mojca345
|
IZVIRNO SPOROČILO: tintin Barika, ni tako enostavno kot se ti zdi. Jaz bi lahko začela šparat takoj ko sem kaj zaslužila pa zdajle še zmer ne bi imela stanovanja....Stanovanja v Lj. in okolici so draga, pa če povem po pravici mi ni, da bi živela kot je navedla Brisačkarica...šparala na orto, da bom vse vrgla v 4 stene. Oh ja lotoska malo preračunaj kredite. Npr. če grem zdaj kupit stanovanje bi mogla dat skoraj naslednjih 15 let za kredit. Če ga kupim čez 3 leta bo kredit 460 evr za 12 let. In to bo manj kot četrtina najinih dohodkov. Ma nevem jaz sem načela, da raje živim na easy, pač v najemu, zraven šparamo mesečno za vrednosti dveh najemnin, si privoščimo malo življenja (kako potovanje, 14 dnevne počitnice...). Ok lahko bi tudi životarila in mela svoje stanovanje pri 40 bi se pa vprašala kaj sem imela od tega....!? Res ni vse tako enostavno. tut o tem sva razmišljala...samo fora je v tem, da če bi imela v Lj ali v okolici znesek npr 400 eur na mesec za najem in stroške skupaj...pol bi res tako razmišljala...fora pa je v tem, da za 400 eur lahko živiš na 20 kvadratih....lseveda iščeš in obračaš strani, sprašuješ ko nor, da bi dobil večjo kvadraturo ( normalno kvadraturo za dva ) za isti denar...a zelo hitro si na 500 eur + stroški pa te pridejo 200 eur. življenje pozimi 700 eur...in potem se vprašaš : a ne bi bilo bolje, če bi imela kredit in plačevala teh 700 eur ali 500 eur za kredit, pa še najino bi bilo ??? seveda pa ko prideš do banke, ti reče krdit bi znašal 1400 eur na 10 let...za stan. vrednost 125.000 EUR. dvsobno pr Igu... aha, si misliš.... potem pa se vprašaš : kdaj bom imel otroka ? čez 15 let ? takrat še zanosit ne bom mogla več. ko bo otrok šel v šolo, bo obvezno moral imeti svojo sobo, da se uči tam lahko. saj jaz si ne predstavljam drugače... ko gledaš samo na sebe, je težko ( za 2 osebi )....ko pa moraš gledat v prihodnost, ko boš imel otroke, pa je še 3 krat težje... do takrat, ko boš odplačal kredit, bodo otroci ( kolikor jih že človek ima ), najstniki in če ne uspeš dobit veččje stanovanje in sobo za njih do njihoevag 10 leta, potem ko je najstnik obvezno moraš. ker drugače znoriš ti, partner, pa še otroci z svojimi hormoni... saj tako midva gledava na to...seveda pa ljudje živijo v dvosobnih stanovanjih z dvemi otroci in svaka jim čast...če se primerjam, lahko rečem, da sem v svojih željah razvajena. doma sem živela v bajti 200 kvadratov, na parceli 1500 kvadratov...pa se ne važim...samo mi je težko, ker vidim, da v teh cajtih, bo to skoraj nedosegljivo...najine sanje so hiška z vrtom...eni pa radi živijo v bloku...vsak ima svoje želje... skratka, z temo sem hotela vaše izkušnje. če bi imela toliko denarja, ne bi tukaj odpirala teme ampak bi gledala nepremičnine in šla gledat, ter kupla....kjer bi mi pasalo... gledala sem : http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=139726 pa sem se smejala.... ...ker je v resnici zelo žalostna situacija ... lansko leto je bilo koker 300 eur na družinskega člana. to se pravi 900 eur ( z enim otrokom ) in to dobiš enkrat na leto ?? ...ne moreš reči, da ni nič, ker nekaj je...samo v primerjavi z 100.000 eur kredita ni nič... groza ! pol pa govorijo, da je premalo otrok. v vrctih jih nimajo kje sprejet...stanovanja gradijo prepočasi in zaračunajo strašne EUR po kvadraturi... .... brez podpore staršev ne moreš niti dihati....in starši, ko mislijo, da imajo mir...pa se lahko spet na njih obračaš in prosiš za pomoč...seveda, če imajo od kje vzet...eni imajo pa ne dajo...eni nimajo pa se zakreditirajo..ah ja vsak svojega boga moli...
|