni nič drugačna - celo bolj izarzito se poazi na obnašanju, saj je stalno prisotna..




Stran: [1]