Golaž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ery -> Golaž (3.2.2009 16:55:05)

.. ali lahko dam v golaž tisto goveje meso, ki se je kuhalo za juho?

ostaja mi oz.mi je ostal, pa ne vem kaj naj z njimnaredim?

Hvala za odgovore in lep snežen pozdravček, ery




Felicita -> RE: Golaž (3.2.2009 16:59:12)

pomoje ne. sploh si ne predstavljam kakšn okus bi mel to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

naredi solato (jesihflajš), polpete, pojej ga s krompirjem,...




ery -> RE: Golaž (3.2.2009 17:00:28)

Ja sej heheh.. zato pa vprašam, če je sploh že katera naredila to... :)




tanjusi -> RE: Golaž (3.2.2009 17:24:27)

če bi ga z svežim zmešala po moje ne bi blo kaj narobe....




mateyka -> RE: Golaž (3.2.2009 17:25:09)

jaz sem pa zadnjič jedla neke vrste golaž z mesom iz goveje juhe in je bil res okusen. se meso kar rastopi v ustih. mislim, da je not paradižnikova mezga in mal čebule. lahko pa vprašam frendico kako ga dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




suprmedo -> RE: Golaž (3.2.2009 19:45:22)

pozdravljena!
jaz kuhano govedino ki mi ostane, porabim za juho v katero dam fižol, mi temu rečemo fižolova juha. naredim pa tako da najprej skuham fižol v stroku, nato pa dodam to meso in na koncu naredim prižganje ali pa odvisno od porabe časa dam noter fant za golaž.
je fino. mi radi to pojemo.




Hope2 -> RE: Golaž (4.2.2009 8:42:45)

Delamo solato: na tanke lističe narezana kuhana govedina, čebula, sol, kis in bučno olje

ali pa kuhano govedino natrgam na majhne koščke, prepražim čebulo ali por, DODAM GOVEDINO, ZAČINIM (ups črke) vse skupaj dan na vlečeno testo, zavijem in oblikujem kot burek in dam pečt




mateyka -> RE: Golaž (6.2.2009 14:20:35)

Hope2, to je pa nek grški recept (por in kuhano meso pečeno v testu) - baje je noro dobra stvar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




muška -> RE: Golaž (6.2.2009 21:36:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ery

.. ali lahko dam v golaž tisto goveje meso, ki se je kuhalo za juho?




seveda lahko!




mala zirafa -> RE: Golaž (8.2.2009 8:26:45)

Jaz iz jušnega mesa naredim žlikrofe in so enkratni.Zamesiš testo za pašto, ga razvalajaš, pred tem pa si pripraviš nadev iz mesa.
Nadev:
Popražiš nekaj čebule, česna da se razpusti in vse to zmešaš v zmiksano meso.lahko daš tudi malo korenčka, v glavnem improviziraš.

Iz testa oblikuješ žlikrofe oz. torteline.Pride zeloo dobro.




Stran: [1]