Anonimen -> RE: PAP virsu... (6.2.2009 14:12:55)
|
PAP je presejalni test, poimenovan o enem grškem zdravniku, z njim pa ugotavljajo morebitno prisotnost sprememb na materničnem vratu. Te so lahko rakave ali pa tudi ne ali samo posledica kakšnega hormonskega neravnovesja, vnetja... Virus humana papiloma je zelo pogost, obstaja več deset vrst, od tega jih je večina nedolžnih (npr. tisti, ki povzročajo bradavice na rokah), nekja pa jih povzroča raka na materničnem vratu. Pristnost teh virusov je kar velika, menda 3/4 žensk damo čez okužbo, ne da bi sploh vedele, pri nekaterih pa okužba postane maligna, torej rakava. Katera bo imela to "srečo", pa se vnaprej ne da reči. Ene ženske imajo te viruse v svojem telesu prisotne vse življenje, pri drugih pa virus propade. V vsakem primeru izvid C sam po sebi ne pomeni nič, razen določenih sprememb. Zdi se mi brezveze obtoževati tvojega fanta, da je kriv za okužbo, ker bi lahko imel pred tabo tudi samo eno resno partnerko, pa bi virus prenesel naprej. Hočem reči, da ta virus ni ravno pokazatelj tveganega spolnega življenja, kot nekatere druge okužbe. A G. si povedala, da pričakuješ M.? Mene je posebej zaradi tega opozorila, naj se ne ustrašim, če me kličejo nazaj, ker menstruacija (prihajajoča ali odhajajoča) lahko pokvari rezultate. V vsakem primeru pa je pravi naslov za vsa podrobna pojasnila tvoja G.
|
|
|
|