Kaj naredijo,....? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami

Sporočilo

silvestra -> Kaj naredijo,....? (3.2.2009 18:10:45)

Bom na kratko opisala, pa me zanima če ima katera izkušnje iz tem.

Pri hčerki 14mes. sem opazila,ker ima prve dve zgornji enki narazen, da ima  kožo, ki se drži zgornje ustnice z notranje strani potegnjeno direktno med prvima enkama. Kaj naredijo, ali samo prerežejo to kožo?

A ima kakšna takšno zadevo, upam da sem dosti razločno napisala. Imam pa šele prvi pregled 9.3 pri zobarju.

lp,

Zala01 -> RE: Kaj naredijo,....? (3.2.2009 18:38:03)

zelo pogosta stvar, tale "kožica" se v veliki večini primerov sama pretrže oz raztegne z rastjo dlesni in kosti pod njo.če je ta tako imenovani frenulum debelejši, ga prerežejo pozneje, pri višji starosti otroka in to ne zobozdravnik, ampak oralni kirurg. Ti bo zobozdravnik to natančno razložil na prvem pregledu...pa  brez panike...lp j.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

doroteja23 -> RE: Kaj naredijo,....? (3.2.2009 18:42:55)

Moji tamali se je to samo vtrgalo. Je imela tud tak med zobki. 

Lalica1 -> RE: Kaj naredijo,....? (4.2.2009 11:22:55)

Moja sestra je imela isto zadevo. Ko je zrasla so ji jo prerezali. Po tem sta ji zobka stopila skupaj in se danes sploh opazi ne, da je bilo kaj narobe. Ji je mama hotela priskrbeti zobni aparat, da bi ji potegnil zobka skupaj, pa jo je teta prepričala, da ni potrebno. In res ni bilo!

Ne sekiraj se. To je prav simpatična "napakica", ki samo polepša posameznika.

Ronči -> RE: Kaj naredijo,....? (6.2.2009 8:11:13)

Naša hči je bila na pregledu pri 1 letu zaradi tega na orl. Drugi pregled ima pri 2 letih. Vendar opažam, da se je "kožica " že stanjšala oz pretrgala. Zobke ima še vedno narazen.

Na orl je rekel, da to ne predstavlja težav, razen če bi se poznalo pri govoru, kar pa je malo verjetno.

Stran: [1]