janusha -> RE: pap c dvakrat (11.10.2006 14:06:29)
|
joj draga moja anonimna, sicer pol stvari nisem dobro razumela, očitno kar dobro obvladaš medicino, ali pa si vse to prepisala z izvida, težko ti karkoli svetujem, lahko pa povem, da sem sama bila, na konizaciji ( ne laserski, ampak "pravi") letos januarja, normalno sem morala prej na odščip tkiva, to pa zato, da ugotovijo ali je tkivo rakasto, no pri meni so videli predrakasto stanje, zato so mi delček materničnega vratu odrezali, hvalabogu je bil izvid pozitiven, kar pomeni, da so odrezali v zdravo, potem pa moraš še kar nekaj časa hoditi na preglede, ker nas imajo kar dobro pod drobnogledom, kar me po eni strani zelo veseli, da jim ni vseeno. No, meni je gin. rekla, naj kar čimprej zanosim, ker sem tudi še brez otrok (stara 24let), ker se le tako metrnični vrat obnavlja, tako da sedaj pridno delam na tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sicer pa je odvisno kako globoko ti gredo pri konizaciji, jaz naj ne bi imela kakih hujših težav, tako mi je rekla, vendar se nikoli ne ve, te pa jemljejo bolj pod drobnogled med nosečnostjo če si imela prej konizacijo, ker nekatere so lahko tudi rizične - tako so mi rekli. Upajmo da sem ti kaj pomagala, sicer pa to ni nič hudega, ker danes ima vsaka tretja ženska probleme z Pap, menda zaradi zgodnejših spolnih odnosov, oblačenja v mini krilca in kratke majčke v mladih letih...., ti kar pogumno, ti jaz povem da ni nič hudega!!
|
|
|
|