wing -> RE: sprememba ali konec mleka? (4.3.2009 17:17:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: s***a Pozdravljene! Mene pa zanima, ali se res začnejo tvoriti večje količine mleka po par dnevih? Meni je moj 9 tednov star fantek do prejšnjega tedna čez dan jedel na cca. 3 ure po 5 min, zdaj pa je naenkrat postal zelo lačen in hoče več...dojke pa prazne! Ker se je jokal, sem šla kupit adaptirano mleko (Bebo); to mleko sem mu dala 2x - po podoju kot dodatek in je pojedel še 50 ml. Zvečer ga ne zbujam, ker mislim, da se mi ne nabere dovolj mleka (je nazadnje ob 17:30 ali 18:30, nato spi do 00:30 in se zbudi ob 4:00). Je smiselno dodajat mleko? Aja, ko sem mu dala nazadnje AM kot zadnji obrok, je spal celo noč :) Če si ga 9 tednov dojila normalno, pomeni, da je mleka čisto dovolj tudi sedaj, ko se ti morda samo zdi, da je kar naprej lačen. Lahko je razlog joka kje drugje, pomisli... Moj predlog-pristavljaj ga, ko želi oz.čimpogosteje, s tem boš vzpodbudila proizvodnjo mleka. Če je šlo do sedaj fajn z dojenjem, boš morda pofušala uspešno dojenje z dodajanjem. Vso srečo! Aja, pa še to...tisti zadnji obrok pripravljene mlečne mešanice pred spanjem(po katerem je spal celo noč) pa te naj ne zavede. Seveda je spal, saj ga je formula bolj nasitila, če ti je to komot in v redu, pa lahko kaj hitro padeš v skušnjavo. Po moje se moraš samo sama odločiti kaj si želiš-ali dojiti(potem vztrajaj), ali pa celonočni spanec svojega dojenčka.
|
|
|
|