kako merite vročino (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

ČebelicaMaja -> kako merite vročino (5.2.2009 23:11:16)

danes je naša ta starejša spet zakuhala- zvečer je dobila živo rdeča lička in takoj sem videla, da nekaj ni ok- imamo ušesni termometer- ji izmerim in kaže 36.9, čez 1 uro dobi čist solzne oči- spet izmerim in sedaj kaže 37- jo primem za čelo- žari- grem po navaden termometer, ji ga dam pod pazduho in izmeri 38,2... mislim ne vem, tega ušesnega smo uporabljali do sedaj vedno- zdaj pa tole- in sploh ne vem, kaj naj, ker imamo doma še 5 mesečno punčko, ki pa 5 min. ne bo takole pri miru...še bolj me zanima, kako merite temp. ponoči?

Anonimen -> RE: kako merite vročino (5.2.2009 23:20:10)

Vedno samo pod pazduho, kot odrasli. Pa je stara mala 8 mesecev.

urška -> RE: kako merite vročino (5.2.2009 23:23:28)

jaz mu vedno merim pod pazuho z digitalnim termometrom.

mamči -> RE: kako merite vročino (5.2.2009 23:31:49)

Vedno pod pazduho, z digitalnim termometrom. Je pa res treba otroke primerno zanimirat, da vzdržijo tistih nekaj minutk.
Ušesni termometri lahko pokažejo prenizke vrednosti, kadar sondo term. vstaviš preplitvo. S tem, da je treba uhelj narahlo povlečt nazaj in navzgor, sondo pa na rahlo vstavit čim globje v sluhovod.

taška30 -> RE: kako merite vročino (5.2.2009 23:36:18)

Vedno z ušesnim, pa imam občutek da pokaže kvečjemu več kot pod pozduho, ne manj. Tudi v eni brošurici o vročini sem prebrala, da se pri ušesnem šteje za povišano temperaturo šele od 37,5° dalje.
Izmerim vedno na obeh ušeskih, da vidim, če sem pri enem mogoče mimo užgala (premalo vstavila).
Mogoče se vam je pa pokvaril?! Si poskusila zmerit tudi sebi?

ANITA D. -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 5:40:23)

Jaz ji merom v ritki.

mika -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 6:57:31)

Podobno je bilo pred kratkim pri nas. Ušesni je pokazal 38.9, navadni pod pazduho,  40.5. Skoraj me je kap. Sem pa pupo končno uspela prepričat, da ji lahko merim z navadnim pod pazduho.

Digitalnih mi več ne bomo uporabljali.

bodoča -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 7:29:29)

Jaz merim z ušesnim ali pa v ritki, samo to vedno redkeje. Moj termometer je do zdaj še vedno isto pokazal temparaturo izmerjeno v uhici ali pa v ritki. Ker sem nejkrat ravno zaradi tega sem se se prepričala merila na obeh koncih.

Mogoče imaš pa baterije slabe v termometru ali pa se je pokvaril.

Kakorkoli že, upam, da boste čimprej zdravi in brez vročine.

zmajči25 -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 7:41:16)

Merim vedno z ušesnim, ko je bila pa še dojenček pa z digitalnim v ritki. Vedno nam je točno pokazalo.

bambam -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 8:01:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Vedno samo pod pazduho, kot odrasli. Pa je stara mala 8 mesecev.

Jaz sem jo tudi navadla že od začetka, da ji merim pod pazduho. Ni blo nikoli problema, da nebi bla pri miru. Mamo pa digitalnega, pa tudi navadnega smo že uporabli, ko nismo bli ziher za dig.

Sandra* -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 9:37:50)

Obema vedno merim v ušesku, ker se mi zdi, da je najbolj praktično, pa še ponoči ga ne rabiš zbujat. Si sploh ne predstavljam kako bi mu lahko z navadnim zmerla, no mogoče le takrat ko ima 40.

katra55 -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 9:45:33)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajči25

Merim vedno z ušesnim, ko je bila pa še dojenček pa z digitalnim v ritki. Vedno nam je točno pokazalo.

Mi isto.

rose -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 10:09:40)

Pri nas merimo z navadnim živosrebrnim, ki je edini 100% zanesljiv. Ko sta bili punci majhni v ritki, od 1. leta (mogoče že kaj prej, se ne spomnim) pa pod pazduho.

Tisana -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 10:17:13)

Vedno pod pazduho. Jo je že zamotimo, da je pri miru, če ne jo pač primeš tistih par minut, da izmerimo temperaturo. Osebno se mi zdi škoda denarja za kvalitetne termometre za merjenje v ušesih (mislim, da so cca 80 evrov), ker ima bolj poredko vročino, v ritko ji pa ne vtikam nič drugega razen svečk proti vročini, ker se mi zdi pri tako živahnem otroku nevarnost poškodb prevelika.

ZARA -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 10:18:42)

Pod pazduho. Vedno.

zmajaz -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 10:30:46)

Vedno z ušesnim - do zdaj se je zelo dobro obnesel, je pa odvisno, katerega imaš, ker eni niso kaj preveč zanesljivi.

Kontrakarambolšrauf -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 10:53:19)

Pod pazduho z digitalnim. Posedim ga v naročje, termometer pod pazduho in mu držim roko stisnjeno na nadlahti, tako da še vedno lahko z njo miga in takrat kakšno knjigico pogledava ali kaj podobnega. Vedno brez problema.

Mišni -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 11:09:50)

Vedno in od nekdaj pod pazduho.

ČebelicaMaja -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 14:59:04)

Hvala za odgovore..vsekakor bom sedaj bolj pozorna in bom po potrebi uporabljala oba... vendar kadar bom v dvomih bom raje izmerila pod pazduho, ker je bila tole dobra šola... grem pa jutri v nabavo digitalnega, da bo šlo hitreje... no ponoči, če se ne zbudi, bom up. pa ušesnega še naprej, pač malo z rezervo...
... v ritko pa naša še svečke ne mara, kaj šele, da bi ji termometer tiščala tja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Petr_a -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 15:02:05)

Mlajšemu v ritki,starejšemu pod pazduho

čebelica je čisto vseeno kaj otrok mara ali ne,kar je treba je pač treba

ČebelicaMaja -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 15:14:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Petr_a

čebelica je čisto vseeno kaj otrok mara ali ne,kar je treba je pač treba

ne gre za vprašanje avtoritete- če je treba npr. spucat nos, se lahko dere kolikor se hoče, pa bomo nos spucal, pri merjernju temperature, pa imam na voljo toliko drugih alternativ, da mi res ni treba otroku, ki ni pri miru tudi 5 sekund ne, tiščat živo srebro v ritko...ne me narobe razumet- nič nimam proti tistim, ki delajo tako, saj so tudi meni merili tako, ko sem bila dojenček, ampak ob vseh možnostih, ki se mi danes ponujajo, sem res vesela, da meni ni treba meriti temperature v ritki...

neisha80 -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 15:22:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Vedno in od nekdaj pod pazduho.
Tudi mi..

lelaval -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 15:55:07)

Vedno pod pazduho z navadnim termometrom na živo srebro - ker so mi digitalni že zatajili

valči -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 21:27:39)

Vsem trem z ušesnim,le tamali občasno v ritki,ko je bolna.

zaspanka -> RE: kako merite vročino (6.2.2009 22:26:04)

vedno na čelu in obeh sencah z digitalnim.

pa vzamem neko povprečje. sem večkrat preverila na sebi in možu in na začetku tudi pri malem, pa je bilo vedno ok. 

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>