Ločeni števci (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Shorty_ -> Ločeni števci (3.2.2009 17:35:20)

Pozdravljene!

Živimo v hiši s taščo in tastom in večkrat razmišljam o tem da bi imeli ločene števce za vodo in elektriko. Katera morda ve koliko to stane, kako to najhitreje urediš??

Hvala,  Shorty




Anonimen -> RE: Ločeni števci (3.2.2009 18:55:10)

Midva imava samo podštevec.Potem vemo kolko porabimo mi in kolko tašča.Zakaj bi plačevali dva prispevka,če se da tudi tako naredit.




anaj22 -> RE: Ločeni števci (3.2.2009 19:45:14)

Mi imamo z starši za elektriko vask svoj števec sam ti ne zam za ceno povedat ker imamo dva števca odkar hiša stoji. Je pa ceneje če imaš odštevalnega (mislim da se tako reče) pokliči svojega elektro dobavitelja pa ti vse rzložijo in povejo za ceno. Papirje pa lahko ureja samo lastnik.




Anonimen -> RE: Ločeni števci (4.2.2009 11:52:49)

Midva imava podštevec zaradi tega,ker imamo prizidek in zakaj bi plačevali vsak posebej prispevek,če lahko damo na pol.Kilovate seveda plačamo kolko porabimo vsak pa fertik.




luka jan -> RE: Ločeni števci (4.2.2009 12:38:53)

Koliko pa spkoh pride ta prispevek?

Tudi midva razmišljavca da bi si dala to uredit. Do sedaj imamo kar skupen števec, živiva na vrhu, starši spodaj in ko pride račun pač plačamo vsak pol. Zato bi rajše imela svoj števec, samo nisem še prišla tako daleč.




Anonimen -> RE: Ločeni števci (4.2.2009 12:49:33)

Če hočeš meti vse zase elektriko svoj račun moraš plačat prispevek elektru kot,če delaš vse na novo.Če pa imaš le podštevec pa ti ga lahko keri elekrtičar tak naredi midva sva ga dobla zastonj od soseda ki dela tam pač rabljen je bil in samo dalje odštevaš.Tako,da vemo kolko porabimo kilovatov prispevek pa si pač razdelimo na pol.Ni nevem kolko ampak zakaj bi plačeval prispevek ki je že nekoč stal preko 500 evrov,da maš potem svoj račun.




Anonimen -> RE: Ločeni števci (4.2.2009 12:53:37)

Sem pa pozabla napisat,da morata meti svojo omarico z varovalkami drugače ne gre,če je vse speljano v eno omarico.Šele potem iz omarice se naredi podštevec.




Anonimen -> RE: Ločeni števci (4.2.2009 12:59:52)

Je pa seveda problem,če je v hiši že en števec to pomeni,da je vse speljano v eno omarico.Odvisno kako je vezano,če so varovalke za zgornje nadstropje posebej ali ne,ker midva ko sva delala prizidek sva si dala naredit svojo inštalacijo s tem,da je spalnica v delu stare hiše sva si tam mogla napeljat novo inštalacijo,ker je bilo povezano s taščino kuhnjo in se ni dalo izklopit samo tam potem bi ona bila brez elektrike.Tule so lahko problemi....če je res vse povezano zmešano potem bo treba na novo delat napeljavo drugače nebo šlo.




luka jan -> RE: Ločeni števci (4.2.2009 13:26:45)

Bolj ko tole berem, bolj se mi zdi da je najboljš da še naprej plačujeva tako kot sedaj.




Stran: [1]