Čufti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Blink1 -> Čufti (19.4.2005 16:28:56)

A ima katera kak dober recept za čufte in tisto paradižnikovo omako????

Jaz se spomnim, da smo v vrtcu in šoli vedno jedli take dobre čufte, za dol past...Pa jih od poznanih nihče ne zna naredit.:(:(




Maxica -> Čufti (19.4.2005 16:36:31)

U, N&N, ti si se pa danes pridno vrgla v kuho, a;)?! Ma za recept pa ne vem, ga bom pa pridno uporabila, če ga bo katera napisala.:bravo:




Blink1 -> Čufti (19.4.2005 16:38:01)

He he Maxica...Pa tudi ugotovila da je tvoj Max samo en dan mlajši od moje Neje:bravo::bravo:




tjaga -> Čufti (19.4.2005 16:39:10)

Za mesne kroglice:

mleto meso, riž, drobtine, jajce, nasekljan peteršilj, sol, malo popra, morda še česen in čebula.

Kroglice skuham v vodi, ki ji proti koncu dodam omako, narejeno iz:

fajn zmiksano čebulo zlatorumeno prepražim, dodam paradižnikove pelate in še paradižnik iz tetrapaka (omaka), sladkor in začimbe. Vse skupaj kuham in proti koncu dodam še moko. Pustim da zavre.
Kuhano omako skozi cedilo precedim v vodo s kuhanimi mesnimi kroglicami. Vse skupaj še nekaj časa počasi vre.
Po okusu še malo solim in sladkam.
Količine pa niso moja vrlina. Vse tko bolj na uč. 8)
Vedno pohvaljeni čufti. :)-:)-:)-

:kava::kuza::kava::kuza:





Maxica -> Čufti (19.4.2005 16:41:14)

Jaz sem to že enkrat prej ugotovila in te prav občudujem, ko tako pridno kuhaš.:bravo:Moj :duda: mi mojih kosil skorajda noče jesti(ostalo ja), tako da mu več ali manj dajem kupljena kosila od Hippa.
No, zdaj pa dovolj, da ne bova čisto tematsko zašli. Čakajva rajši na čufte;).
Drugače se pa kaj na privat oglasi.:rozica:




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2005 16:48:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sarči -> Čufti (19.4.2005 16:56:55)

Jst pa kar polpetke naredim(mleto goveje meso pa fant za polpete)jih ocvrem in nato dam v omakco iz paradižnika(olivno olje,česen,čebula,paprika,origano,sol,poper,pelati),pa pire zraven pa je.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2005 17:08:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2005 17:10:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




india -> Čufti (19.4.2005 18:01:42)

Bagi, vsaj približno,ker delam tudi po pameti: pest in pol kuhanega riža na 70 dkg mesa, malo drobtin, pa ostalo na"približno".
Sicer pa dodajaš lahko vedno, jemat proč je težje.




ZARA -> Čufti (19.4.2005 19:14:00)

sam neki N&N..a ti skoz kuhas ;)??




pravljica -> Čufti (19.4.2005 19:18:35)

jaz delam podobno kot tjaga...in takšno kosilo je moja specialiteta (drugače itak ne kuham :)- )

v glavnem: kupim kar začinjeno mleto meso (cca 70dag za cca 12 kroglic), kateremu dodam jajce ali dva (da kroglice ne razpadejo), 2 kosa belega kruha namočenega v toplem mleku (da so mehke), popraženo čebulo (1/2) in cca 2 dl opranega riža
tačas, da naredim omako, kuham kroglice v vodi

omaka: 2 tetrapaka paradižnikove mezge, kateri dodam vodo, sol in sladkor, če imam svež in zelo zrel paradižnik, ga nekaj narežem zraven ali po potrebi dodam mezgo iz tube, vedno pa zraven skuham na koščke narezano rdečo papriko (ali 2) --> količine so čist po okusu

ko je omaka zmešana, ji dodam kroglice in če je potrebno nekaj vode, v kateri so se kuhale, na koncu omako zgostim z moko, kolikor je pač potrebno in kuham, dokler riž ni kuhan (je treba probat 8) )

thats it...aja, brez pireja pa itak ne gre ;)




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2005 19:30:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ZARA -> Čufti (19.4.2005 19:34:05)

ojej MB,dokler niso kuhane...8)ne vem kar dolgo...jst tud to vse 'od oka' precej podobno kot pravljica...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2005 20:09:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




india -> Čufti (19.4.2005 20:48:45)

Bagi, pa kuhaš v ravno prav velikem loncu!
:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-




ZARA -> Čufti (19.4.2005 21:07:44)

maaaa MIS,ti si se bl zleht kot jst :)-:)-!!!

In MB me veseli,da sem ti pomagala...8)




Blink1 -> Čufti (19.4.2005 21:18:38)

He he gracias punce

Zdaj bomo pa še to sprobali. Upam, da mi bo ratalo..tak 'od oka':)-:)-




Anja -> Čufti (19.4.2005 21:20:30)

A pol ni nobene, ki bi čufte pekla? To je namreč skrivnost šolskih in vrtčevskih čiuftov :)

Zanima koga?




ZARA -> Čufti (19.4.2005 21:24:14)

Itak!
Talk to me...




tjaga -> Čufti (19.4.2005 21:24:19)

Kako pekla? A najprej popečeš, pol pa skuhaš? :ups:




Blink1 -> Čufti (19.4.2005 21:25:41)

Jaaaaaa...a to je to???? Sem slišala da eni pečejo ja.

Daj povej, daj povej!!:rozica:




Anja -> Čufti (19.4.2005 21:29:49)

Za šolske čufte:

- kuhan rižek :) jajca, začimbe in surovo meso se zmeša, naredijo kroglice, v pekač in se pečejo ene 30 min
- posebej skuhaš omako (kakor veš in znaš ;) )
- pečene čufte daš v omako (v bistvu se v omaki samo namakajo in ne kuhajo)

Pozitivne strani peke: nikoli ne razpadejo (morš mojster bit da razletijo), nastane dobra skorica in tisti "šolski" okus je pravzaprav okus pečenega meseka :)

aja, pa še riž ni nikoli surov :) :)

Anja




tjaga -> Čufti (19.4.2005 21:30:42)

:rozica::rozica::rozica:




Anja -> Čufti (19.4.2005 21:40:14)

Zdaj pa je meni :ups:




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>