petra88
|
Mastitis - mene se je naredila ena bula na dojki.... masiram, topli obkladki...pa ne gre stran boli , ko se dojia. Osebna Z mi je dala amoksiklav. Joj, kaj nas bo še doletelo. kKakšen nasvet? tud jaz sem na začetku imela par bulic notri, na otip sem čutila, ampak ni bolelo. lahko se je začelo kaj delat pa sem potem zmasirala (tud pod tušem) in fajn stislna iz joške kar je ostalo notri po dojenju, pa je blo bolš. če nimaš vročine res ni mastitis in je brezveze jemat antibiotike. eh, ni rečeno...ne smeš že vnaprej tko mislit pa pol za vsako k otrok zajokca, kapljic obdolžit ne saj upam da bo tako naprej kot je bilo do sedaj. tud jem kar sem prej pa ni blo problemov. je pa rekla men patronažna, da naj dajem zjutraj in naj začnem z eno kapljico, potem pa postopoma več. nevem pa še, kaj mi bo jutri rekla pediatrinja v posvetovalnici. krtekxx kakšne kapljice za učke ste dobili? ker mojmu se je na začetku vnel, pa smo umivali z fiziološko, potem je blo bolše, ampak mu še kar priteče parkrat na dan rumena solzica ven. moram to jaz ju3 malo vprašat pediatrinjo. kako sploh izgleda ginekološki pregled po 6tednih? ti gre not gleat al sam od zunaj pretipa? joj, meni je bilo tako hudo po porodu, ko je blo treba še posteljico porodit in potem ko so še ene 3x pršli in me prešlatali dol po trebuhu, da je stekla vsa mlaka krvi ven.. sam najbolj me je pa bolelo, ko so naslednji dan pršli mi kri uzet evo David je zaspal, sedaj imam čas da napišem še jaz mojo porodno zgodbo. v petek zvečer so se lotili popadki kar na 10minut, in so trajali ene 2urci, potem so se umirili na 20min, pa sva rekla z da danes ne bo nič, pejva spat. sva bila optimista, saj ob enih meni odteče voda. mekonijska, se je pokakal notri. letim na WC, kličem lubija naj se zbudi. ja itak, tapravga no po 5minutah mi ga je celo ratalo zbudit in šibamo v porodnišnico. tam me priklopijo na ctg in poslušam kako v naslednji sobi ena upije babica je letala mal od mene do nje. pregledala me je kar ona kolk sm že odprta, potem pa seveda klistir, tuširanje in hop v porodno. pride še moj (ja, res so smešni v tistih zelenih opravah ), in predihavava popadke. babica me spet pregleda, vidi da se prepočasi odpiram, mi našopa umetne popadke. potem me čez en čas spet pregleda, mi reče da sem odprta za 4 prste, mi je vse dol padlo, ker sem mislila da bo treba čakat do 10 na srečo samo do 5. no potem pa akcija, 3x smo še pritisnili in ob 5:47 je bil David zunaj po poti je vdahnil plodovno vodo v pljučka, tako da so ga hitro peljali na pediatrijo in ga zrihtali kot je treba. tam je bil še 5dni ker je bil na antibiotikih, jaz pa spodaj v porodnišnici in sem hodila gor samo ga podojit. Sem pa res vesela, da je bil moj z mano, mi je bilo res ful lažje. Tako, na "kratko"
|