Spanje na trebuščku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Mandek -> Spanje na trebuščku (5.2.2009 22:01:39)

Naša pupa bo čez en teden stara 4 mesece...
Zadnjih 14 dni se ponoči prebuja na 1,5 ure, dviguje nogice, stoka in se kremži, kar privede do tega, da se zbudi iz spanca...
Danes sem prvič poskusila, kako je, če spi na trebuščku in moram pohvaliti stvar, ker spi čisto umirjeno. To si lahko privoščim, ker jo hodim kontrolirat, ampak je že dvakrat poskusila premakniti glavico in ko jo je, se je zabubila, kar pa ji ni dalo dihati. Takrat se je prestavljala toliko časa, da je našla položaj, kjer ji nosek "diha".

Povejte mi, prosim, kdaj so začeli vaši otroci spati na trebuščku tudi ponoči?

sazi -> RE: Spanje na trebuščku (5.2.2009 23:17:02)

naš mali spi na trebuhu od starosti dveh mesecev - edino tako je spal več kot 5 min v kosu - še zdaj vedno zaspi na trebuhu
ga pa nisem nič posebej nadzirala ponoči, je pa res, da je do 6. meseca spal v zibki ob moji postelji

cursa -> RE: Spanje na trebuščku (6.2.2009 12:37:34)

Teta daje svojo šest mesečno punčko že od prvega dne, ko jo je prinesla domov, na trebušček ležat in nič narobe. Tudi ponoči jo daje velikokrat tako spat. Jaz pa imam kar pomisleke, da bi jo za ponoči tako dajala. Jo pa čez dan, ko jo lahko kontroliram.

zmajaz -> RE: Spanje na trebuščku (6.2.2009 13:02:18)

Spanje na trebuščku precej poveča možnost za smrt v zibki, zato se zelo odsvetuje - jaz sem glede tega vprašala P, ker je v določenem obdobju tudi naši pasalo biti samo na trebuščku (če jo je kaj zvijalo), pa mi je rekel, da so raziskave pokazale, da se je smrt v zibki zmanjšala za 50 %, ko so začeli staršem odsvetovati, dajanje dojenčkov spat na trebuh. To je že pa zelo velik procent. Seveda spanje na trebuhu še zdaleč ni edini dejavnik za smrt v zibki, je pa pomemben, ker lahko zelo poveča možnost, da se to zgodi, pri otrocih, ki so na kak način že nagnjeni k temu.

Našo smo zato potem dali spat na trebušček samo občasno čez dan, če je bila ves čas pod nadzorom, in pa potem, ko je bila enkrat toliko velika, da se je sama začela obračati s hrbta na trebuh, je tako spala, če se je pač sama obrnila.

nia5 -> RE: Spanje na trebuščku (6.2.2009 13:42:29)

Jaz mislim da je dovolj velika in močna da lahko obrača glavo sem in tja, čeprav drži to kar je rekla zmajaz. V posteljici odstrani vse pojštre in vse nepotrebno in ne bo bojazni da bi se zabubila.

Jelcy -> RE: Spanje na trebuščku (6.2.2009 21:21:52)

Jaz sem ga dajala na bok, po treh tednih se je zacel sam zvracati na hrbet in sem ga tako pustila. Danes ima skoraj 10 mesecev in se sam postavi kakor mu pase, vendar ce se da na trebuscek se takoj dvigne na vse stiri, se vsede in posledicno zbudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ketrin -> RE: Spanje na trebuščku (6.2.2009 21:58:32)

Naši starši so nas dajali spat na trebušček od prvega dne dalje... takrat so bila navodila taka... Moja spi veliko bolje na trebuščku in sem jo začela dajat tko spat že pri cca 2 ali 3 mesecih... zdaj pa itak sam najde položaj... čeprav se še vedno veliko zbuja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.2.2009 22:04:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

roberta -> RE: Spanje na trebuščku (6.2.2009 22:17:06)

nisem brala ostalih odgovorov, mogoče je že katera napisala: otroka naj se ne bi dajalo na trebuh spat, dokler se sam ne da v ta položaj. to je pa okoli 6 meseca. in če ga hodiš gledat vsake toliko časa, naj ti povem, da to ni dovolj, ker otrok lahko neha dihat v parih minutah in v teh parih minutah tut umre. ne vem no, saj verjetno nisi vsakih 5 minut pri njem, ali pač?

jaz sem tudi komaj čakala na ta premik pri otroku, ker dejansko spijo bolje, ampak sama si enostavno nisem upala dati otroka na trebug. riziko se mi ne zdi vreden. in ne vem, zakaj bi bolj zaupala sreči kot strokovnjakom. no vsaj jaz tako gledam na to.

dobro spanje!

Anonimen -> RE: Spanje na trebuščku (6.2.2009 22:21:26)

že od prvega dne, ko jo je prinesla domov, na trebušček ležat in nič narobe.

men je pa takle odgovor prov smešn, no...kaj pa če bit narobe- otrok lahko pač "samo umre".  če pa ne umre, pa nima bit kej narobe.

kristinaj -> RE: Spanje na trebuščku (7.2.2009 13:53:23)

naša dva nikoli tako majhna. ta velika je začela, no ja, se ravno ne spomnim ampak tako mala ne... mislim, da nekje okoli 6m... rit v luft :=))... ta mali pa še ne...

sta pa oba na hrbtu spala od 2,5m naprej.....

Anonimen -> RE: Spanje na trebuščku (7.2.2009 14:21:41)

Sina nisem nikoli dala spat na trebuh. Star bo 8 mesecev in se sam požoka kakor mu paše. Sicer spi v spalni vreči, da se ne obrača, ampak na bok se pa obrne.

Do 3. meseca sem ga polagala na bok (izmenično levi in desni) ter ga zadelala z dekicami, da se ni prekucnil.

AnciM -> RE: Spanje na trebuščku (7.2.2009 14:24:11)

Moj se, če ga odložim na trebušček, takoj zbudi in že raziskuje z dvignjen glavico. Od kar se je začel obračat z boka na hrbet, ga vedno odlagam na hrbet.

end1 -> RE: Spanje na trebuščku (7.2.2009 14:31:28)

moj spi na boku, zdaj ko je mal večji, ga nastavim v položaj za nezavestnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]in lepo spi, ima 5 mesecev, na trebuščku ni skoraj nikoli mu ni všeč, pa setrici tudi ni bilo. Se pa sam nato obrne na hrbet.

maša23 -> RE: Spanje na trebuščku (12.2.2009 17:58:42)

naša maša je zdej stara mal več ko tri mesece pa spi na trebuščku že odkar je bila stara 14 dni.če sem jo polagala na hrbet ali bok ni nikoli spala dlje kot 30 min.zdaj pri 3 mesecih mi spi od devetih zvečer pa do petih zjutraj potem jo nahranim in zaspi nazaj do osmih-seveda na trebuhu.pa tudi krčev nima več odkar spi na trebuhu.
Vsi trije smo spočiti    :)

maša23 -> RE: Spanje na trebuščku (12.2.2009 18:00:57)

tudi jas sem skoz spala na trebuhu (mi je povedla mami) pa ni bilo nikoli nič narobe

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.2.2009 19:48:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Nastya -> RE: Spanje na trebuščku (12.2.2009 19:54:08)

Tudi moj sin spi na trebuhu že od svojega drugega meseca dalje in tudi sedaj še vedno spi na trebuščku, pa je star sedem in pol. Zdaj se že sam obrne na trebušček in tako zaspi. Pa moram rečt nikoli nismo imeli nobenih problemov glede tega, spi veliko bolj trdno in mirno, kot pa če je na boku ali hrbtu.

slovenka -> RE: Spanje na trebuščku (12.2.2009 20:09:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Nastya

Tudi moj sin spi na trebuhu že od svojega drugega meseca dalje in tudi sedaj še vedno spi na trebuščku, pa je star sedem in pol. Zdaj se že sam obrne na trebušček in tako zaspi. Pa moram rečt nikoli nismo imeli nobenih problemov glede tega, spi veliko bolj trdno in mirno, kot pa če je na boku ali hrbtu.

Naša je tudi stara 7,5 meseca in se zadnje dni tako obrača. Pa sva jo takoj obrnila,v strahu... A vidim, da je verjetno že dovolj stara, da jo lahko tako pustiva spati, ali ne? Ker sicer že hitro šiba po vseh 4 po dnevni sobi... tako da bi se verjetno tudi znala v postlci dvigniti, v kolikor bi imela kak problem z dihanjem. Hm.

zmajaz -> RE: Spanje na trebuščku (12.2.2009 20:30:12)

Pri 7,5 meseca jo že pa čisto brez skrbi pustiš na trebuhu, če ji tako paše. Ko se otrok enkrat sam obrne s hrbta na trebuh, res ni več nobenega strahu, da ne bi smel tako spati.

titi3 -> RE: Spanje na trebuščku (14.2.2009 12:14:32)

Na kateri bok pa ga postavite, levi ali desni? Kateri je boljši pri krčih?

zmajaz -> RE: Spanje na trebuščku (14.2.2009 12:49:06)

Jaz sem jo dajala spat izmenično - enkrat na levi, drugič na desni bok. Za krče pa ne vem, ker jih naša ni imela.

AnciM -> RE: Spanje na trebuščku (14.2.2009 12:53:16)

Prve tri mesece izmenično enkrat na levi, drugič na desni bok. Pravijo, da mu tako pomagaš pri lepši glavici. Ker je glavica še mehka, se na primer, če ga daješ spat na hrbet, zadaj splošči. Po tretjem mesecu se mi je pa že začel sam obračat in sem ga začela odlagat na hrbet, on pa je sam obrnil glavico v smer, ki mu je pasala.

Kar se tičev krčev pa ne vem. Smo jih imeli le en teden po urco dve na dan. Ga je pa mož odlagal na trebušček in mu je tudi malo pomagalo.

Stran: [1]