Jst bi pa imela... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 20:47:52)

...tole hiško. :zmeden2:

http://www.riko-hise.si/riko-hise/slo/index.asp

Pa vse bi tko notr zrihtala, vse, vse, vse...

...sam ko bi denar imela :grrr::grrr::grrr::grrr:

Še katera?:)-

Micy -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 20:51:26)

jaz bi tud tako hiško mela če bi dinarčke mela, ampak bomo še mal počakal, čez ene 5 let ti bom pa verjetn že lahko slikce pokazala od najine hiške.

Držmo pesti da nam bo ratal.:bravo::bravo::rozica::angel:

Annny -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 20:51:30)

Jaz jo pa BOM imela, samo lepšo:)- Ko bo dovolj denarja;)

TARA in MAJ -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 20:52:25)

Jet sm pa kr s svojim zadovoljna;)

HuAnita -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 20:53:09)

se podpišem pod Annny! (someday...)

Anonimen -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 20:55:45)

A ima katera leseno hišo? Čist resno vprašam?
Ker naju zanimajo lesene hiške. SAj midva jo bova tud nekoč imela....sam do takrat bo še nekaj let minilo. :(Pa tele lesene gledava...:bravo::bravo::bravo:

TaRe* -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 20:56:38)

Se mi že sline cedijo:)-:)-:)-:)-

Kok pa pride takle domek,a ktera ve?...NPR.ena taka srednja varjanta:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

Pupica -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 21:01:23)

Jaz bi imela pa pol manjšo:)-:)-:)-:)-je pol pol manj za pospravit:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

lan -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 21:03:57)

Ja,res so super hiske.Kaksne so pa kaj cene?Nisem nic zasledili na njihovo spletni strani.Verjetno so kar precej zasoljene.

Mogoce nekega dne......
9nebesa

Ko bi dobili nekje eno fajn luskano parcelo...9nebesa

HuAnita -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 21:28:44)

Kristina,
ena soseda jo ima v vasi, mislim, da Honko. Je pa tok nora in ful paše v naravo, pa menda ful zdrava!

Anonimen -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 21:42:33)

Jaz bi tudi imela leseno hiško. Po moje sem jo v prejšnjem življenju morala imeti, ker mi kar toplo pri srcu rata, ko jo vidim. Tako domače deluje. In tako toplo.

MARTY -> Jst bi pa imela... (19.4.2005 23:04:53)

Tudi jaz upam, da bova kmalu imela svojo hiško pa tudi lesene sva gledala vendar sva bila opozorjena, da je zelo drago vzdrževanje in ogrevanje takšne hiške. Imam nekaj sosedov v lesenih hišah Mebles pa niso preveč zadovoljni raven zaradi visokih stroškov.

Takšne informacije sem jaz dobila ...:zmeden2:

Marty

Mojca20 -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 6:54:49)

Ja, moja taka bo stala v Bohinju al pa na Pokljuki, samo to še ne vem!;)

Anonimen -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 8:16:53)

Lesene hiške - hm :zmeden:. Jaz sem tud navdušena nad njimi, samo če pomslim, kake vse preparate dajo gor, ne vem če je to ravno samo zdravje. Sicer pa za lesene hiše velja predvsem to, da se jih da hitro in z relativno malo stroškov gor postavit. Sam, kaj ko Slovenci še vedno prisegamo na klasiko: cegu na cegu - slovenski nacionalni šport. Zase bom verjetno narisala eno leseno - o zdravju bom pa pol razmišljala, ko bodo načrti... čez 100 let, ko bom velika in bogata:)-:)-:)-.

Mejte se.

Anonimen -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 8:19:06)

Jaz sem pa brala, da mislim da laponski bor ne potrebuje nobene preparacije, da je kar tak, naraven, čisto v redu za hiše. Sicer jaz nikoli vsega ne varjamem, samo povem, da sem prebrala.

Anonimen -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 8:36:20)

Super, upam, da se bo do časa, ko se bom spravla bajto delat (beri, ko bo dnar) že uvažali.
Sicer je vsak les lahko naravno zaščiten in odporen proti vsem vremenskim vplivom, samo to traja. Tista srebrna barva lesa (recimo na Veliki planini) je naravna zaščita lesa, ker se les tako brani pred UV žarki, kar posledično pomeni, da ne gnije in ostalo. Če je še prav obrezan, pol pa voda ob dežju ne zastaja in les ne gnije. Samo za tako zaščito je potreben čas, ki ga danes noben proizvajalec nima, saj mora les odležat kar nekaj sezon. Večino pa sem pozabila, ker smo se to učili, se mi zdi da v 3l:zmeden:. Aja, pa če žebljev vanj ne zabijaš in delaš samo tesarske vezi zdrži več in manj gnije.

se opravičujem :ups: za ta traktat o lesu - sem bila vedno fascinirana z njim, pa s kamenjem tudi. :ups:

Annny -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 8:46:24)

Marty, to ne bo držalo.
Lesene hiške imajo celo boljšo izolacijo od zidanih.
lp

Anonimen -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 9:31:14)

Po moje je tudi kvaliteten les, ali pa tako obdelan, kot pravi pikec, lahko super. Družina moj mame je živela v leseni hiši, ki so jo med vojno postavili za nemške oficirje. Pozneje sta tam živela le še stara starša in resnično je bila izolacija super, pa je bilo čisto vse leseno. Ko je stara mama pred leti umrla, je hišo odkupila moja setra in so jo porušili ter postavili na novo. Les je bil star 60 let, pa je bil nedotaknjen. Ne moreš verjeti.

NinKa -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 9:39:56)

Jaz sem odraščala v adaptirani leseni monažni hiški. Je tut bla malo po vojni postavljena in je bla čist kul izolirana.

Z dragim tut malo sanjava o montažni hiški, ampak .....ko le parcele ne bi bile tako drage....mislim v tej LJ okolici.....

:sloncek::kuza::sloncek:

Anonimen -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 9:50:22)

Jest sem vidla 400 let staro leseno ostrešje - nedotaknjeno. Tud stara lesena okna so zdrava, če so prav narejena. Zdajšnja so v primerjavi z starimi kr neki. Nekoč so clo les sekali, kadar je imel malo vode... **** so pač znali.:ups:

Anonimen -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 9:52:11)

Ja, saj so tudi hiše brez urbanističnih načrtov postavljali v bregove, da so imeli v nižini polja. Včasih so ljudje bili pametni.

Anonimen -> Jst bi pa imela... (20.4.2005 9:59:42)

Nič hudga, danes jih postavijo v breg pod plaz. Nekoč jih niso. Aja, pa tista moda, da se jih k reki postavlja je pa še. Tako, da kakšna poplava vsake tolk ni tako presenečenje, vsaj čoln se lahko mal prezrači. :)-:)-.
Ma je takih 'genialnih' za celo knjigo al pa za kak vic.

Stran: [1]