Strahova odhaja (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mala važička -> Strahova odhaja (4.2.2009 7:55:09)

Pozdravljena.

Včeraj sem po pošti dobila obvestilo, da dr. Strahova odhaja na svoje (Diagnostični center Strah) in da lahko kartoteko presemo k njej- seveda je tam vse samoplačniško.
In zdaj sploh ne vem ali naj ostanem v ZD Domžale ali naj grem z njo. Ali katera kaj ve kaj pomeni potem to če je samoplačniško a potem plačam čisto vsak pregled???
Ker v brošuri piše da naj bi med nosečnostjo opravljali več pregledov kot ponavadi.

LP, T.

Najaa -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 9:12:56)

Jaz sem tudi pri G, ki je samoplačniški.
Vsi pregledi so za plačat (tisti v nenosečnosti), prvi pregled v nosečnosti, ko se potrdi nosečnost tudi, vsi pregledi med nosečnostjo pa ne. In za plačat je potem tisti pregled 6t po porodu.
Jaz sem pri njemu zarad rizične nosečnosti, ko bom rodila in opravila tisti prvi pregled po porodu pa bom poiskala drugega.

mika -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 9:23:15)

IZVIRNO SPOROČILO: mala važička

Ker v brošuri piše da naj bi med nosečnostjo opravljali več pregledov kot ponavadi.

LP, T.

In koliko pregledov več bi naj to bilo? Men se bere to kot 'napis' sam, da prideš privat in plačaš.

Adelina -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 9:24:59)

Hm, če je šla čisto na svoje in sploh nima koncesije, potem se plača tudi vsak pregled in poseg v nosečnosti. Če pa ima kombinirano, pol pa gre med nosečnostjo prek zavarovalnice. Je prijateljica med 1. nosečnostjo zmetala mislim da okrog 1500 evrov (sigurno pa večk kot 1000) za preglede in preiskave. Je šla zdaj med 2.nosečnostjo drugam, čeprav je bila sicer s prejšnjo ful zadovoljna.

mala važička -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 9:28:58)

V brošuri samo piše, da opravijo dosti več pregledov v nosečnosti. Ker če res nima na koncesijo potem je to res tako da prideš kadarkoli samo da plačaš. Lahko imaš tudi vsake 14 dni ultrazvok.

Volga -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 9:32:17)

Lahko imaš tudi vsake 14 dni ultrazvok.

In kaj s tem dosežeš? Vsake 14 dni UZ? Mislilm, da dohtarji že vedo, koliko pregledov je potrebnih pri normalni nosečnosti in da ni potrebe po "še več" pregledih. Kr neki no. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mika -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 9:41:59)

Lahko imaš tudi vsake 14 dni ultrazvok.

Moja g je koncensionarka, pa sem imela pri vsakem pregledu(1x na mesec) zastonj uz, da je videla kako se[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] razvija. Tako da dr. Strahova privat ne nudi nič več. Če nosečnost poteka bp, so pregledi 1x mesečno, razen če se je od moje nosečnosti(5let) kaj spremenilo.
Ajaaaaaaaaaaaa, seveda bi ti delala UZ na 14 dni in konkretno kasirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zmajaz -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 10:12:17)

Mislim, da je veliko dobrih G s koncesijo oziroma v javnih zavodih, tako da res ne vem, zakaj bi človek plačeval vsak pregled - a še ne plačujemo dovolj zdravstevega zavarovanja? Privat bi šla js samo na nuhalno, ki jo je itak treba plačati, ali pa po kako drugo mnenje (v primeru dvomov), drugače se mi pa zdi res čisto brezveze.

nežka -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 13:35:47)

Ja, da odhaja mi je povedala med opravljanjem NS. Sem poklicala sestro in mi je povedala, da bodo zdravnico zaenkrat nadomeščale tri druge ginekologinje (dr. Štolfa, dr. Lučovnik in dr. Fabianijeva), vse dokler do poletja ne najdejo druge ginekologinje za stalno. Samo to ne vem kako bomo nosečnice: jaz bi vseeno rada videla, da mojo nosečnost spremlja ena do konca (ena od treh), ali pa bo pregled od zdaj naprej pa do poroda opravilapač tista, ki je slučajno takrat tam za nadomeščat. Če je to tako, je to precej pišmevuhovsko obnašanje. Upam, da bodo zrihtali tako kot je treba.
Se pa strinjam, da je glede na vse prispevke za zdr. zavarovanje, ki jih visoko plačujemo, noro, da bi (poleg že zobozdravnika) plačevala še ginekologinjo. Zakaj potem sploh plačujem prispevke?

Tanja_ -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 14:42:39)

Hej!
Moja gin. je bila tudi Strahova in sem se odločila, da pač zdej speljem nosečnost do konca nekje drugje, potem pa grem k njej.
Drugače je pa tako, da ti med nosečnostjo po odločbi ZZZSja pridpada 10 pregledov in 2 UZ. To je vse. Vse kar gin. naredijo več, je le njihova dobra volja. Pa problem pri privat gin. ni samo plačevanje pregledov ampak še vseh laboratorijskih preiskav, ki tud verjetno kar nekaj nanesejo. Ne vem, po mojem je kar drago. Napotnico za porod pa mislim, da vseeno dobiš, ker drugače dvomim da bi sploh katera hodila k privat gin., saj bi že sam račun poroda znašal veliko.

Anonimen -> RE: Strahova odhaja (4.2.2009 15:38:24)

Tudi jaz sem vceraj dobila posto o njeni novi zaposlitvi. Ne vem, no, ce bi se odlocila, da se prestavim. No, v prvi nosecnosti sem bila z njo izjemno zadovoljna, je pa bilo res vse bp. V drugi pa sem bila ze na zacetku dodeljena k dr. Stolfovi, za katero sicer nimam pripomb, ampak da kar tako moras k drugi gin. od izbrane... Ob prvih tezavah pa me je nato dr. Strahova poslala v APN in je bila moja celotna nosecnost vodena v LJ. No, za morf. sva se dogovorili (v 12. tednu), da jo bom opravila tudi pri njej, pa sem morala ta pregled, ki je bil res natancen placati tistih 110 evrov. Tko da ne vem.

Mami26 -> RE: Strahova odhaja (8.2.2009 10:38:26)

Pozdravljene,

zanima me, če še bo delala 3D UZ in kakšna je cena.
A je bila katere pri njej, kako ste zadovoljne.
Jaz sem bila na NS pa je bilo o.k., vendar nisem dobila CD, zanima me kako je pri 3D.

Hvala

Lp

dushka -> RE: Strahova odhaja (9.2.2009 10:52:46)

V pošti, ki sem jo prijela piše, da bo razvoj ploda sledila z 3D in 4D pregledi. Cene pa niso omenjene. Ima pa tudi spletno stan www.strah.si

baby blue -> RE: Strahova odhaja (9.2.2009 12:42:02)

meni se pa odpre sam prva stran kjer je en duhec narsian pol pa konec :(

dushka -> RE: Strahova odhaja (9.2.2009 13:13:58)

Meni se tudi odpre samo prva stran.

Anonimen -> RE: Strahova odhaja (9.2.2009 14:13:06)

Stran še ne dela, vsak pregled v nosečnosti bo stal 24€ (sem vprašala), za koncesijo je zaprosila, pa je ni dobila, upa da jo jeseni dobi. Jaz bom ostala v ZD, ker da bo spet rizična nosečnost, si pa ne morem privoščit Strahove, tolk denarja pa nimam. 

Anonimen -> RE: Strahova odhaja (24.2.2009 15:38:02)

Mene pa zanima, kakšno je vaše mnenje o ginekologih, ki naj bi zaenkrat "nadomeščali" dr. Strahovo (če se ne motim so to dr. Fabjan, Lučovnik in Štolfa). Namreč hotela sem se prepisat iz Domžal v drug kraj, pa me nočejo sprejeti, češ da morajo ta problem rešiti zgolj v Domžalah in da si moram zdaj tudi tam poiskati drugega ginekologa, čeprav nisem iz Domžal...

nežka -> RE: Strahova odhaja (25.2.2009 8:02:33)

Jaz sem bila včeraj pri dr. Fabjanovi in sem ful zadovoljna. Prijazna umirjena ženska, ki si vzame čas za pacientko. To sicer povzroči malo zamude pri uri, za katero si bila naročena, ampak se splača. Morfologijo mi je delala več kot pol ure, vse mi je lepo razložila in pokazala, sprintala slikico in posnela na cd, ne da bi jo jaz prej prosila. Pri Strahovi nisem bila nikoli toli časa notri in nikoli nisem imela občutka, da bi se toliko posvetila, je bil bolj tekoči trak, sploh zadnjih nekaj let. Tako da ti dr. Fabjanovo res toplo priporočam.

Lari -> RE: Strahova odhaja (25.2.2009 8:15:24)

A to pomeni, da si lahko izberem kateregakoli ginekologa v ZD Domžale, če se ne odločim za Strahovo?

Anonimen -> RE: Strahova odhaja (25.2.2009 8:21:50)

Lari ne ne moreš si izbrati kateregakoli G v Domžalah, do stalne zamenjave pač hodiš k stalno k enemu od teh treh navedenih. Vem, ker sem hotela h Lomškovi, pa baje ni možno.  

Lari -> RE: Strahova odhaja (25.2.2009 8:26:17)

Se pravi, dokler ne najdem svoje ginekologinje, lahko grem k kateri od teh treh, ne morem pa si jih izbrat za svojo?

Anonimen -> RE: Strahova odhaja (25.2.2009 11:36:22)

Točno tako, ker ne vejo kdo ostane za stalno, če sploh kdo od teh treh. 

Stran: [1]