ronja
|
jaz tudi mislim, da če se ona v kavbojkah dobro počuti, pa naj nosi blesave kavbojke. Slejkoprej bo pogruntala, da so trenirke bolj udobne , potem ti pa iz teh ne bo hotela ven . Sicer pa mislim, da rabiš tudi ti sem pa tja odklop, podturi svoji mali princeski možu, babici, dedku, teti, stricu, komurkoli, ki mu zaupaš, seveda in si vzami vsak teden vsaj 2 uri zase. se boš boljše počutila in boš lažje folgala vse skup. Pa potem človek lahko v miru razmisli in bolj iz distance pogleda zadeve in vidi, da se sekira za nič,pa ga ne gane več toliko in se lahko nasmeje in gre dalje. Jaz sem čisto paf, da moja ronja že pri 1 letu in pol ve, katere obleke so "nove" - torej da jih še ni imela, ker je večina oblek starih, podedovanih in da se jih razveseli (čeprav tega 100% ni pri naju videla, ker nimava nikoli nič novega, no, vsaj odkar je ona na svetu pa res ne ). Tudi če ji kdo prinese novo novo obleko, je vsa zadovoljna in potem hoče ves čas v tistem paradirat - ne moerm verjet - pri 18ih mesecih! Strašno rada vesi obleke nase, rada jemlje obiskom verižice in si jih obeša,... skratka, prava šminka, čisto kontra mene. Pač se rada rihta, super, bo še mene naučila. Tako da očitno je nekaj kar v njih, da jih pač ena stvar zanima. Jaz je po moje ne bom nič silila v kakšne cote, če jih ne bo marala, razen če bo problem zaradi mraza, seveda. Sicer pa zaradi mene lahko nosi ves čas eno in isto. Ronja si enkrat ni pustila dat gor kape - pa sem jo dala lubiju na glavo (njegovo, seveda) in je bilo takoj vse ok: je hotela še ona in zdaj vedno hoče, da ji damo še kapo gor, še sama spomni, če pozabimo... Kar se popuščanja tiče je pri nas tako, da se za malenkosti ne sekirava - če nimava nekega konkretnega razloga, zakaj bi moralo biti po najino, je lahko po njeno. Če imava tehten razlog, potem pa seveda bo tako pa pika. Nekajkrat še proba, potem pa da mir oz. najde nekaj druega, kar ne sme . Mal heca. Edino pri spanju nama nekak ne rata - ker pač otroka ne moreš prisilit da zaspi...
|