Steriliziranje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Alina_alin -> Steriliziranje (19.4.2005 15:55:36)

Zanima me, kako se sterilizirajo flaške, dude... Ali je dovolj da jih prekuham 1 minuto v vreli vodi? Kaj potem pa počakam, da se ohladijo na prostem? Kako naj pa sterilizirane skladiščim do uporabe - in kako dolgo ostanejo sterilizirane?
Kako dolgo - do katerega meseca ste opravljale sterilizacijo?
Ali se splača kupiti sterilizitor?

Anonimen -> Steriliziranje (19.4.2005 16:06:31)

Prav vem da moja mama ni imela sterilizatorja pa sem še vedno živa in zdrava. Pomoje je dobro da prekuhaš vse nove stvari potem pa le še včasih. jaz mislim da sem ene dvakrat prerkuhala flaške (prvič in potem še enkrat kmalu na začetku). Sedaj jih le dobro sperem z vročo vodo izpod pipe.
Baje da sterilno ostane le nekaj ur (mislim da 6) po tem ko si obkuhala.
lp

Lunca1 -> Steriliziranje (19.4.2005 16:10:48)

Če boš prekuhavala naj vre vsaj ene 5 minut. Sterelizator pa sem jaz kupila v komisijski prodajalni.

ribica. -> Steriliziranje (19.4.2005 17:43:11)

Jaz prekuham dude, ko jih kupim, par min v vreli vodi. Potem pa samo še z vodo, pa še to ne kompliciram za vsakokrat kopade na tla.
Flašk nismo uporabljali veliko, kolikor pa smo, pa tudi nisem komplicirala, prala sem z vročo vodo.
Ne otežuj si zadev bolj kot je potrebno.

devica -> Steriliziranje (20.4.2005 8:25:23)

Pred 5 leti je že obstajala sterilizacijska tekočina, v katero sem 3-krat tedensko namočila flaške in dude, 1-krat tedensko pa vse prekuhala. Vsak dan sem jih po obroku prala pod vročo vodo. Sliši se zamudno- pa ni- vzame ti le nekaj minut na dan.
Gledala sem cene sterilizatorjev, pa še uporaba je omejena- če kupiš Aventovega, moraš uporabljat Aventove stekleničke, pa je možno da bodo doj. bolj ustrezale druge. Mojemu so npr. od NUK-a...Da ne govorim o ceni sterilizatorjev!

Lunca1 -> Steriliziranje (20.4.2005 9:40:32)

Jaz imam Aventov sterelizator, pa NUK-uve flaške, pa čisto lepo klapa, samo malo drugače noter naložiš.

Stran: [1]