Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tropical -> Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (2.2.2009 20:34:02)

PRIČEVANJE MAMICE:

Pozdravljene/i.V torek (20.1.) je bil Jaša (moj 4,5 letnik) sprejet na Pediatrični ORL oddelek Bolnice Šempeter.
Ker so mi v sprejemni pisarni ponudila sestre - administratorke tudi list s cenami za sobivanje z otrokom, sem se kar začudila.
Namreč že od konca julija 2008 velja Sprememba ZZZV, ki omogoča da obvezno zdr. zavarovanje v celoti krije sobivanje enega od staršev v zdr. zavodu z otrokom do 5. leta starosti.
Ko sem jim ponudila print (na srečo sem si to sprintala in vzela s seboj), so začudeno gledali, o vsem tem niso ničesar vedeli, potem si si skopirali zadeve in do zvečer je zgoraj na oddelku bila revolucija. Mamice so tudi obvestili o spremembi.
Skratka - do torka so mamicam oz. staršem to mirno zaračunavali.
Svojih pravic se moramo zavedati sami - zato vam sporočam tole in vam pošiljam tudi na povezavo na spremembe:

glej 23. člen:
http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&mandate=-1&showdoc=1&st=a&unid=UPB%7CCCDB9F342CA1DE28C125748A0029E46A&vt=1

POVZETEK ZA HITER PREGLED:

Z obveznim zavarovanjem je zavarovanim osebam zagotovljeno plačilo zdravstvenih storitev:

1. v celoti:
- sobivanje enega od staršev v zdravstvenem zavodu z bolnim otrokom do starosti otroka vključno 5 let

Felicita -> RE: Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (2.2.2009 20:35:33)

a se da prosim tole o sobivanju nekam na vrh, da bo to VSAK vidu? ker tole je že ene 4395ta odprta tema glede tega.

benika -> RE: Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (2.2.2009 20:36:10)

Namreč že od konca julija 2008 velja Sprememba ZZZV, ki omogoča da obvezno zdr. zavarovanje v celoti krije sobivanje enega od staršev v zdr. zavodu z otrokom do 5. leta starosti.

Ta tema je bila sicer že 100x prežvečena, ampak vseeno, da ne bo kakega nepotrebnega razburjenja....ta zakon ne velja od julija 2008 temveč od 1.1.2009!

Tako da tiste, ki ste lani kaj plačale...niso vas ogoljufali.

tropical -> RE: Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (2.2.2009 20:54:55)

Jaz sem danes to dobila po gmail-u pa za to nisem vedela..

Češnja -> RE: Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (3.2.2009 12:01:56)

Zanima me, ali lahko tisti, ki smo sobivanje plačali, kaj terjamo od bolnice oz. ZZZS?

Lp

liliana -> RE: Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (3.2.2009 13:01:43)

Ja, če ste plačale po 1.1.2009......

maca123 -> RE: Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (9.2.2009 8:08:39)

Ali mi zna katera razložiti, ker jaz imam dodatno zavarovanje na Adriaticu in vsebuje to kot brezplačno bivanje enega od staršev in potem tudi bivanje v raznih centrih npr. toplicah, če otroka pošljejo na rehabilitacijo. Ali to tudi ta člen vsebuje. Ali samo brezplačno bivanje v bolnišnici?
Hvala!

benika -> RE: Brezplačno sobivanje staršev v zdravstvenih zavodih (9.2.2009 9:12:09)

Preberi si na listu, ki ga dobiš zraven police. Mora tam pisat. Če nimaš nadstandarda, ti brezplačno pripada le sobivanje v bolnišnici. Pa še če imaš nadstandard, dvomim, da ti brezplačno pripada tudi sobivanje kjerkoli drugje kot v bolnici.

Stran: [1]